Auchan susține și implementează acțiunea Guvernului de reducere a prețurilor la alimentele de bază și acordă reduceri suplimentare la peste 100 de produse

Auchan susține și implementează acțiunea Guvernului de reducere a prețurilor la alimentele de bază și acordă reduceri suplimentare la peste 100 de produse

Publicat pe 1.08.2023

În cadrul misiunii sale, Auchan acordă o importanță deosebită protejării puterii de cumpărare a clienților, prin prețurile mici oferite zi de zi, prin cele peste 2.000 de promoții săptămânale, prin produsele marca Auchan sau cele exclusive care au un excelent raport calitate-preț, prin acțiunile comerciale, precum și prin diverse servicii gratuite.

În contextul acțiunii Guvernului României prin Ordonanța de Urgență privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii preţurilor la unele produse agricole şi alimentare, Auchan s-a asigurat nu doar de deplina ei aplicare, dar a și implementat o reducere suplimentară de preț pentru o bună parte dintre produsele vizate de actul normativ, cu scopul de a asigura un efect și mai puternic al acestei acțiuni, pe perioada ei de aplicare.

„Protejarea puterii de cumpărare a românilor prin oferirea de prețuri mici și soluții de economisire concrete, a fost și rămâne o prioritate pentru noi. În cadrul acțiunii derulate de Guvern, nu doar implementăm cerințele legale conform OUG, ci facem și un efort important pentru a oferi reduceri suplimentare în beneficiul clienților noștri”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România.

Redăm mai jos, cu titlu de informare, câteva exemple de produse din cele peste 100 la care sunt aplicate măsuri suplimentare de susținere din partea Auchan. Produsele fac parte din sfera de aplicare a Ordonanței de urgență nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii a prețurilor la unele produse agricole și alimentare. Precizăm faptul că prețul aplicat înainte de OUG se referă la prețul uzual al produsului (în afara acțiunilor promoționale sau a unor acțiuni speciale) practicat anterior aplicării actului normativ, prețul după OUG se referă la prețul de revânzare după aplicarea ordonanței și care integrează și reducerea suplimentară oferită de Auchan ca parte a angajamentului său de susținere a acțiunilor Guvernului cu privire la unele produse de bază.

t

Pentru a ne asigura de informarea corespunzătoare și corectă a clienților Auchan, toate produsele cu preț redus care fac obiectul OUG vor putea fi ușor de identificat la raft, fiind marcate cu o etichetă specială.
Conform OUG 67/2023, produsele agricole și alimentare care fac subiectul acestui proiect sunt:

  • Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități
  • Lapte de vacă de consum 1L, grăsime 1,5% cu excepția UHT
  • Brânză telemea de vacă vrac
  • Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame
  • Făină albă de grâu ”000” 1 Kg
  • Mălai 1 kg
  • Ouă de găină calibrul M 10 buc.
  • Ulei de floarea-soarelui 1L
  • Carne proaspătă pui (Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard)
  • Carne proaspătă porc (Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc)
  • Legume proaspete vrac (Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia.)
  • Fructe proaspete vrac (Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă)
  • Cartofi proaspeți albi vrac
  • Zahăr alb tos 1 Kg