Paris,  9 aprilie 2020

UNI Global Union, Auchan Retail și Carrefour Group au semnat o declarație comună privind punerea în aplicare de bune practici ale companiilor in contextul Covid-19

UNI Global Union, Auchan Retail și Carrefour Group au semnat o declarație comună privind punerea în aplicare a unor bune practici ale companiilor pe parcursul crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19.

Într-un moment în care piața muncii se confruntă cu o situație de urgență sanitară și economică fără precedent, Auchan Retail, Carrefour și UNI se angajează să comunice și să lucreze împreună pentru a împărtăși cele mai bune practici de lucru puse în aplicare pentru a preveni riscurile asociate Covid-19. Împreună, sunt de acord să analizeze introducerea tuturor măsurilor utile și adecvate, derivate din bune practici corporative, pentru a preveni, reduce sau elimina riscurile de contaminare pentru angajații și clienții lor.

Aceste măsuri acoperă următoarele tematici:

  • Îmbunătățirea normelor de igienă și siguranță recomandate fiecărui salariat din țările în cauză
  • Regulile sanitare pentru magazine, drive, livrare la domiciliu și depozite logistice
  • Măsurile de acompaniere socială pentru angajați
  • Acompanierea angajaților cu o situație specială (lucrători cu dizabilități, femei însărcinate).

 

“Suntem pe deplin conștienți de importanța rolului nostru ca serviciu de primă necesitate. Prioritatea noastră absolută este, încă din prima zi, sănătatea echipelor noastre precum și cea a clienților noștri. Ne punem toată energia în această direcție, iar împărtășirea bunelor noastre practici sanitare și de siguranță se înscriu în această voință comună de a acționa în fața acestei crize inedite”, a declarat Jérôme Nanty, director executiv de resurse umane în cadrul Grupului Carrefour.

În acest context sanitar excepțional, protecția clienților și a angajaților noștri este o prioritate. Le datorăm acest lucru, deoarece echipele noastre sunt pe deplin angajate într-o misiune strategică: să facem totul pentru a continua să hrănim populația în fiecare țară în care suntem prezenți. Posibilitatea de a face schimb de bune practici în acest domeniu și de a colabora cu partenerii noștri pe aceste subiecte sunt oportunități pe care le vom utiliza grație acestui demers coordonat de UNI“, a declarat Marc Grosser, director resurse umane, transformare și CSR în cadrul Auchan Retail.

Lucrătorii din supermarketuri își pun viața în prima linie în timp ce continuă să servească publicul în timpul pandemiei. Astăzi, mai mult decât oricând, angajatorii și sindicatele trebuie să lucreze împreună pentru a proteja cel mai bine sănătatea lucrătorilor din magazine și a clienților în timpul acestei crize sanitare. Prin semnarea acestei Declarații, Auchan și Carrefour arată calea în lupta împotriva Covid-19, iar celelalte companii sunt invitate să țină pasul”, a declarat Christy Hoffman, secretarul general al UNI.