Rețeta Cozonac

Rețeta Cozonac

Rețetă trimisă de Alina Hoban:
Ingrediente pentru umplutură
6 albușuri
180 grame cacao
esență rom
300 grame nucă pisată
2 galbenușuri pentru uns cozonacul înainte de a fi băgat la cuptor

Mod de preparare aluat :
untul se pune la topit într-o cratiță împreună cu laptele, după care se lasă la răcit, cât să fie călduț, nu fierbinte. Într-un alt vas faina se amestecă cu drojdia și zaharul peste care se adaugă gălbenușurile și untul topit cu laptele, coaja de portocală și lămâia. Se amestecă toate ingredientele bine după care se transferă într-un vas uns cu ulei și se lasă la crescut la loc călduros până își dublează volumul.

Mod de preparare umplutură :
albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Cacao se adaugă treptat și se amestecă cu o spatulă. După ce a fost încorporată cacao se adaugă mizul de nucă și esență de rom. Aluatul se împarte în 4 și umplutura la fel. Se întind foi dreptunghiulare și se umplu, apoi se rulează. 2 rulouri se împletesc și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasa la crescut timp de 30 min. Se ung cu gălbenuș de ouă și se coc la 180 timp de 55 min.