Burgeri Vegetarieni

Burgeri Vegetarieni

Sărbătorim Ziua Internațională a Burgerului cu o rețetă dedicată, bună de savurat în familie!
Descoperă varianta noastră de burgeri vegetarieni cu pastă de mazăre.

Ingrediente pentru 4 burgeri vegetarieni:

Pentru pasta de mazăre:

– 2 linguri de ulei de măsline
– o ceapă
– câteva crenguțe de mentă
– 125 g pesmet
– un cățel de usturoi
– 20 g de brânză feta
– 50 g unt
– un ou
– 350 g de mazăre
– sare, piper

Pentru umplutură:
– 200 g de brânză feta
– 5 lingurițe de smântână lichidă
– o ceapă verde
– câteva frunze de mentă
– 4 chifle

Mod de preparare
Se pregătește pasta de mazăre: se toacă ceapa și se călește într-o tigaie cu ulei de măsline.
După ce va deveni translucidă, ceapa se pune în vasul unui blender, apoi se adaugă pesmetul, menta, usturoiul curățat și tocat, brânza feta și oul. Se amestecă până se obține un preparat omogen.

Se adaugă mazărea și sarea și apoi se amestecă pentru a obține o textură omogenă, dar cu câteva bucățele rămase. Preparatul se modelează în patru porții (asemănătoare burgerului din carne), apoi se lasă la frigider minimum o oră.

Se taie chiflele în două. Se ung cu puțin unt și apoi se lasă câteva minute într-o tigaie pentru rumenire. Pasta de mazăre se lasă în tigaie aproximativ zece minute. Se întoarce pe ambele părți.

Într-un castron se sfărâmă brânza feta și se amestecă cu smântâna lichidă și cu ceapa tocată. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă pasta de mazăre între chifle, alături de o lingură din preparatul cu brânză. Se pot adăuga câteva frunze de mentă și se piperează.

Burgerii sunt gata. Poftă bună tuturor!