Rețetă Pască cu brânză dulce și stafide

Rețetă Pască cu brânză dulce și stafide

Rețetă trimisă de Ramona Tache:
Ingrediente:
400 grame de brânză dulce de vaci
2 ouă
3 linguri de zahăr
100 grame stafide
3 linguri de griș
coajă de la o lămâie
2 plicuri de zahăr vanilat
1 esență de vanilie

Ingrediente pentru pască:
500 g făină
120g zahăr
250ml lapte
50g unt topit, amestecat cu 50 ml ulei
2 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
10 g drojdie uscată
1 praf de sare
1 esență vanilie

Mod de preparare:
se prepară maiaua: se pune drojdia, o lingură de făină, una de zahăr, amestecați și adăugați lapte, tot aproximativ o lingură, amestecați bine, mai adăugați puțină făină și lapte.
Făina se cerne, pentru avea un aluat aerat și a elimina eventualele impurități.
Laptele trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Zahărul se pune în lapte, se amestecă pentru omogenizare.

Se adaugă maiaua peste făina cernută, apoi gălbenușurile, esența de lămâie, coajă de lămâie, amestecați. Se adaugă laptele puțin câte puțin.Adăugați sare, untul amestecat cu ulei, tot puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Îl lăsăți să crească pentru aproximativ o oră.

Mod de preparare umplutură:
se amestecă toate ingredientele menționate pentru umplutură.
După ce aluatul crește, îl scoatem din bol. Folosim puțin ulei pe mâini pentru a nu se lipi aluatul. Împărțim aluatul în două. O parte va fi pentru bază. Din cealaltă parte facem trei șnururi pe care le împletiți.
Într-o tavă rotundă unsă cu unt punem hârtie de copt. În ea punem jumătate din aluat pentru bază, pe care o întinde. Pe margini punem împletitura, iar în mijloc umplutură. Pentru o culoare frumoasă, batem un ou și cu o pensulă dăm pe deasupra preparatului înainte de coacere. Nu se mai lasă să crească. O lăsăm la cuptor aproximativ 45 de minute, la foc mediu.