Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocată - cum obții un preparat delicios din doar câteva ingrediente

Pastele cu carne tocată sunt un preparat ușor de realizat și delicios, iar acest lucru le face să fie alegerea ideală pentru cină sau prânz. Ele pot fi preparate în diverse moduri și pot fi adaptate la gusturile și preferințele culinare ale fiecărui membru din familie, fiind extrem de îndrăgite și de cei mici.

În plus, carnea tocată cu paste este o sursă importantă de carbohidrați, proteine și nutrienți esențiali, ceea ce înseamnă o masă completă. În acest articol, îți vom dezvălui ce tipuri de carne poți folosi în această rețetă, dar și care este modul de preparare complet, astfel încât să te bucuri de o masă savuroasă.

Cuprins:
1. Paste cu carne tocată - rețete de paste penne, spaghetti și ce tip de carne folosești
2. Carne tocată cu paste - ce tip de sos poți pune în pastele cu carne

1. Paste cu carne tocată - rețete de paste penne, spaghetti și ce tip de carne folosești

Rețeta de paste cu carne tocată poate varia de la o versiune simplă, în care trebuie doar să pui pastele fierte peste carnea tocată gătită, până la variante mai complexe, când vorbim despre adăugarea legumelor proaspete și a unor sosuri savuroase, iar despre aceste lucruri vom vorbi în continuare.

Așadar, în primul rând, pentru a prepara paste pene cu carne tocată, cel mai important aspect este alegerea tipului de carne potrivit. Carnea de porc este aici o opțiune destul de des întâlnită, deoarece este foarte gustoasă și la îndemâna oricui, dar carnea de vită și mânzat pot fi, de asemenea, utilizate pentru a prepara rețete de carne tocată cu paste. Pentru cei aflați la dietă însă, o alegere poate fi și carnea de pui sau curcan, mai ușor de digerat, cu puține grăsimi, dar bogate în proteine sănătoase.

Dacă vrei să prepari această rețetă ai nevoie de paste fainoase, carne tocată, ulei de măsline sau normal, ceapă, usturoi și roșii proaspete. Începe prin a fierbe pastele în apă cu sare, după instrucțiunile de pe ambalaj. În timpul acesta, pune puțin ulei la încins într-o tigaie mare, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și călește-le până când se înmoaie. Adaugă apoi carnea tocată și prăjește-o și pe ea până devine maronie. Pune apoi roșiile tocate cuburi mai mari și lasă-le să fiarbă împreună cu celelalte ingrediente, timp de câteva minute. Dacă dorești, poți adăuga și legume proaspete sau legume bio, precum sunt ardeii, morcovii sau chiar și ciupercile, de ce nu. La final, adaugă pastele fierte și amestecă-le bine cu sosul de carne și legume. Servește pastele calde, cu o lingură de parmezan ras și condimente după gust, cum ar fi busuiocul sau pătrunjelul.

În acest fel, masa va fi gata în maximum jumătate de oră, iar toată familia va fi încântată, fără îndoială, de preparatul servit.

2. Carne tocata cu paste - ce tip de sos poți pune în pastele cu carne

Atunci când vine vorba de pastele cu sos și carne tocată, există o varietate de opțiuni din care poți alege, dar sosul de tomate este, cu siguranță, cel mai îndrăgit și des folosit la această rețetă. El se potrivește perfect aici, motiv pentru care trebuie și tu să încerci această variantă data viitoare când prepari masa de cină sau prânz.

Tot ce trebuie să faci este să pregătești rețeta după modul indicat deja mai sus, iar la final, în loc de roșiile tăiate cuburi, să adaugi sosul de roșii simplu, pe care să-l asezonezi cu usturoi, busuioc sau alte plante aromatice care îți plac. Cu această combinație nu vei da greș niciodată în rețetele de paste cu carne tocată.

Totuși, dacă îți dorești să fii ceva mai îndrăzneț, poți încerca chiar și pastele cu carne tocată și cașcaval și brânză, care sunt o alternativă diferită la sosul de tomate tradițional. Pentru a face acest sos, vei avea nevoie de cașcaval, unt, lapte și făină. Este extrem de fin și cremos și merită încercat măcar o dată.

Așadar, atunci când vine vorba de a adăuga sos la pastele cu carne tocată, există mai multe opțiuni din care poți alege, însă cel de tomate este cel mai des întâlnit peste tot, motiv pentru care ar trebui să fie și prima ta alegere, dacă pregătești pentru prima dată acest fel de mâncare.

În concluzie, pastele cu carne tocată și sos de roșii sunt un fel de mâncare extrem de delicios și sățios, care poate fi pregătit cu diverse ingrediente, după bunul plac. Este important însă să alegi o carne de calitate și să te asiguri că toate ingredientele sunt proaspete, înainte de a le integra în rețeta ta. Le poți servi atât la masa de prânz, cât și la cină, dar le poți lua oricând și la pachet, atunci când trebuie să mergi la birou. Tu le-ai încercat?

Sursa foto: pexels.com.