Inghetata

Înghețată - desertul ideal pentru petrecerile în familie și cu prietenii

Din istoria înghețatei se cunoaște că împărații Chinei au consumat primii înghețată datorită bucătarilor lor care amestecau zăpadă și gheață din munți cu fructe și miere, din dorința de a le oferi conducătorilor lor un desert ideal pentru relaxarea din zilele toride. Rețetele au evoluat odată cu trecerea timpului și contribuția călătorilor prin lume care au adăugat diferite ingrediente: lapte, nectar, vin, fructe și alte mirodenii aromatizante. De la consumul de plăcere până la deschiderea primelor magazine cu acest delicios preparat înghețat au trecut peste 1000 de ani. Dacă la început cumpărau înghețată doar oamenii înstăriți, cu timpul s-a extins consumul acestui desert și gama de rețete s-a diversificat după cererea și gusturile oamenilor. Desigur, în timp ce se îmbunătățeau aceste rețete se dezvolta și tehnologia pentru prepararea și pentru păstrarea înghețatei.
Dintre toate alternativele oferite pe piață, varianta optimă este aceea care susține înghețata realizată în casă din ingrediente naturale, de cea mai bună calitate. Dacă vrei să afli cum să obții acest delicios desert răcoros și energizant, poți să descoperi în continuare diferite rețete, care mai de care mai simplă și mai ușor de preparat.

Cuprins:

  1. Înghețată - rețete pentru un desert delicios de cremos
  2. Înghețată de casă - rețeta ideală pentru familie și pentru prieteni
  3. Rețeta de înghețată de casă - soluția practică și sănătoasă pentru un desert de calitate

1. Înghețată - rețete pentru un desert delicios de cremos

Deși se spune că „ambalajul face marfa” și această idee este susținută de o varietate de culori și de gusturi, nu întotdeauna ai încredere în ingredientele menționate pe ambalaj. Dacă vrei să obții cel mai cremos și mai delicios desert caută caietul cu rețete al bunicii și vei găsi tot ce ai nevoie pentru a te bucura împreună cu familia și cu prietenii.
În continuare vei descoperi o rețetă de înghețată făcută în casă pe care merită să o încerci de fiecare dată când te întâlnești cu cei dragi. Reușita va fi sigură și succesul garantat.

Rețeta de înghețată de casă cu lapte

Când alegi varianta de a sta în bucătărie și renunți la cumpărarea înghețatei din comerț este sigur că preferi calitatea, nu neapărat aspectul sau ambalajul. Această rețetă este una din cele care se găsesc în caietul bunicii și pe care o poți savura cu plăcere și în zilele toride, și în serile răcoroase alături de familie. La auchan.ro găsești toate ingredientele de care ai nevoie pentru ca înghețata de casă să fie absolut delicioasă.

Ingrediente necesare:

  • 600 ml frișcă naturală din smântână;
  • 400 ml lapte dulce;
  • 200 g zahăr;
  • 6 gălbenușuri;
  • 7 ml esență de vanilie;
  • un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare:

Se încălzește laptele într-o cratiță, după care se pun: sarea, zahăr și îndulcitori pentru un plus de savoare. După ce se dizolvă zahărul se ia cratița de pe foc și se dă la răcit. Se bat gălbenușurile din cele 6 ouă într-un castron mare, apoi se adaugă peste compoziția cu lapte care s-a răcit. Se amestecă bine acest amestec și se pune noua compoziție la încălzit, la foc mic. Se amestecă în mod permanent până când crema capătă consistență din ce în ce mai mare. Într-un castron de dimensiune mare se pune smântâna bătută și se adaugă crema trecută prin strecurătoare pentru a nu se forma cocoloașe. Se adaugă esența de vanilie și se amestecă foarte bine.
Se lasă crema la răcit, timp în care se pregătesc vasele sau cutiile pentru înghețată. Se toarnă amestecul răcit în vase, fără a se umple, după care se acoperă cu capac.
Se pune la congelator pentru aproximativ 5 ore și se servește în cupe de înghețată.

Rețeta de înghețată pentru copii

Dacă ai în casă fructe care sunt foarte coapte, precum și plante aromatice este momentul să le pui în valoare prin utilizarea lor în prepararea unui desert ideal pentru copii. Rezultatul va satisface nu numai gusturile copiilor, ci și pe ale tinerilor sau adulților.

