Ostropel de pui

Ostropel de pui - un deliciu culinar tradițional pe care îl poți prepara și tu pentru familia ta

Ostropelul de pui are acele arome specifice și inconfundabile pe care le savurezi de fiecare dată cu mare poftă. Fie că ne gândim la prepararea rețetei de ostropel de pui cu usturoi, moldovenesc, cu ciuperci, oltenesc, cu smântână sau cu bulion, asezonat cu diverse condimente delicioase și nu numai, obținem rețete savuroase, ca la mama acasă. În funcție de rețeta caracteristică fiecărei zone de proveniență, acestea au diferite moduri de preparare și necesită folosirea anumitor ingrediente.

De aceea, în acest articol, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai îndrăgite rețete de ostropel de pui cu gust ca la mama acasă, pe care le vei putea prepara și tu în propria bucătărie, pentru tine și familia ta.

Cuprins:

1.Ostropelul de pui - de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea unei rețete originale de ostropel de pui, cu gust ca la mama acasă?
2.Ostropel de pui - care sunt cele mai renumite rețete de ostropel de pui, de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară?
2.1. Ostropel de pui cu usturoi, moldovenesc și oltenesc
2.2. Ostropel de pui cu ciuperci și sos alb

1. Ostropelul de pui - de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea unei rețete originale de ostropel de pui, cu gust ca la mama acasă?

Rețeta originală pentru prepararea ostropelului de pui are origini turcești și este foarte apreciată în multe zone ale țării. De aceea, așa cum vei putea descoperi și pe parcursul acestui articol, există diverse modalități de preparare a ostropelului de pui. Rețetele au fost adaptate în funcție de gusturile și preferințelor localnicilor, dar și a ingredientelor specifice fiecărei zone geografice.

De exemplu, cele mai întâlnite ingrediente pentru prepararea unei rețete originale de ostropel de pui sunt acestea:

  • Carnea de pui - pulpe de pui, piept de pui sau aripioare de pui, în funcÈ›ie de preferinÈ›ele fiecărei persoane;
  • Sosul de tomate;
  • Usturoiul sau ceapa, după gust;
  • Condimente, în special sare È™i piper, în cantități moderate;
  • De foarte multe ori, se mai poate folosi È™i făina pentru prepararea ostropelului de pui, cu scopul ca sosul să capete mai multă consistență (deci, poÈ›i realiza, fără probleme, un ostropel de pui cu făină)

Îți dorești să prepari și tu o rețetă originală de ostropel de pui, care să aibă gust ca la mama acasă? Pe lângă dragul și iubirea pe care le adăuga mama, de fiecare dată când pregătea un ostropel de pui atât pentru tine, cât și pentru restul familiei, care sunt esențiale pentru obținerea unui preparat delicios, se mai folosesc și următoarele ingrediente:

  • ÃŽntotdeauna vei avea nevoie să ai în casă alimente de bază, precum făina È™i mălaiul pe care le poÈ›i găsi pe site-ul nostru, Auchan.ro, deoarece te vor ajuta să prepari reÈ›eta favorită de ostropel de pui. ÃŽn plus, ostropelul de pui cu mămăligă este un adevărat deliciu tradiÈ›ional, pe gustul tuturor românilor.

  • Dacă intenÈ›ionezi să prepari o reÈ›etă uÈ™oară È™i dietetică de ostropel de pui, poÈ›i adăuga È™i legume proaspete. Deci, poate sa fie, de exemplu, si cu fasole verde sau cu ceapa.

Dacă vrei să afli și mai multe idei de rețete tradiționale și delicioase de ostropel de pui, pe care le poți prepara foarte simplu și rapid, te invităm să citești în continuare acest articol, deoarece îți garantăm că vor fi pe placul tău și al familiei tale!

2. Ostropel de pui - care sunt cele mai renumite rețete de ostropel de pui, de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară?

Se consideră că ostropelul de pui se prepară și se consumă cel mai mult în zona Olteniei. Cu toate acestea, rețetele de ostropel de pui au fost adoptate și în alte zone ale țării, adaptate în funcție de gusturile locuitorilor.

Așadar, vei putea încerca și tu să prepari și să savurezi un ostropel de pui oltenesc, moldovenesc, cu roșii și usturoi, ciuperci, cu smântână sau cu sos alb, cu mămăligă, piure sau cu cartofi. Rețetele tradiționale de ostropel de pui pot fi pregătite atât la ceaun, cât și la cuptor, pentru obținerea unui preparat suculent și savuros.

2.1. Ostropel de pui cu usturoi, moldovenesc și oltenesc

Pentru prepararea unei rețete simple de ostropel de pui cu usturoi, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Este de preferat să adaugi aproximativ 1 kg de carne de pui. Ostropelul poate fi preparat din piept de pui, din pulpe de pui sau cu aripioare de pui, conform preferinÈ›elor;
  • Vei avea nevoie de 2 cepe de mărime medie;
  • Aproximativ 200 g de roÈ™ii care să fie decojite în sucul de roÈ™ii de bună calitate, pentru a obÈ›ine un gust senzaÈ›ional;
  • PoÈ›i folosi câțiva căței de usturoi, de preferat 4 sau 5, dacă vrei ca aroma de usturoi să fie mai intensă;
  • Pentru un plus de savoare, adaugă È™i o frunză de dafin, dacă doreÈ™ti acest lucru;
  • ReÈ›eta originală conÈ›ine È™i oÈ›et din vin. Dacă vrei să prepari o reÈ›etă tradiÈ›ională de ostropel de pui cu usturoi, poÈ›i adăuga 1 lingură sau 2, în funcÈ›ie de preferinÈ›ele tale È™i ale celor dragi È›ie;
  • Alte condimente È™i ingrediente esenÈ›iale sunt sarea, piperul È™i uleiul, pe care le poÈ›i adăuga în cantitățile dorite.

