Bruschete

Rețeta de bruschete italienești - O gustare rapidă și delicioasă, gata în câțiva pași simpli

Rețeta de bruschete este o gustare italienească simplă și delicioasă, care poate fi servită în diferite momente ale zilei. Ele sunt, de obicei, preparate cu pâine prăjită, ulei de măsline și usturoi, iar peste se adaugă o varietate de ingrediente, însă printre cele mai întâlnite opțiuni se află roșiile proaspete și mozzarella, opțional.

În acest articol, îți vom dezvălui rețeta originală de bruschete, pe care trebuie neapărat și tu să o încerci, dar îți vom mai dezvălui o alternativă la fel de gustoasă, precum este rețeta de bruschete la cuptor. Aceste gustări sunt foarte ușor de realizat, perfecte pentru un brunch sau un mic dejun, astfel încât nu mai trebuie să lipsească din meniul tău, de acum încolo.

Cuprins:

  1. Bruschete - rețeta originală
  2. Rețetă de bruschete la cuptor - mod de preparare

1. Bruschete - rețeta originală

Partea cea mai bună, atunci când vrei să prepari rețeta originală de bruschete, este că nu ai nevoie decât de foarte puține ingrediente, care, adesea, sunt regăsite oricum în orice bucătărie.

Așadar, ai nevoie, în primul rând, de pâine ambalată de calitate, care să fie proaspătă, dar, în același timp, care să nu fie prea moale sau prea tare, pentru că va fi ulterior prăjită.

Pâinea trebuie tăiată în felii groase de aproximativ 1 cm, iar apoi pusă în prăjitorul special. Dacă nu ai la îndemână un astfel de dispozitiv, poți băga feliile într-o tavă, la cuptor, pentru a se rumeni.

Mai departe, ai nevoie și de ulei de măsline, care este ingredientul cheie în această rețetă. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit acest aliment ca sursă de grăsimi sănătoase și aromă pentru diferite preparate culinare. În cazul rețetei simple de bruschete, este important să optezi pentru un ulei de măsline de calitate, astfel încât să obții o aromă pe măsură.

Peste pâinea perfect prăjită și unsă cu ulei, se adaugă și condimente, dar și alte ierburi aromatice și verdețuri după gust, însă usturoiul nu trebuie să lipsească. Cel mai bine este însă să optezi pentru unul proaspăt, cu un gust mult mai intens.

Nu în ultimul rând, legumele proaspete, precum sunt roșiile, trebuie să fie adăugate deasupra feliei de pâine, astfel încât rețeta să fie completă. Ele trebuie să fie tăiate mici, cubulețe și să nu fie foarte zemoase.

Așadar, bruschetele reprezintă o gustare delicioasă și ușor de pregătit, perfecte pentru a fi savurate de întreaga familie. Pot fi consumate pe tot parcursul zilei, fiind gata în doar câteva minute.

2. Rețetă de bruschete la cuptor - mod de preparare

Dacă vrei ceva mai complex însă și te-ai plictisit de rețeta de bruschete simplă, atunci poți încerca să le prepari la cuptor, fiind extrem de delicioasă și această variantă. În acest fel, nu vei obține doar un aperitiv rapid, ci și unul cald, perfect de pus pe masă, la ocazii speciale.

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de pâine Auchan sau orice alt fel de pâine, cum ar fi și chiflele și baghetele, precum și de ulei de măsline, condimente, roșii și mozzarella.

Așează feliile de pâine tăiate pe o tava tapetată cu hârtie de copt și unge-le pe fiecare în parte cu uleiul de măsline. Apoi, presară condimente după gust, cum ar fi sare, piper, busuioc sau oregano, pe fiecare felie.

În timp ce pâinea se rumenește în cuptor, pregătește roșiile, peste care poți adăuga alte ierburi aromatice și verdețuri, cum ar fi pătrunjelul sau busuiocul proaspăt, pentru un plus de prospețime.

Apoi, după ce pâinea s-a rumenit, scoate tava din cuptor și așează cuburile de roșii tăiate deasupra fiecărei felii de pâine. Pune și mozzarella rasă peste fiecare bucată sau orice alt tip de brânză, special concepută pentru a fi gătită în acest mod.

Pune din nou tava înapoi în cuptor, pentru încă 5-10 minute, până când bruschetele sunt bine rumenite și legumele sunt și ele ușor coapte. Preparatul obținut trebuie să fie servit cald, această rețetă simplă de bruschete la cuptor fiind o alegere excelentă pentru un mic dejun, prânz sau cină rapidă și ușoară de preparat.

În concluzie, bruschetele sunt o gustare delicioasă și ușor de pregătit, perfecte pentru orice ocazie. Fie că urmezi varianta originală sau optezi pentru varianta la cuptor, orice rețetă poate fi personalizată după bunul plac. Spre exemplu, poți adaugă oricând și ingrediente extra, precum ar fi bucăți subțiri de somon, care se potrivesc perfect în această combinație sau chiar și avocado, dacă ne ghidăm după cele mai noi trenduri. Cert este că nu există limite prestabilite, iar tu trebuie să te ghidezi mereu după propriile preferințe și gusturi culinare. Sperăm că data viitoare când îți dorești ceva rapid, sățios și gustos de mâncat, vei încerca rețeta simplă de bruschete. Tu cât de des îți prepari bruschete originale italienești în propria bucătărie?

Sursa foto: pexels.com