Ingrediente necesare:

  • Smântână cu 30% grăsime- 500 ml;
  • Mascarpone- 500 g;
  • Zahăr pudră- 200 g;
  • Sare- un praf;
  • Esență de vanilie și de lămâie;
  • Fructe (banane, kiwi, mango sau caise)- 500 g;
  • frunze de mentă;
  • Fulgi de ciocolată.

Mod de preparare:

Smântâna foarte rece se mixează bine (împreună cu zahărul pudră) până se ajunge la o consistență spumoasă. De asemenea, se mixează și mascarpone după care se adaugă esențele. Fructele se zdrobesc și se adaugă în mascarpone, urmând a adăuga și smântâna bătută. Se toarnă amestecul în vase speciale de înghețată și se lasă la congelator pentru aproximativ 4 ore. Se ia cu lingura specială și se pune în cornet sau în cupă de înghețată, alături de câteva bucățele de ciocolată și fructe proaspete sau semințe.

2. Înghețată de casă - rețeta ideală pentru familie și pentru prieteni

Ori de câte ori visezi la un desert delicios, este momentul să-l pui în practică, pentru ca visul să devină realitate. Soluția optimă pentru tine și familia ta este să alegi ingredientele necesare pentru a realiza înghețată – rețeta preferată a tuturor. Dacă ai suficientă răbdare și cauți rețeta care este cea mai bună vei avea satisfacția lucrului bine făcut. Când o servești într-o ambianță de poveste alături de prieteni, cu siguranță vei mai dori o porție de înghețată reușită, mai ales dacă dispui de creativitate, de altruism și de generozitate.

Rețeta de înghețată de casă cu lapte

Aceasta este preferată de majoritatea persoanelor datorită gustului ei inconfundabil. Se mai pot adăuga diferite arome, puțin ness sau fructe congelate după preferința fiecărei persoane. Înghețata de casă cu lapte este ideală pentru recreere în serile răcoroase sau alături de alte deserturi pe care le completează perfect.

Ingrediente necesare:

  • 600 ml lapte;
  • 500 ml smântână pentru frișcă;
  • 200 g zahăr;
  • un praf de sare;
  • 6 gălbenușuri;
  • un pliculeț de ness;
  • o păstaie de vanilie;
  • ciocolată răzuită pentru decor.

Mod de preparare:

Laptele și smântâna lichidă se pun la încălzit într-o cratiță și se adaugă praful de sare, nessul, semințele de vanilie și zahărul. Se amestecă până dau în clocot, se ia cratița de pe foc și se pune la răcit. Gălbenușurile se freacă într-un castron mare, după care se adaugă câte puțin din compoziția răcită până se pune toată. Acest amestec se pune din nou la fiert pentru aproximativ 5 minute, timp în care se amestecă, după care se dă la răcit. Crema obținută se pune în recipiente de înghețată și se introduce în congelator pentru 7-8 ore. În acest timp, se poate mixa amestecul la fiecare 3 ore, astfel încât să fie aerat, pufos, fără gheață. Se servește decorată cu ciocolată sau cu fructe și frunze de mentă, după gust.

Rețeta de înghețată de casă cu fructe

Înghețata de casă cu rețeta următoare este menită să ofere senzații inedite oricui încearcă produsul obținut, mai ales dacă se respectă recomandările utile în prepararea ei. Între diferitele tipuri de fructe, poți alege unele autohtone sau altele exotice. „Gusturile nu se discută” și de aceea te poți adapta foarte ușor în funcție de preferințe.

Ingrediente necesare:

  • 500 g mascarpone;
  • 500 g iaurt gras;
  • 1 zahăr vanilat;
  • 5 linguri de miere;
  • diferite fructe (căpșuni, fragi, pepene galben, banane, mango, kiwi).

Mod de preparare:

Se amestecă foarte bine cu mixerul iaurtul cu mascarpone și mierea. Pentru a obține gusturi și culori diferite, se împarte amestecul în două sau trei părți și se pun diferite fructe în fiecare parte. Se toarnă în vase și se dau la congelator. Secretul pentru obținerea unei înghețate cremoase este să fie scoasă la fiecare oră și să se amestece pentru a evita cristalizarea. Timpul de congelare va fi de aproximativ 8 ore.

