Frittata

Frittata

Pentru toți cei care apreciază mâncarea italiană în adevăratul sens al cuvântului, avem o propunere de rețetă de frittata delicioasă, aromată, de primăvară!

Ingrediente pentru 2 porții
– 2 dovlecei
– 1 cățel de usturoi
– 1 ceapă
– 200 g de sparanghel
– 200 g de mazăre
– 6 ouă
– 100 ml de smântână
– 100 g de parmezan
– 200 g brânză feta
– sare, piper
– ulei de măsline
– câteva frunze de mentă

Mod de preparare
Se toacă usturoiul și ceapa. Se feliază dovlecelul. Se călesc usturoiul și ceapa într-o tigaie cu câteva picături de ulei de măsline. După câteva minute, se adaugă dovlecelul. Se adaugă sare și piper și se mai lasă pe foc câteva minute, până când dovlecelul se înmoaie.

Se taie tulpina sparanghelului și se spală. Se taie și capetele pe lungime, după care se prăjesc pentru câteva minute într-o tigaie cu puțin ulei. Se fierbe mazărea timp de 4 minute, iar apoi se scurge și se păstrează pentru mai târziu. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se bat ouăle într-un bol, după care se adaugă smântâna, parmezanul și jumătate din brânza feta. Se adaugă sare și piper după gust, jumătate de sparanghel, jumătate din cantitatea de mazăre și amestecul de dovlecel cu ceapă și usturoi. Se adaugă menta tocată.

Se toarnă amestecul într-un vas pentru cuptor și se coace timp de 25 de minute, până când frittata se rumenește. Preparatul poate fi decorat cu restul de sparanghel, mazăre, brânză feta și un strop de ulei de măsline. Se poate servi alături de o salată verde.

Poftă bună!