Cascaval Pane

Cașcaval pane - un aperitiv simplu și delicios

Cașcavalul pane, una din cele mai simple și populare aperitive calde, este apreciat și de copii și de adulți pentru că este pur și simplu delicios. Este important atât tipul cașcavalului ales, cât și tehnica de preparare pentru o reușită sigură, mai ales dacă este servit imediat după preparare. Dacă vrei să afli secretele pentru a prepara rapid acest aperitiv delicios vei descoperi în continuare micile trucuri de care ai nevoie.

Cuprins:

  1. Cașcaval pane - un aperitiv cald delicios
  2. Cașcaval pane - rețetă simplă și rapidă
  3. Rețetă de cașcaval pane dietetic

1. Cașcaval pane - un aperitiv cald delicios

Ingredientele utilizate pentru acest delicios aperitiv și alimentele cu care se poate combina se găsesc la auchan.ro atât în magazinul fizic, cât și pe site pentru comenzile online. Este nevoie de: cașcaval de bună calitate, ouă proaspete, făină și pesmet sau mălai, ulei și condimente.

Cașcaval pane - rețetă cu pesmet

Ingrediente necesare:

  • 300 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 8 linguri de pesmet
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  1. Se feliază cașcavalul și se introduce pentru 30 de minute în congelator
  2. Se pregătesc 3 farfurii
    În prima farfurie se pune făina
  3. În a doua farfurie se bat ouăle
  4. În a treia farfurie se pune pesmetul amestecat cu condimente
  5. Se scoate cașcavalul din congelator și se dă, fiecare felie, prin făină
  6. Se trece fiecare felie de cașcaval prin ou
  7. Se tăvălește fiecare felie de cașcaval prin pesmet
  8. Se dă din nou prin ou fiecare felie
  9. Se trece prin cașcaval fiecare felie de cașcaval
  10. Se pun uleiul la încins într-o tigaie antiaderentă
  11. Se pun cu atenție feliile pregătite pentru prăjit
  12. Se întorc, cu atenție, pe o parte și pe alta feliile de cașcaval
  13. Se scot pe un șervețel absorbant feliile prăjite
  14. Se așează în farfuria de servit porția dorită de cașcaval pane.

Recomandări și trucuri:

  • Pentru feliat se folosește un cuțit special, pentru a evita sfărâmarea cașcavalului
  • Feliile de cașcaval vor fi cu o grosime de aproximativ 5 milimetri
  • Prăjirea se realizează rapid, motiv pentru care feliile se întorc tot rapid pe o parte și alta
  • Pentru o combinație perfectă de gusturi și o digestie ușoară, cașcavalul pane cu pesmet se consumă cu roșii proaspete și castraveți sau salată din legume proaspete.

2. Cașcaval pane - rețetă simplă și rapidă

Această rețetă se realizează foarte simplu și rapid, cu doar cinci ingrediente pe care le ai în casă de fiecare dată. Culoarea aurie este uimitoare și rezultatul este apetisant. Dacă vrei să afli cum se prepară cașcaval pane vei descoperi acum cea mai ușoară rețetă.

Cașcaval pane cu mălai

Ingrediente necesare:

  • 350 g cașcaval
  • 50 g făină
  • 100 g mălai
  • 3 ouă
  • 300 ml ulei

Mod de preparare:

  1. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare
  2. Se amestecă făina cu ouăle și cașcavalul răzuit
  3. Se formează biluțe din cașcaval
  4. Se trece fiecare biluță prin mălai
  5. Se prăjesc buletele în uleiul încins
  6. Se scot pe un șervețel absorbant buletele pentru a-și lăsa surplusul de ulei
  7. Se pun în farfuria de servit alături de alte aperitive sau de legumele preferate.

Recomandări și trucuri:

  • Se folosește un cașcaval foarte consistent sau tare
  • Prăjirea se realizează la foc mediu
  • Buletele se întorc, cu grijă, pe fiecare parte în timpul prăjirii
  • Pentru cașcaval pane fără pesmet se pot folosi susan și condimente pentru un aspect uimitor
  • Când prepari cașcaval pane fără pesmet, trebuie să ai grijă să alegi un mălai fin.

3. Rețetă de cașcaval pane dietetic

Această rețetă este foarte apreciată de persoanele care respectă o dietă echilibrată și doresc să se bucure de un aperitiv cald sănătos și delicios.

Cașcaval pane în pesmet

Ingrediente necesare:

  • 400 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 150 g pesmet
  • condimente

Mod de preparare:

  1. Se feliază cașcavalul în felii groase
  2. Se dă prin pesmet fiecare felie de cașcaval
  3. Se trec feliile prin oul bătut
  4. Se dau din nou prin pesmet amestecat cu condimente feliile de cașcaval
  5. Se pune hârtie de copt în tava aragazului
  6. Se încălzește cuptorul la 150 de grade
  7. Se introduce tava în cuptor
  8. Se coace timp de aproximativ 15 minute.

Recomandări și trucuri:

  • Se realizează felii triunghiulare, de dimensiuni mici
  • Dacă se observă cu atenție cum se face cașcavalul pane la cuptor, acesta va rămâne în forma inițială, va fi aspectuos și gustos
  • Se combină foarte bine cu salată din legume proaspete.

Există foarte multe rețete de cașcaval pane, care mai de care mai gustoase și hrănitoare. Prin urmare, dacă te-au convins aceste recomandări și ți s-a făcut poftă de ceva bun, alege să realizezi una din rețetele de cașcaval pane, în funcție de gusturile și preferințele avute.

Sursă foto: pinterest.com, unsplash.com