Gem piersici

Gem piersici

Această rețetă are două avantaje: în primul rând, te va ajuta să foloseşti toate fructele de vară cumpărate și, în al doilea rând, este foarte delicioasă…Deci, ce mai aștepți?

Ingrediente pentru un borcan:
-1 kg de piersici
-800g zahăr
-2 păstăi de vanilie

Mod de preparare

  1. Se aleg piersici coapte. Se curăță, se decojesc și se taie felii subțiri.
  2. Se pun piersicile, zahărul și vanilia într-un borcan, se amestecă și se lasă la macerat câteva ore.
  3. Se pune la fiert conţinutul, pentru aproximativ 45 de minute.
  4. Se verifică dacă este gata turnând câteva picături pe o farfurie rece, mai apoi înclinând-o. Gemul ar trebui să curgă lin.
  5. Se toarnă gemul în borcane, se închid și se întorc timp de 1 min, apoi se lasă să se răcească.

Poftă bună!