Orez cu legume

Orez cu legume: un preparat sănătos și delicios pe care îl poți servi atât ca fel principal, cât și pe post de garnitură

Orezul cu legume este un preparat sănătos și gustos pe care îl poți servi ca o alternativă a felurilor de mâncare bogate în calorii și care te va ajuta să îți menții o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, deoarece conține orez, care îți va oferi energie și numeroase legume care vor adăuga vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, orezul cu legume este ușor de preparat și poate fi adaptat gustului și nevoilor tale sau a persoanelor alături de care îl servești.

Cuprins:

  1. Orez cu legume: care sunt principalele ingrediente de care ai nevoie și cum se face un pilaf de orez delicios cu legume și ciuperci la cuptor
  2. Rețete de orez cu legume: află care sunt cele mai bune variante pe care le poți alege
  3. Orez delicios cu legume: cum și alături de ce îl poți servi

1. Orez cu legume: care sunt principalele ingrediente de care ai nevoie și cum se face un pilaf de orez delicios cu legume și ciuperci la cuptor

Orezul cu legume proaspete la cuptor este o alegere delicioasă și sănătoasă, fiind potrivită atât persoanelor care țin post, cât și celor care sunt vegane sau vegetariene. Acesta este ușor de preparat și poate fi servit alături de toate tipurile de carne sau legume. Pentru a face pilaful de orez cu legume și ciuperci la cuptor, vei avea nevoie de:

  • 1 cană de orez alb sau brun;
  • 2 căței de usturoi mărunÈ›iÈ›i;
  • 1 ceapă medie tocată mărunt;
  • 1-2 morcovi tăiaÈ›i cubuleÈ›e;
  • 1 ardei gras tăiat cubuleÈ›e;
  • 200 g ciuperci tăiate felii;
  • 3 căni de supă de legume sau apă;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • după gust, sare È™i piper;
  • mărar sau pătrunjel proaspăt.

Pentru a pregăti această rețetă sănătoasă și delicioasă de orez cu legume, este necesar ca pentru început să pui orezul în apă timp de aproximativ 30 de minute. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, încinge uleiul de măsline la foc mediu, adaugă usturoiul și ceapa, sotează-le timp de câteva minute, iar mai apoi adaugă morcovii și ardeiul gras. Continuă să gătești legumele până când acestea devin moi. În continuare, adaugă ciupercile în tigaie și călește-le pentru câteva minute, iar mai apoi scurge lichidul rezultat. Scurge orezul, pune-l în tigaie și amestecă bine. După ce ai realizat acest pas, trebuie să adaugi supa sau apa și să asezonezi cu sare, piper și ierburi aromatice și verdețuri după gust.

După ce ai adăugat condimentele, dă focul la minim și lasă-l să fiarbă acoperit timp de aproximativ 25 de minute sau până când orezul este fiert și lichidul este absorbit. Dacă orezul nu este fiert încă, adaugă puțină apă și lasă-l să mai fiarbă pentru câteva minute. Mai apoi, scoate tigaia de pe foc, pune peste aceasta o folie de aluminiu și bagă orezul cu legume la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 de grade Celsius. În acest fel, orezul va deveni uscat și puțin crocant. În final, nu uita să decorezi totul cu verdeață proaspătă pe care ai ales-o.

2. Rețete de orez cu legume: află care sunt cele mai bune variante pe care le poți alege

Orezul cu legume este un preparat gustos și sănătos, pe care îl poți consuma atât în zilele obișnuite, cât și în cele în care ții post sau ești la dietă. Acesta poate fi preparat în numeroase variante, astfel încât să satisfacă toate gusturile. Una dintre cele mai populare alegeri este pilaful de orez cu legume, care poate fi preparat cu atât cu ajutorul unor conserve de legume, cât și cu cele de sezon, cum ar fi morcovi, ardei gras, ciuperci sau dovlecei. Pe lângă acesta, risotto-ul este un alt fel de pilaf popular, care poate fi pregătit cu legume precum sparanghel, mazăre sau dovlecel. Pe lângă orezul alb, poți opta pentru varianta brună alături de legume cum ar fi broccoli sau conopida, este o alegere excelentă în cazul în care îți dorești să te bucuri de un preparat gustos cu un număr redus de calorii. De asemenea, poți folosi toate preparatele cu orez drept garnitură, alături de alte legume sau carne.

3. Orez delicios cu legume: cum și alături de ce îl poți servi

Orezul cu legume este un fel de mâncare gustos și versatil, deoarece poate fi servit alături de numeroase alte tipuri de mâncare în funcție de preferințele proprii și poate fi personalizat pentru a se potrivi cu diverse diete sau gusturi. În primul rând, poți alege să folosești orez delicios cu legume la tigaie ca garnitură pentru carne, pește sau tofu. De asemenea, îl poți servi ca bază pentru o salată de orez cu legume, adăugându-i gust și textură. În al doilea rând, poți servi orez basmati prefiert cu legume ca fel principal, alături de care poți pune sos de roșii, soia sau iaurt pentru a-i oferi un plus de savoare.

În concluzie, orezul cu legume este un preparat sănătos și delicios pe care îl poți pregăti și servi singur sau împreună cu cei dragi, atât ca fel principal, cât și pe post de garnitură, alături de carne sau alte legume.

Sursa foto: freepik.com