Pad Thai

Pad Thai

Propunem o nouă rețetă vegană pentru toți cei care poftesc la una dintre cele mai cunoscute rețete thailandeze!

Ingrediente:
– 200 g tăiței de orez
– 2 linguri de ulei de măsline
– 3 linguri de sos de soia
– 2 cepe
– 2 căței de usturoi
– 1 praz
– 1 ardei roșu
– 2 morcovi
– 30 g arahide prăjite
– câteva crenguțe de coriandru
– 1 lime

Mod de preparare:
Se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot de pe aragaz cu puțin timp înainte să fie complet fierți. Se scurge apa și se adaugă un strop de ulei și se amestecă încontinuu pentru a preveni lipirea acestora de vas.

Se călește ceapa în puțin ulei, alături de usturoi și ardei iute. Se adaugă prazul tocat, ardeiul roșu tăiat cubulețe și feliile de morcov. Se țin pe foc și se amestecă constant până când legumele sunt fierte, dar încă crocante. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se gătesc timp de câteva minute. Preparatul se poate servi alături de arahide prăjite, lămâie și coriandru tocat.

Poftă bună!