Grupul Auchan Retail pe locul 3 între retailerii din Europa conform unei evaluări a performanțelor de CSR

Grupul Auchan Retail pe locul 3 între retailerii din Europa conform unei evaluări a performanțelor de CSR

Publicat pe 04.03.2022

Auchan Retail s-a clasat în top 150 companii la nivel mondial și pe locul 3 în Europa printre distribuitorii de produse alimentare și nealimentare evaluați de Moody’s ESG Solutions privind performanța obținută pe baza factorilor de mediu, sociali și de guvernanță. Evaluarea independentă a fost realizată la cererea grupului ELO, din care Auchan Retail face parte.

Evaluarea independentă a condus Auchan Retail la un rating de sustenabilitate A1, bazat pe un scor general de 62/100, ceea ce reprezintă o creștere de 13 puncte într-un an și 25 de puncte față de 2018. Aceasta s-a axat pe trei criterii principale: impact, riscuri și management. Pentru impact au fost analizate acțiunile ce vizează consumul energetic și emisiile de CO2, dar și indicatori sociali, precum numărul femeilor angajate în poziții de management, implicarea în criza sanitară sau obiectivele de sustenabilitate ale companiei. Gestionarea situațiilor de risc a fost evaluată prin prisma provocărilor ce țin de resurse umane, fluxuri operaționale sau riscuri reputaționale. De asemenea, pentru această certificare au fost luate în calcul și obiectivele manageriale. Raportul integral poate fi consultat aici: https://bit.ly/3tiBduT.

Auchan România susține și promovează sustenabilitatea și grija față de mediul înconjurător. Aceste valori fac parte din ADN-ul companiei, desfășurând constant acțiuni de conștientizare a unui consum responsabil. Retailerul a realizat de-a lungul timpului o serie de proiecte de mediu, de reciclare, eliminare a plasticului și economie circulară, pe întreg lanțul valoric, prin care își propune să contribuie la un viitor mai bun și mai sustenabil. Aceste proiecte și rezultatele lor, alături de toate demersurile sociale, de guvernanță și management al riscului, se regăsesc și în primul raport de sustenabilitate lansat de Auchan anul trecut, care prezintă performanța non-financiară din 2020.