Rețeta Mini păscuțe cu spanac

Rețeta Mini păscuțe cu spanac

Rețetă trimisă de Otilia Maria Dinu :
Ingrediente
400 g spanac congelat sau proaspăt scăzut în tigaie
300 g ricotta
1 lingură de unt
2 linguri fulgi de ovăz
1/2 linguriță de praf de copt
5 ouă
1/2 linguriță nucșoară măcinată
Mac pt decor
Sare, piper după gust
Hârtie pentru brioșe sau tavă

Mod de preparare :
pregătim spanacul. Într-o tigaie, punem untul și spanacul. Potrivim de sare și piper. Acoperim și lăsăm până la înmuierea spanacului. Lăsăm încă 5 minute descoperit și apoi oprim. Lăsăm la răcit. Când e rece, adăugăm 2 ouă bătute bine. Fulgii de ovăz și dăm deoparte. Pregătim și ricotta. Punem brânză într-un vas, adăugăm 2 ouă bătute bine, nucșoară, puțină sare și amestecăm bine. Adăugăm în formele de brioșe, mai întâi 2 linguri cu vârf de spanac. Netezim suprafața cu linguriță și adaugă. 2 linguri din compoziția de ricotta. Pe mijloc decorăm cu puțin mac. Lăsăm păscuțele 30 minute la rece. Astfel la suprafață se usucă ușor și crapă la copt, având modelul floral stelat.
Batem bine oul rămas iar cu ajutorul unei pensule ungem cu oul bătut. Preîncălzim bine cuptorul. Le dăm la copt până se încep a rumeni ușor. Se lasă la răcit și se servesc simple sau cu un sos rece de iaurt cu usturoi. Va doresc poftă bună!