Înghețată de vanilie

Înghețata cu vanilie se poate face foarte simplu și rapid cu ajutorul a 4 ingrediente. Aroma și gustul acesteia sunt inconfundabile și ne amintesc de frumoasa copilărie.

Ingrediente necesare:

  • 5-6 ml esență de vanilie;
  • 1 l lapte;
  • 8 gălbenușuri;
  • 150 g zahăr.

Mod de preparare:

Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul și cu esența de vanilie. Între timp, se fierbe laptele și se adaugă peste gălbenușurile frecate. Se pune din nou cratița pe foc și se amestecă încontinuu, pentru a evita formarea cocoloașelor. Când crema se omogenizează se ia de pe foc și se răcește în mod rapid pentru a nu forma crustă. Se toarnă în vasul pentru înghețată și se dă la congelator. Din 2 în 2 ore se amestecă pentru aerare și pentru evitarea formării „acelor” de gheață. Rezultă un preparat minunat și ca aspect, și ca gust, mai ales dacă se toarnă puțin sirop sau jeleu pe deasupra drept decor.

3. Rețeta de înghețată de casă - soluția practică și sănătoasă pentru un desert de calitate

Dacă nu ai în casă ingredientele necesare, găsești pe site tot ceea ce ai nevoie, la un click distanță. Așadar, dacă urmărești rețeta ideală pentru tine, poți acum să îți alegi și produsele necesare. Cu cât combini mai multe gusturi și culori, cu atât rezultatul este mai surprinzător.

Înghețată de ciocolată

Ingredientele pentru înghețata de casă sunt naturale și se găsesc pe site-ul nostru. Dacă vrei să simți o combinație de gusturi dulci și amărui aceasta este rețeta pe care o cauți.

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă;
  • 4 gălbenușuri;
  • 300 g zahăr;
  • 100 g cacao;
  • 200 g ciocolată amăruie;
  • 200 ml lapte;
  • 500 ml frișcă naturală.

Mod de preparare:

Ouăle și gălbenușurile se bat bine cu zahărul, până se albesc. Vasul se pune pe foc în baie de apă, se adaugă cacaoa amestecată cu laptele și se amestecă la foc mic până începe să se omogenizeze. La sfârșit se adaugă ciocolata topită în prealabil și se omogenizează bine amestecul. Se răcește și se amestecă rapid cu frișca bătută spumă. Se pune în recipientul de înghețată la congelator și se amestecă în fiecare oră pentru a se evita cristalizarea rapidă.

Înghețată de casă cu fructe la cornet

Într-o zi călduroasă de vară, depinde de modul cum faci înghețată pentru a te putea bucura alături de prieteni sau de familie de revigorare sau confort. Când adaugi fructele preferate este necesar să acorzi o atenție sporită pentru a evita formarea micilor „ace” de gheață.

Ingrediente necesare:

  • 500 ml smântână pentru frișcă;
  • 300 ml lapte;
  • 700 g fructe (căpșuni, avocado sau caise);
  • 250 g zahăr;
  • sucul de la o lămâie.

Mod de preparare:

Se mixează bine fructele (separat) și se stropesc cu zeama de lămâie să se evite oxidarea. Se amestecă bine laptele cu smântâna și zahărul și se adaugă fructele, după ce se împarte compoziția în 2-3 părți (în funcție de câte tipuri de fructe sunt disponibile).
Secretul este să se scoată din jumătate în jumătate de oră din congelator în timp de 4 ore pentru a evita cristalizarea rapidă.

Înghețată de casă cu ciocolată la cornet

Dacă vrei să dai o notă mai sofisticată înghețatei de ciocolată, cumpără câteva cornete și pune în ele câte 2-3 cupe, în funcție de dorințe.

Ingrediente necesare:

  • 400 g ciocolată amăruie;
  • 600 ml frișcă lichidă;
  • 100 g zahăr;
  • 4 ouă;
  • 5 ml esență de rom.

Mod de preparare:

Se topește ciocolata amăruie și se adaugă smântâna până se omogenizează. Gălbenușurile se bat cu zahărul și albușurile se bat spumă tare. Se amestecă toate aceste ingrediente și se introduc în congelator. La fiecare 2 ore se amestecă în compoziția de înghețată pentru a o aera. Se lasă aproximativ 8 ore la congelat.

