Bulete de cascaval

Bulete de cașcaval – Rețete rapide pentru aperitive, garnituri sau alternative la fast-food la cuptor sau tigaie

Buletele de cașcaval sunt aperitivele perfecte pentru masa de sărbători, pentru serile de film, o gustare sățioasă în pauzele de la muncă ori atunci când ai poftă ,,de ceva bun’’, dar sănătos. Buletele de cașcaval sunt excelente la capitolul simplitate și economie de resurse. Procedura de preparare este atât de rapidă, încât nu te poți abține să nu le prepari în fiecare weekend. În plus, acestea sunt gata în timp record, din câteva ingrediente, pe care oricine le are deja în propria bucătărie.

Cuprins:

  1. Bulete de cașcaval - 3 rețete de aperitive pentru masa de sărbători
  2. Rețetă de bulete de cașcaval - Rețetă de bază în 2 variante simple pentru începători

1. Bulete de cașcaval - 3 rețete de aperitive pentru masa de sărbători

Dacă nu ai mai încercat rețetele de buletele de cașcaval, atunci începe cu rețeta clasică, simplă și hrănitoare. Pentru aceasta ai nevoie de următoarele:

Ingrediente:

  • 300 gr cașcaval;
  • 5 linguri de făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 2 ouă;
  • 200 ml ulei;
  • 200 g telemea.

Mod de preparare:

  1. Prima dată dai prin răzătoarea mică telemeaua și cașcavalul.
  2. Adaugă ouăle și începe să amesteci manual pentru încorporare.
  3. Torni praful de copt cu făina, apoi frămânți până rezultă o bilă mare, omogenă și cu textură lipicioasă.
  4. Din bila aceasta începi să desprinzi cu mâinile puțin umezite mici bucățele pe care le modelezi sub forme de mingiuțe.
  5. Pui tigaia cu ulei din belșug la flacără mare, iar atunci când începe să sfârâie, așezi bilele în baia de ulei. Ai grijă să le așezi mai răsfirate. Altfel, dacă se înghesuie, riști să se prăjească neuniform.
  6. Le întorci pe ambele părți până prind o culoare aurie.
  7. Ulterior, le extragi din tigaie și le așezi într-o sită sau pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru eliminarea uleiului în exces.

Bulete de cașcaval cu pesmet și susan

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 100 g semințe de susan;
  • 150 g făină;
  • Ulei pentru prăjit;
  • 100 g pesmet;
  • 300 g cașcaval;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Răzuiește cașcavalul prin răzătoare cu ochiuri mici.
  2. Într-un vas pui doar gălbenușurile, iar albușurile separat.
  3. În vasul cu gălbenușuri pui cașcavalul, praful de copt, piperul și făina. Începe să amesteci totul cu mâna până se încorporează ingredientele și rezultă o compoziție omogenă.
  4. În vasul cu albușuri adaugi sarea, amesteci totul, iar apoi torni compoziția peste gălbenușurile cu cașcaval. Amestecă bine toate ingredientele până obții o textură groasă.
  5. Umezește puțin palmele și începi să rupi din compoziție mici bucățele pe care le modelezi sub formă de biluțe.
  6. Pe fiecare în parte le treci prin pesmet amestecat cu susan.
  7. Pui tigaia cu ulei la flacără mare, iar atunci când s-a încins poți așeza biluțele în baia de ulei, dar la distanțe mici pentru prăjire uniformă.

Bulete de cașcaval cu broccoli

Ingrediente:

  • 1 broccoli;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 1 ou;
  • 200 ml ulei;
  • 80 g cheddar;
  • legume proaspete, precum 1 legătură de mărar proaspăt;
  • 4 linguri de pesmet;
  • sare;
  • cașcaval cubulețe.

