Companie responsabila

Auchan Romania: o companie in spiritul Dezvoltarii Durabile

Angajati

Ne dorim sa fim angajatorul preferat pentru colaboratorii nostri. Formarea si dezvoltarea angajatilor nostri reprezinta prioritati permanente pentru Auchan Romania. Spre exemplu, in 2014 au fost realizate 165.000 de ore de formare si au fost dezvoltate multiple programe de formare: Scoala de Experti de Segment, Scoala de Manageri de Segment si de Piata, Antreprenor Auchan.

Promovarea diversitatii si a egalitatii de sanse. Jumatate din posturile de manageri sunt ocupate de femei in Auchan Romania. Pe de alta parte, o preocupare importanta a companiei noastre are in  vedere integrarea persoanelor cu dizabilitati, iar in prezent suntem bucurosi ca in echipa Auchan Romania lucreaza 93 de colegi  in aceasta situatie.

Parteneri de afaceri

Auchan isi propune sa construiasca relatii echilibrate cu toti furnizorii sai. In acest sens, compania semneaza cu fiecare dintre acestia un Cod Etic, prin care isi reafirma angajamentul fata de principiile etice universale si promoveaza respectarea acestora in randul furnizorilor sai, dincolo de diferentele culturale, juridice si economice ale mediilor in care au loc tranzactiile.

Clienti

Angajamentele pe care Auchan si le-a asumat in favoarea clientilor sai au in vedere protejarea puterii de cumparare, calitatea si siguranta alimentelor si confortul la cumparaturi. In randul celor mai importante actiuni realizate se inscriu:

Initiative in favoarea puterii de cumparare:

  • Preturi mici pentru toate produsele din gama, permanent
  • Produsele marca Auchan
  • Oferta larga de produse alimentare sau nealimentare vandute la vrac
  • Conditionarile in cantitati mici, respectiv vanzarile la unitate

Demersuri pentru o alimentatie sanatoasa: procedurile HACCP pentru a garanta calitatea produselor proaspete; dezvoltarea continua a gamelor de produse bio, fara gluten, produse traditionale, locale etc.; dezvoltarea gamei de produse marca proprie realizate in Romania, sub supravegherea unui responsabil de asigurare a calitatii.

Confortul la cumparaturi: construim magazine mari, usor accesibile, cu alei largi, rafturi bine organizate si un numar foarte mare de case de marcat, pentru a ajuta clientii sa se simta bine si confortabil la cumparaturi si sa castige timp.

Mediul inconjuratorAuchan RO_Companie responsabila_Mediul inconjurator

Auchan Romania realizeaza o serie de actiuni importante pentru protejarea mediului inconjurator, care au drept scop gestionarea deseurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vanzare a unor produse care protejeaza mediul, promovarea actiunilor de responsabilitate.

In randul celor mai importante se numara:

  • Dezvoltarea unei game cat mai largi de produse ecologice oferite clientilor nostri;
  • Reducerea ambalajelor;
  • Recuperarea selectiva a deseurilor clientilor (becuri si neoane, baterii uzate, cartuse de imprimanta etc.; automate de recuperat PET-uri si aluminiu, deja in functiune in cateva magazine);
  • Trierea deseurilor interne;
  • Economisirea de energie – introducerea unor sisteme de iluminat si a vitrinelor frigorifice care permit economisirea substantiala a energiei.

Tot in cadrul actiunilor de protejare a mediului se inscriu si cele pentru protejarea speciilor aflate in pericol de disparitie: spre exemplu, incepand din 2009, Auchan a decis sistarea comercializarii produselor din rechin.

Responsabilitate sociala

In Romania, la fel ca in intreg grupul Auchan, actiunile de responsabilitate sociala vizeaza atat colaboratorii – conditii de munca, egalitate de sanse, formari, cat si societatea civila – prin donatii, ajutoare umanitare, proiecte pentru comunitatile locale. Printre actiunile de solidaritate si implicare in comunitate pe care le-am realizat se inscriu: parteneriatul cu SOS Satele Copiilor, donatii importante pentru satele afectate de ninsori din Constanta si estul Romaniei, inundatii din Suceava; festivalul Colinde in dar destinat scolilor, in Bucuresti; parteneriate cu scoli, universitati, scoli profesionale, donatii de produse pentru asociatii umanitare.

Stiati ca…  in martie 2011, grupul Auchan a aderat la pactul mondial Global Compact, sub egida ONU, care reuneste organizatii din lumea intreaga in jurul valorilor fundamentale prevazute in carta drepturilor omului si normelor internationale referitoare la munca si la protejarea mediului inconjurator. Pe 16 noiembrie 2011, Auchan a realizat actiunea “Green Day”, cand 50 de arbori au fost plantati de fiecare hipermarket din toate tarile, simbolizand dorinta Auchan de a se ancora intr-un mediu inconjurator durabil.

2012 a fost anul angajamentului Auchan pentru dezvoltarea durabila locala. Fundatia Auchan pentru Tineri a ales sa sustina, in prima sa operatiune internationala de acest gen, asociatiile SOS Satele Copiilor, infiintate in China continentala, Spania, Franta, Ungaria, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Rusia, Taiwan, Ucraina si, bineinteles, in Romania. Astfel, Fundatia Auchan a acordat asociatiei SOS Satele Copiilor Romania o subventie in valoare de 6000 de euro pentru a contribui la finantarea programelor implementate de catre cele trei Sate infiintate in Romania.

In anul 2014, Fundatia Auchan a dezvoltat proiectul “Scoala dupa scoala” impreuna cu asociatia Salvati Copii si magazinul Auchan Vitan care se adreseaza copiilor in dificultate si cu risc de abandon scolar. Impreuna cu Ateliere fara Frontiere si magazinul Auchan Berceni a fost dezvoltat proiectul de integrare profesionala si sociala pentru persoanele defavorizate.

In anul 2015, Ziua Mondiala a Sanatatii a avut o reprezentare semnificativa in magazinele Auchan prin oferirea unei game adaptate pentru o alimentatie sanatoasa (produse eco, produse pentru mentinerea sanatatii, produse pentru sport, produse pentru gatit). Personalul medical din cadrul magazinelor au masurat gratuit tensiunea si glicemia.
Ziua Mondiala a Diabetului a avut parte de un eveniment in care studentii de la medicina si medici au masurat glicemia gratuit si au aflat mai multe informatii despre riscurile determinate de diabet si alte informatii generale despre aceasta boala.