Înghețată cu fistic

În caietul bunicii vei găsi cum să faci înghețată cu fistic și de ce ingrediente ai nevoie. Desigur, se pot adăuga și alte semințe (nuci, alune sau arahide crude).

Ingrediente necesare:

  • 600 ml lapte;
  • 500 ml frișcă;
  • 300 g zahăr;
  • 6 ouă;
  • 250 g fistic crud;
  • 5 ml esență de vanilie;
  • peltea de de gutui.

Mod de preparare:

Ouăle se bat separat. Celelalte ingrediente (fără fistic) se pun la fiert într-o cratiță pe foc mic, se adaugă gălbenușurile cu zahărul și se dau în câteva clocote. Se adaugă la final și spuma de albușuri, și fisticul pisat sau măcinat. Se congelează pentru circa 5 ore și se ornează cu peltea de gutui sau un sos de fructe preparat în casă. Se poate combina foarte bine cu înghețată cu ciocolată pentru un plus de savoare.

Înghețată de casă cu fructe congelate

Când cauți ingrediente pentru înghețată cu fructe te poți orienta către o mulțime de variante. O soluție practică este să utilizezi fructe congelate, precum: căpșuni, fragi, zmeură, mure, afine, aronia, cătină (după gust).

Ingrediente necesare:

  • 6 gălbenușuri;
  • 500 ml frișcă naturală;
  • 500 ml smântână de 30 % grăsime;
  • 300 g zahăr;
  • 300 ml lapte;
  • 1 Kg fructe congelate (după gust).

Mod de preparare:

Fructele se mărunțesc sau se mixează, cu excepția celor cu mici semințe care se opăresc și se strecoară prin sită.
Gălbenușurile cu zahărul și laptele se fierb în baie de apă până se omogeizează. Se dă cratița cu amestecul fierbinte la răcit rapid pentru a evita formarea crustei. Se bate frișca spumă și se amestecă în continuare cu smântâna. Se adaugă piureul de fructe fie în toată compoziția, fie în jumătate, dacă se dorește o varietate de gusturi și culori.

Înghețată cu fructe de pădure

Când te gândești la fructele de pădure îți vin în minte și liniștea naturii, și senzația de energizare maximă. Fructele de pădure sunt recunoscute pentru aportul lor de antioxidanți care previn îmbolnăvirile și întârzie îmbătrânirea celulară. Cu doar 5 ingrediente naturale vei reuși să obții un desert minunat și să te simți în formă toată ziua.

Ingrediente necesare:

  • 500 g fructe de pădure;
  • 500 g mascarpone;
  • 6 gălbenușuri;
  • 6 linguri de zahăr;
  • 400 ml frișcă naturală.

Mod de preparare:

Fructele de pădure se pasează, dar se mai păstrează și bucăți mari. Frișca se mixează cu mascarpone, cu gălbenușurile și zahărul până se omogenizează și se dizolvă zahărul. Se adaugă fructele și se toarnă compoziția în vase pentru a o introduce la congelator. După 5-6 ore desertul este gata!

Înghețată cu caramel

Când ai poftă de un desert delicios și te gândești la gustul dulce amărui aceasta este soluția. Cu doar 4 ingrediente poți satisface toate gusturile prin intermediul acestui preparat excelent.

Ingrediente necesare:

  • 300 g zahăr;
  • 750 ml lapte;
  • 4 linguri amidon din porumb;
  • 800 ml smântână naturală.

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul și se adaugă laptele peste el, în crăticioară. Amidonul se dizolvă în puțin lapte (păstrat din cantitatea necesară) și se adaugă în amestecul cu caramel. Se fierbe pe foc mic până devine consistentă. Se dă la răcit crema caramel și se adaugă frișca bătută. Se toarnă în vase pentru congelator și se îngheață. Pentru a deveni mai cremoasă și mai aerată compoziția se scoate din oră în oră din congelator, de trei ori și se mizează. Se servește cu puțin caramel, cu ciocolată răzuită sau cu alune. Este un deliciu!

Așadar, de fiecare dată când ai o petrecere în familie și cauți soluții pentru desert, nu mai sta pe gânduri și trece înghețata pe listă! Atât ingredientele pe care le alegi, cât și produsul rezultat, înghețata, vor contribui la starea de bine a celor dragi datorită combinației de gusturi și culori care creează senzații unice.

Sursa foto: pexels.com, ro.pinterest.com