Rețeta Drop de pui

Rețeta Drob de pui

Rețetă trimisă de Mircea Pui:
Ingrediente
500 g ficat de pui
600 g inimi și pipote de pui
3 cepe uscate
2 căței de usturoi
3 legături ceapă verde
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
3 ouă
1 ou + 3-4 linguri de pesmet pentru pus deasupra
-Ouă fierte pentru interior

Mod de preparare :
fierbem ficatul și inimile+pipotele, separat, pentru că au timp de fierbere diferit. Călim ceapa uscată tocată mărunt în 2 linguri de ulei. Tocăm verdeață mărunt. Când carnea este fiartă o punem împreună cu verdeață și ceapă călită în robotul de bucătărie și le tocăm cât de mărunt vrem. Într-un bol amestecăm carnea tocată la robot, ceapa verde, usturoiul pisat, ouăle, sare, piper. Punem compoziția rezultată într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pesmet. Punem un strat de un deget pe fundul tăvii, așezăm ouăle fierte curățate de coajă în funcție de lungimea tăvii , apoi adăugăm restul de carne, presând bine. Deasupra puteți bate un ou și presărați pesmet. Coacem la cuptorul încins în prealabil pt aproximativ o oră la foc mediu până se rumenește frumos.