Creme brulee

Creme brulee - Sfaturi practice și utile care te vor ajuta să obții un desert perfect

Creme brulee este un desert extrem de gustos, dar și foarte rafinat, originar din Franța, care a devenit însă îndrăgit în întreaga lumea. Este un dulce cu gust de vanilie și o crustă crocantă, reușind prin simplitatea sa să cucerească inimile multor oameni care îl degustă pentru prima dată.

Când vine vorba de ingredientele, rețeta de creme brulee nu necesită o listă prea lungă, însă prepararea are nevoie de multă atenție și răbdare, astfel încât să obții rezultatul final perfect.

În acest articol, îți vom dezvălui rețeta acestui desert delicios, dar îți vom mai da și câteva trucuri și sfaturi extrem de prețioase, care te vor ajuta să nu dai greș în prepararea sa.

Cuprins:

  1. Creme brulee - rețetă simplă și ușor de preparat
  2. Rețetă creme brulee - sfaturi practice și utile pentru un preparat reușit

1. Creme brulee - rețetă simplă și ușor de preparat

Pentru a face rețeta simplă de creme brulee, ai nevoie de câteva alimente de bază: smântână și frișcă, ouă, zahăr și îndulcitori.

Concret, pentru a prerara această rețetă trebuie să ai în bucătărie: 4 ouă, 50 de g de zahăr, zahăr vanilat, 500 ml de smântână sau frișcă lichidă și zahăr brun pentru final.

În primul rând, lasă cuptorul să se încălzească la 150 de grade celsius, iar în acest timp amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul și într-un bol mare, până când cel din urmă s-a dizolvat complet.

Pune apoi smântâna lichidă într-un vas mic și încălzește-o la foc mic, amestecând continuu. Aceasta nu trebuie să fie lăsat să fiarbă, ci doar să se încălzează puțin. Când este gata, pune vanilia în conținut, după care toarnă amestecul de smântână peste gălbenușurile de ou. Compoziția obținută se va pune apoi în recipientele pregătite, fiind așezate ulterior într-o tavă pentru cuptor, care trebuie să fie umplută cu apă fierbinte, acest lucru fiind caracteristic creme brulee-ului.

Coace desertul timp de aproximativ 40 de minute sau până când marginea începe să se întărească, iar apoi lasă-le la frigider timp de cel puțin o oră.

Când sunt gata, presară zahărul brun peste fiecare recipient și folosește un dispozitiv special pentru ars de bucătărie, astfel încât să-l topești și să obții acea crustă delicioasă și specifică desertului.

Acum sperăm că știi cum se face creme brulee și, data viitoare când vei încerca să-ți surprinzi invitații la masă, o să încerci și tu acest preparat simplu și rafinat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, iar dacă vei respecta întocmai pașii indicați mai sus, cu siguranță nu vei da greș.

<h2> 2. Rețetă creme brulee - sfaturi practice și utile pentru un preparat reușit </h2>

Chiar dacă pare complicat să prepari rețeta originală de creme brulee, în realitate, dacă te ghidezi după niște sfaturi simple, nu vei da greș.

Așadar, asigură-te mereu că utilizezi ingrediente de calitate și proaspete. Folosește smântână sau frișcă cu un conținut ridicat de grăsimi, ouă proaspete și vanilie de bună calitate. Aceste mici amănunte, dar extrem de importante, vor face diferența în gust și textură.

Al doilea sfat important este să nu duci niciodată smântâna sau frișca lichidă în punctul de fierbere. Tocmai din acest motiv, este important să stai lângă recipient continuu, după ce l-ai pus pe foc.

Un alt amănunt important este să nu uiți de apa din tavă, înainte să pui recipientele la copt în cuptor. Acest lucru va asigura o coacere uniformă a cremei și nu va permite ca aceasta să se crape în niciun loc. De asemenea, lasă desertul să se răcească, înainte de a carameliza zahărul peste el, întrucât crusta se va carameliza mult mai bine așa, fix ca la restaurant.

În final, este important să lași creme brulee-ul să se răcească înainte de servire, astfel încât crusta caramelizată să se întărească. Ele pot fi lăsate și la frigider, timp de cel puțin o oră, pentru a te asigura că servești un preparat perfect.

În concluzie, rețeta de creme brulee este un desert clasic și elegant, care poate fi pregătit cu succes în propria bucătărie, cu puțină răbdare și atenție la detalii. Pentru a obține un preparat reușit, asigură-te că respecți întocmai rețeta, dar și sfaturile pe care ți le-am sugerat deja mai sus și în acest fel, cu siguranță, o să vrei să-l prepari din nou și din nou.

Creme brulee este un desert perfect pentru a fi savurat alături de prieteni și familie, fie la o ocazie specială, fie într-o zi relaxantă de duminică. Îndrăznește să experimentezi cu diferite arome și alege varianta preferată, astfel încât să te poți bucura de un desert delicios, peste care ți-ai pus și tu amprenta, într-o mică măsură. Îți garantăm că acesta va fi îndrăgit și de micii pofticioși, dar și de cei mai mari degustători, astfel încât nu ai cum să dai greș cu el. Tu ai încercat acest desert?

Sursa foto: pexels.com