Frigarui de pui la gratar

Frigărui de pui la grătar - reteță cu ingrediente proaspete și sănătoase

Există o mulțime de rețete de frigărui de pui la grătar, însă majoritatea seamănă între ele, datorită faptului că acest preparat poate fi făcut după cum își dorește fiecare. Frigăruile sunt o mâncare populară, iar dacă îți dorești să te bucuri de ele la un grătar, mai jos găsești o rețetă pe care o poți urma!

Cuprins:

Rețetă de frigărui de pui la grătar - pași simpli de urmat
Frigărui la grătar de pui - ingredientele de care ai nevoie

1. Rețetă de frigărui de pui la grătar - pași simpli de urmat

Frigăruile se află printre preparatele preferate ale românilor. De aceea, ele nu lipsesc de la nici un grătar!

Iată 6 pași simpli pe care îi poți urma pentru a prepara cele mai bune frigărui!

  1. Pregătește grătarul. Asigură-te că ai destul de multe lemne sau cărbuni. Frigăruile pot fi gătite și la cuptor pentru cei care nu au un grătar. Acesta se preîncălzește la 200 de grade Celsius.

  2. Dacă bețele pentru frigărui sunt făcute din lemn, ele trebuie udate înainte de a pune ingredientele pe ele.

  3. Pregătește ingredientele. Taie pieptul de pui în bucăți egale, aproximativ de dimensiunea unei mușcături. Îndepărtează semințele ardeilor și taie-i în bucăți mari. Taie ceapa în bucăți mari, apoi poți desface straturile pentru a obține petale. Acest lucru va ajuta la uniformizarea coacerii și va crea o textură mai plăcută în frigărui. De asemenea, nu uita să îndepărtezi piciorușele ciupercilor, să le speli și să le lași să se usuce. Poți tăia ciupercile în două sau în patru.

  4. Asezonează pieptul de pui cu orice condimente îți sunt pe plac ție și familiei tale. Acest lucru va ajuta la obținerea unei cruste frumoase și va adăuga un plus de aromă frigăruilor.

  5. Înfige pe bețele de frigărui bucățile de pui, ardei, ceapă și ciuperci alternativ. Le poți poziționa în orice ordine îți dorești.

  6. Pune frigăruile pe grătar. Le poți lăsa aproximativ 10-12 minute întorcându-le din când în când, până când sunt frumos rumenite și puiul este gătit complet.

Gata! Frigăruile tale sunt bine gătite, calde și vor avea un gust perfect. Pentru un plus de savoare le poți servi împreună cu garnitura preferată și alături de o salată proaspătă. După servire, le poți depozita în frigider, unde pot sta 2-3 zile fără să se strice.

2. Frigărui la grătar de pui - ingredientele de care ai nevoie

În primul rând, vei avea nevoie de accesorii pentru gătit, în special de bețele pentru frigărui. De asemenea, ingredientele necesare sunt ușor de găsit. Aceasta este o rețetă pe care o poți face în orice moment al zilei și de către orice persoană, indiferent de nivelul de experiență.

INGREDIENTE:

  • 500 g piept de pui fără os și fără piele
  • 2 ardei grași
  • 1 ceapă roșie mare
  • 8-10 ciuperci champignon

Acestea sunt ingredientele de bază, însă adevărul este că poți pune absolut orice carne de pasăre și condimente îți dorești. Unele persoane adaugă bacon, roșii, dovlecei, usturoi deshidratat, ardei iuți, etc. Nu uita că, în cazul în care carnea de pui are piele și os, trebuie să te asigură că le îndepărtezi înainte de a asezona ingredientele.

CONDIMENTE:

  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • suc de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • boia dulce

Acestea sunt condimente și ingrediente pe care le poți folosi, pentru a aduce un plus de gust și prospețime frigăruilor tale. Amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, cimbrul, sarea și piperul într-un castron. Apoi, unge frigăruile cu amestecul de ulei și alte condimente folosind o pensulă de bucătărie.

Așadar, dacă îți dorești să prepari frigărui de pui la grătar, aici ai o rețetă completă și complexă, pe care o poți urma fără să îți faci griji pentru rezultat. Ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus și bucură-te de cele mai bune frigărui! Poftă bună!

Sursa foto: Unsplash.com