Profilul tău

• Eşti student în ultimul an, la master sau proaspat absolvent sau
angajat în cadrul Auchan Retail Romania?
• Faci parte dintr-o asociaţie studenţească sau ai fost implicat in
programe de voluntariat?
• Eşti orientat spre dezvoltare profesională, dinamic şi ai spirit de lider?
• Te vezi într-un viitor apropiat pe o poziție de top management într-o companie multinațională de succes?

Crezi în valorile noastre?

#Incredere #Deschidere #Excelenta

Programul Auchan Executive
Graduate Program
– AEGP Ediţia II, 2018

Auchan Executive Graduate Program este un program Internaţional de
atragere a candidaților cu potențial înalt de dezvoltare, pentru poziții de
top management în cadrul Auchan Retail.

Etapele Programului

Descoperirea
organizaţiei

Management
operaţional
de magazin

Management
de proiect

Specializare
şi construire
expertiză
într-o
anumita arie
profesională

Ce oferă programul nostru

Condiţii de eligibilitate

Unde aplic?

 Aplică online pe Auchan.ro aici

Aplică online pe platforma AEGP

Etapele Procesului de
Recrutare şi Selecţie

Calendar 2018 – AEGP

Ambasadori

Bogdan Oprișor

M-am înscris în programul „Auchan Executive Graduate Program” în Septembrie 2017, la un an după ce mă angajasem pe poziția de Achizitor Gastro în cadrul Auchan România.
AEGP reprezintă pentru mine în primul rând o oportunitate. Oportunitatea de a vedea în cele mai mici detalii cum funcționează o companie cu peste 10 000 de angajați în România și peste 330 000 la nivel internațional, de a învață de la unii dintre cei mai buni oameni din Retail, de a avea acces la o bază de informații extrem de vastă și nu în ultimul rând de a cunoaște 16 culturi diferite din toate zonele lumii.
 În al doilea rând reprezintă o provocare zilnică de a ține pasul cu toate proiectele din cadrul companiei și a înțelege toate aspectele, procesele și mecanismele acestor proiecte.
Parcursul de până acum a fost unul plin de noutăți. Fiind deja de 1 an în cadrul companiei am pornit direct cu etapa a2a a programului: Managementul Operațional. Această etapă durează 1 an și presupune să experimentăm toate meseriile din cadrul magazinelor pentru o înțelegere mai bună a business-ului. Am pornit în magazinul Auchan Titan, iar experiența și deschiderea oamenilor din jurul meu m-a ajutat să înțeleg mult mai bine cum funcționează un ecosistem numit Hipermarket. Am rămas surprins să văd căldura oamenilor, dorința lor de a da tot ce e mai bun – pentru Auchan dar mai ales pentru client, provocările zilnice prin care trec și soluțiile pragmatice pe care le adoptă. De asemenea a fost o ocazie bună să observ în prim plan Clientul – ce îl definește, care e parcursul lui și ce își dorește.
 Chiar dacă sunt încă la începutul acestei etape simt că am trecut prin foarte multe situații într-un timp scurt iar asta mă ajută să îmi completez perspectivă asupra Comerțului.
După această etapă de Management Operațional, va urma etapa Proiectului Internațional unde timp de 6 luni voi lua parte la un proiect în cadrul unei alte țări din Grupul Auchan. Cred că aici provocarea va fi și mai mare decât cea prin care trec anul acesta și de fapt cred că acesta este unul din scopurile principale ale programului: să te pună în situații care gradual cresc nivelul de dificultate și te scot din ce în ce mai mult din zona de confort. Astfel, îți poți testa și îmbunătăți adaptabilitatea, nivelul de înțelegere și viziunea într-o lume care se mișcă cu viteza luminii.

Alexandru Chiriac

Experiența mea în grupul Auchan a început în martie 2016 pe poziția de Manager Textile Bebe, având ocazia să lucrez alături de o echipă cu care am contribuit la dezvoltarea proiectului Inextenso.
Fiind ambițios și dornic de a avea o continuă evoluție, am văzut programul Auchan Executive Graduate Program ca o provocare pe care nu trebuia să o rătez!
Acceptul meu în cadrul programului AEGP a fost un prilej să descopăr că este un program menit să îți ofere o viziune globală asupra companiei și să îți păstrezi energia și motivația la un nivel ridicat.
Posibilitatea de a avea parte de coaching în cadrul programului, cât și două seminarii internaționale pe an, unde putem învăța noi modele de business și diferite metode de lucru prin care putem redefini retailul.
În noiembrie 2017 a fost prima sesiune internațională în Lille, unde timp de o săptămâna am avut posibilitatea să interacționăm cu toți participanții implicați în acest proiect. Am avut ocazia să împărtășim experiențele noastre prin diferite activități dinamice.
 Pe lângă schimbul de experiență, un alt factor important în cadrul programului sunt traningurile oferite de companie în colaborare cu Essec și CentraleSupelec.
Lucrând deja în cadrul grupului, am început proiectul cu etapa a-2-a cu Managementul Operațional în magazinul Berceni. Această etapă m-a ajutat să cunosc magazinul prin intermediul echipei și al clienților, unde pot participa activ la acțiunile zilnice ce se desfășoară în cadrul magazinului. Acest lucru îmi oferă posibilitatea să îmi creez o viziune de ansamblu asupra companiei având posibilitatea să descoper care sunt principalele provocări în cadrul unui magazin, strategiile cât și succesul în urma acestor acțiuni.
Participarea la diferite ședințe și training-uri cu manageri de top din cadrul Auchan România mi-a dat ocazia să învăț și să împărtășesc experiența, dar și să descoper provocările și principalele dificultăti ale business-ului.
Programul îmi oferă o doză de motivație în fiecare etapă a sa. Pentru mine, următorul pas va fi experiența internațională de 6 luni, unde voi avea oportunitatea să lucrez că manager de proiect într-o altă țara .Un pas ambițios, care mă pune în situația de a descoperi noi metode de lucru și un schimb de experiența care cu siguranță va fi un plus în dezvoltarea mea.
Consider că provocările și diversitatea proiectelor în cadrul programului Auchan Executive Graduate Program de până acum cât și după cei 4 ani, mă vor ajuta să mă dezvolt în cadrul companiei.

Te-am făcut curios?
Află mai multe despre
    programul AEGP     

Pe parcursul formarilor, cursantul poate opta pentru un post superior
in cadrul companiei, din punct de vedere managerial sau ca amploare
profesionala, promovare formalizata sub forma unui act aditional la
contractul de munca.

In cazul esecului la evaluarile periodice, cursantul paraseste programul,
ramanand angajat al companiei pe un rol de nivel echivalent cu postul
ocupat anterior.

Pentru a avea vizibilitate pe parcursul derularii programului, cursantului
i se vor prezenta constant oportunitatile viitoare posibile, in functie de
contextul companiei si de profi lul profesional al acestuia.
In fi ecare an vor exista 2 sesiuni pedagogice de cate o saptamana,
necesitand prezenta fi zica, intr-una din tarile in care este prezenta
organizatia.

Aceste sesiuni pedagogice (2 pe an) vor fi asigurate de Centrul de
Formare (CentraleSupélec Executive Education – Batiment Olivier) si de
catre ESSEC Exécutive Education si vor necesita munca in avans.
Criteriile de evaluare vor fi fi xate si comunicate la fi ecare inceput de
etapa si vor fi aliniate asteptarilor organizatiei.
Reusita la aceste diferite etape va permite obtinerea unei certifi cari din
partea celor doua Institutii de formare si accederea mai rapida la functii
strategice din cadrul companiei.