Jeleuri din mure confiate

Jeleuri din mure confiate

Dacă micuţul tău face mofturi când trebuie să mănânce fructe , credem că îl putem convinge cu o reţetă delicioasă de jeleuri din mure confiate!

Ingrediente pentru 15 jeleuri:
-400g piure de mure
-500g zahăr tos
-1 plic de gelatină
-sucul de la o jumătate lămâie
-zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Se încălzeşte piureul de mure într-o cratiță.
  2. Se amestecă 50g zahăr cu plicul de gelatină și se adaugă în cratiță; se amestecă apoi cu un tel.
  3. Se adăugă restul de zahăr, adică 450g.
  4. Se aduce amestecul la 106°C (se verifică cu un termometru de gătit) și se adăuga sucul de lămâie; se amestecă bine.
  5. Se toarnă aluatul încă fierbinte într-un vas dreptunghiular tapetat cu hârtie de copt, se presară zahăr și se lasă să se răcească 1 oră la temperatura camerei.
  6. Se tăie pătrate de pastă de fructe, se învelesc în zahăr pudră și se lăsa să se usuce la aer 24 de ore. Se acoperă cu zahăr pudră în mod constant.
  7. Jeleurile de fructe confiate pot fi păstrate timp de 1 lună la temperatura camerei.

Poftă bună!