Crăiasa Zăpezii - prăjitura rafinată care îți va încânta papilele gustative încă de la prima mușcătură

Crăiasa Zăpezii - prăjitura rafinată care îți va încânta papilele gustative încă de la prima mușcătură

alt="poza parjitura"

Prăjitura Crăiasa Zăpezii este un desert delicios pe care îl poți savura alături de cei dragi atât în zilele obișnuite, cât și cu prilejul unor ocazii speciale. Aceasta are un gust rafinat, care combină aromele intense ale cicolatei cu finețea cremei de vanilie și a blatului pufos și umed. Pe lângă gust, Crăiasa Zăpezii este un desert care atrage toate privirile datorită prezentării sale spectaculoase și a aspectului seducător, iar pregătirea acesteia poate fi plină de distracție.

1. Crăiasa zăpezii - prăjitură: care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest desert delicios

alt="parjitura craiasa zapezii"

Înainte de a prepara prăjitura Crăiasa Zăpezii, este necesar să cunoști ingredientele de care ai nevoie. Pentru blatul pufos, vei avea nevoie de 5 linguri de făină, 5 linguri de zahăr și îndulcitori, 200 gr de unt, 5 albușuri, 220 ml de lapte, 2 lingurițe de praf de copt și extract de vanilie. În plus, este necesar și un pachet de biscuiți. În ceea ce privește umplutura, va trebui să pregătești atât o cremă de vanilie, cât și una de ciocolată, care îi vor adăuga un gust și o textură bogată prăjiturii. Pentru crema de vanilie, vei avea nevoie de 500 ml de lapte, 150 gr de zahăr, 4 oua, 40 gr de amidon și extract de vanilie, iar pentru cea de ciocolată vei avea nevoie de 500 ml de lapte, 150 gr de zahăr, 4 ouă, 150 gr de ciocolată topită și extract de vanilie. Pentru decor vei avea nevoie de frișcă, peste care să presari fulgi de ciocolată sau poți alege glazura pe care să o faci din 100 gr de unt și 150 gr de ciocolată, în funcție de preferințe.

2. Prăjitura crăiasa zăpezii: cum poți prepara această prăjitură simplu și rapid

alt="bucatar ce pregateste prajitura"

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare, poți începe prepararea acestei prăjituri delicioase prin pregătirea blatului. Într-un bol, bate albușurile cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă, iar mai apoi adaugă untul topit și laptele, amestecând ușor. În continuare, încorporează treptat făina și praful de copt și amestecă până când obții o compoziție omogenă. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.

După ce ai urmat acești pași, este necesar să pregătești cremele. Pentru cea de vanilie, trebuie să amesteci laptele cu zahărul și să le aduci în punctul de fierbere. Mai apoi amestecă într-un bol separat ouăle și amidonul și toarnă-le treptat în compoziția de pe foc, amestecând până când se îngroasă. În final, nu uita să adaugi extractul de vanilie. În cazul cremei de ciocolată, este necesar să topești untul cu ciocolata împreună și să le torni peste un amestec format din lapte, zahăr și ouă, iar mai apoi să le pui pe foc și să le fierbi până când se îngroasă. Înainte de a asambla prăjitura, este necesar ca ambele creme să fie răcite complet.

Pentru ca prăjitura să fie gata, trebuie să așezi crema de ciocolată peste blat, iar peste aceasta să pui un strat de biscuiți înmuiat în sirop făcut din apă cu zahăr. În continuare, trebuie să pui un stat de cremă de vanilie peste cel de biscuiți, iar în final unul de frișcă pe care îl poți decora cu fulgi de cocos sau ciocolată.

3. Crăiasa zăpezii: cum poți personaliza rețeta de bază

alt="poza cu prajitura

Dacă îți dorești să creezi un desert unic și special, poți opta pentru adaptarea prăjiturii Crăiasa Zăpezii în funcție de preferințele tale și ale persoanelor alături de care o servești. Poți adăuga diferite arome în blatul prăjiturii, cum ar fi esențe de migdale, lămâie sau portocale, pentru a-i oferi o notă distinctă sau poți încorpora în compoziție bucăți de ciocolată, nuci, fructe uscate sau proaspete, pentru a adăuga textură și savoare suplimentară. În ceea ce privește umplutura, poți experimenta cu diverse arome, cum ar fi cafea, caramel sau fructe de pădure, iar pentru decor poți opta pentru adăugarea unor fructe proaspete sau fulgi de migdale, care îi vor conferi desertului tău un aspect atrăgător.

În concluzie, prăjitura Crăiasa Zăpezii este un desert delicios și rafinat, care combină un blat pufos și umed cu umpluturi cremoase și o glazură bogată, fiind potrivită pentru a-ți surprinde apropiații atât cu prilejul unor ocazii deosebite, cât și în zilele obișnuite.

Sursa foto: freepik.com, ro.pinterest.com.