Mod de preparare:

  1. Rupe căpățâna de broccoli în buchețele. Apoi, lasă-le la fiert într-o oală cu capac, puțină sare și apă cât să le acopere.
  2. Lasă oală pe foc până când leguma poate fi pătrunsă cu furculița.
  3. Scoate buchețelele, trece-le printr-un jet de apă rece, apoi lasă-le la scurs.
  4. Când s-au uscat, începe să le zdrobește cu ustensila de piure. Peste compoziția aceasta pune ceapa verde și mărarul mărunțite, oul, sarea, piperul, pesmetul și brânza cheddar răzuită mărunt.
  5. Umezește mâinile, iar apoi amestecă toate ingredientele până obții o bilă omogenă. Rupe din ea mici părticele pe care le modelezi manual sub formă de biluțe.
  6. În mijlocul fiecăreia așează un cubuleț de cașcaval, apoi modelează-le cu mișcări circulare.
  7. Pune tigaia la flacără mare, lasă uleiul la încins, iar apoi aranjează buletele la distanțe potrivite și lasă-le să se rumenească în baia de ulei.

2. Rețetă de bulete de cașcaval - Rețetă de bază în 2 variante simple pentru începători

Buletele de cașcaval se bazează pe o rețetă extrem de practică și versatilă, care permite să jonglezi cu numeroase ingrediente pentru zeci de combinații delicioase.

  • Rețetă de bulete de cașcaval cu mozzarella și șuncă

Ingrediente:

  • 500 g cașcaval ras mărunt;
  • 2 ouă;
  • 100 g făină;
  • 1 legătură de mărar verde;
  • șuncă;
  • 200 ml ulei;
  • mozzarella;
  • 1 linguriță praf de copt;

Mod de preparare:

  1. După ce ai dat cașcavalul prin răzătoarea mică, îl amesteci cu ouăle, făina, praful de copt, condimentele și mărarul mărunțit.
  2. Ingredientele se amestecă până se obține un aluat.
  3. Șunca și mozzarella se taie în cubulețe mici.
  4. Din aluatul format extragi mici bucățele din care modelează biluțe/bulete de cașcaval simple, cu mâinile umede.
  5. La fiecare așezi în centru bucățelele de mozzarella și șuncă, iar apoi începi să le rotești în mâini.
  6. Pornește aragazul la flacără mare, pune la încins o tigaie cu ulei, iar când începe să se încingă aranjează răsfirat buletele de cașcaval.
  7. Când s-au rumenit, le așezi pe o farfurie cu hârtie absorbantă pentru eliminarea grăsimii.
  • Bulete de cașcaval cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi medii;
  • 1 ou;
  • 50 g făină;
  • 20 g parmezan;
  • 5 linguri de pesmet;
  • piper alb, nucșoară rasă, sare;
  • 100 g cașcaval;
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se fierb în coajă. Se lasă la răcorit, se curăță de coajă, apoi se zdrobesc cu ustensila pentru piure.
  2. Peste cartofi se adaugă oul, făina, condimentele, parmezanul și cașcavalul dat prin răzătoare cu ochiuri mici.
  3. Se amestecă toate ingredientele, se formează mici biluțe pe care le treci prin pesmet.
  4. Pune tigaia cu ulei, las-o la încins, iar apoi adaugă pe rând buletele.
  5. Întoarce-le cu paleta pe toate părțile până capătă o nuanță aurie.
  6. Scoate-le când sunt gata, aranjează-le într-o sită sau pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

În concluzie, după ce înveți cum să faci buletele de cașcaval te vei convinge cât sunt geniale atât calde, cât și reci. Fiind un preparat versatil, poți pregăti rețeta de bulete de cașcaval la cuptor sau la tigaie, în baie de ulei. Le poți savura alături de un pahar de lapte, iaurt cu cereale, alături de sosuri sau ca garnitură. Sunt sățioase, iar atunci când timpul nu e de partea ta, buletele pot ține loc de mic dejun, prânz sau cină.

Sursa foto: pexels.com, freepik.com