Ostropelul de pui cu usturoi este simplu de preparat, dacă ai toate ingredientele enumerate anterior. În cazul în care nu le ai la îndemână, acum este momentul să le adaugi în coșul de cumpărături și să plasezi comanda, iar noi ți le vom livra în cel mai scurt timp. Auchan este hipermarketul tău de încredere, unde vei putea găsi de fiecare dată o gamă de produse de cea mai bună calitate!

Iată cum care este cel mai potrivit mod de preparare al rețetei tradiționale de ostropel cu carne de pui și cu usturoi:

  1. În primul rând, trebuie să tai carnea de pui în bucăți destul de mari, pentru ca aceasta să se pătrundă sau să se prăjească mai bine. De asemenea, poți folosi și aripioare, pulpe de pui inferioare sau superioare întregi. Acestea nu necesită să fie tăiate;

  2. În continuare, va trebui să lași carnea la scurs sau să o tapezi cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Este necesar să se usuce, pentru a putea să o adaugi în ceaun, tigaie sau la cuptor, alături de o cantitate potrivită de ulei de calitate;

  3. Apoi va fi necesar să adaugi ceapa tocată și sare (după gust). Ceapa trebuie să se călească puțin, urmând ca aceasta să fie înăbușită până în momentul în care se înmoaie, iar carnea se pătrunde suficient. După ce acest proces s-a încheiat, se pot adăuga și roșiile care trebuie tăiate cubulețe, usturoiul mărunțit, sucul de roșii sau sosul de tomate, oțetul diluat în puțină apă, respectiv o jumătate de ceașcă de mici dimensiuni și frunza de dafin. Nu uita să adaugi piper și sare după gust;

  4. Pasul final constă în acoperirea ostropelului de pui cu un capac, pentru a fi lăsat să fiarbă și să se înăbușe suficient. Este recomandat să lași carnea să se înmoaie și să se pătrundă suficient, până în momentul în care sosul începe să scadă și să capete o consistență mai legată.

Dacă vrei ca rețeta ta de ostropel să fie fără roșii, poți alege să nu adaugi acest ingredient. Cu toate acestea, este indicat să le folosești pe celelalte pe care ți le-am prezentat, pentru un rezultat excelent.

Ingredientele necesare pentru prepararea ostropelului de pui moldovenesc sunt destul de asemănătoare cu cele pe care tocmai ți le-am prezentat mai sus. În plus, vei putea adăuga și câțiva cartofi mai mici, morcovi, ardei iute și cimbru, în cantitățile potrivite pentru numărul de porții care urmează să fie servite. Asigură-te că vei ține cont de modul de preparare sugerat și bucură-te de un gust tradițional moldovenesc!

Ostropelul de pui oltenesc se prepară cu piept de pui, 500 de g de smântână, câțiva cartofi, morcovi, usturoi și făină. Este foarte ușor de preparat, delicios și poate fi servit împreună cu o mămăliguță.

Ostropelul tău de pui este gata și are un miros îmbietor? Cu siguranță ai preparat cel mai delicios ostropel de pui pe care îl poți servi cu mămăligă, cu piure sau cu cartofi.

2.2. Ostropel de pui cu ciuperci și sos alb

Vrei să încerci să pregătești o rețetă diferită de ostropel de pui? Noi îți recomandăm să încerci ostropelul de pui cu ciuperci și sos alb, deoarece este un adevărat deliciu culinar pe care îl poți prepara și tu pentru familia ta.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pulpe de pui, în funcÈ›ie de numărul de porÈ›ii servite;
  • O ceapă mai mare;
  • Aproximativ 400 g de smântână de gătit, de preferat;
  • 5 ciuperci proaspete;
  • 2 linguri de făină de calitate superioara;
  • Ulei, sare È™i piper;
  • Pătrunjel sau mărar pentru mai multă savoare.

Modul în care se prepară ostropelul de pui cu smântână și ciuperci este acesta:

  1. Prima dată trebuie să se călească ciupercile, ceapa și puiul, în ulei. Acest proces se va realiza separat;

  2. Apoi se vor adăuga toate aceste ingrediente în tigaie și se vor lăsa să se mai răcească;

  3. Într-un vas special se amestecă două linguri de smântână și două linguri de făină. În continuare, va fi necesar ca acestea să fie omogenizate cu restul conținutului de smântână delicioasă;

  4. Acest conținut se adaugă peste pui și se lasă la fiert pentru câteva minute, până când sosul se va mai îngroșa pentru a putea fi servit. Se adaugă și sare și piper în funcție de preferințe;

  5. După ce ostropelul de pui cu smântână și ciuperci a fost luat de pe foc, se vor adăuga mărarul și pătrunjelul în cantitățile dorite.

În concluzie, ostropelul de pui este un adevărat deliciu culinar pe care îl poți prepara și tu pentru a servi masa împreună cu cei dragi. Cu ingredientele potrivite, proaspete și de bună calitate vei avea garanția că preparatele tale vor fi savurate și apreciate de către întreaga familie!

Surse foto: Pexels.com, Depositphotos.com