Paste cu dovlecei - un preparat versatil, delicios și foarte rapid de preparat

Paste cu dovlecei - un preparat versatil, delicios și foarte rapid de preparat

alt="paste"

Gastronomia s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme, motiv pentru care există nenumărate opțiuni culinare din care poți alege zilnic, pentru a le prepara în propria bucătărie. Această diversitate însă îți permite să te „joci” cât mai mult cu ingredientele, iar o tendință din ce în ce mai populară a fost integrarea legumelor în rețetele clasice. Printre acestea, pastele cu dovlecei reprezintă o opțiune culinară foarte delicioasă, care s-au făcut remarcate nu doar prin faptul că oferă o alternativă sănătoasă de masă, dar aduc și o explozie de gusturi inedite, dacă faci combinațiile potrivite de ingrediente.

Mai mult, este o opțiune sănătoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar care îți poate satisface și nevoia de a mânca carbohidrați, fiind astfel, în același timp, și un preparat de răsfăț.

În plus, trebuie să mai știi și că pastele cu dovlecel reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale, fiind benefice pentru sistemul digestiv și contribuind la menținerea siluetei, dacă le mănânci cu moderație, atunci când urmezi o dietă. Pot fi pregătite într-o varietate de moduri, de la sos alb, roșu sau pesto, astfel încât tu să descoperi varianta care te încântă cel mai mult.

În acest articol, o să-ți dezvăluim care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara această masă delicioasă în propria bucătărie, dar te vom îndruma și cu privire la modul de preparare pe care trebuie să-l urmezi, astfel încât să nu dai greș în niciun fel.

Paste cu dovlecei - de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat

Pastele cu dovlecei și usturoi reprezintă un preparat destul de versatil, care poate fi servit în mai multe momente ale zilei. Ele pot fi pregătite ca o masă rapidă și ușoară pentru prânz sau cină, fiind gata în doar câteva minute și putând fi preparate chiar și de o persoană care nu are o experiență atât de mare în bucătărie.

De asemenea, datorită aspectului lor atrăgător și colorat, în funcție de ingredientele pentru care mai optezi, acestea pot fi o alegere excelentă atât pentru o cină romantică, cât și pentru o masă festivă în familie sau cu prietenii, întrucât, după cum spuneam deja, nu trebuie să-și petreci prea mult timp în bucătărie, dar te asigurăm că vei impresiona pe toată lumea.

Așadar, pentru a pregăti rețeta de pasta de dovlecei cu usturoi, vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază. În primul rând, vorbim despre dovlecei, pe care îi poți găsi și la noi pe site în secțiunea de legume proaspete. Este important să alegi niște dovlecei proaspeți, pentru cel mai bun rezultat final, iar cantitatea va depinde de numărul de porții pe care dorești să le pregătești.

Un alt ingrediente de bază vor fi și pastele făinoase, iar aici poți opta pentru varianta preferată, precum ar fi spaghetti, penne sau fusilli. De asemenea, dacă te afli la dietă, atunci alege varianta de paste integrale

După cum spuneam mai sus, există o varietate de opțiuni din care poți alege, când vine vorba de sosul care va completa perfect pastele cu dovlecei. Poți opta pentru unul simplu de roșii, un sos pesto proaspăt și aromat sau chiar un sos cremos cu smântână sau brânză. Condimentele și mirodeniile precum usturoiul, busuiocul, oregano, piperul negru, sarea sau ardeiul iute pot adăuga o notă de savoare suplimentară, fiind, de asemenea, ingredientele care vor oferi gustul și aroma cea mai importantă.

Dacă îți dorești ca preparatul tău să fie ceva mai complex, mai poți opta și pentru roșii cherry, care vor adăuga și o pată de culoare, sau ciuperci. De asemenea, carnea poate fi și ea o opțiune suplimentară, întrucât imaginația ta culinară nu trebuie să aibă limite. Și, nu în ultimul rând, de pe lista noastră de ingrediente nu trebuie să lipsească nici uleiul, care va ajuta legumele să se rumenească perfect.

alt="paste"

Paste cu dovlecel - modul de preparare

Rețeta de paste cu dovlecei se prepară foarte ușor, după cum spuneam deja, astfel încât ai toate motivele pentru care să o adaugi pe lista ta de „to do”.

Așadar, spală bine dovleceii și îndepărtează capetele, apoi, cu ajutorul unui cuțit, taie felii în formă de semilună.

Între timp, pregătește și pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbe-le în apă cu sare până când devin al dente, nu până când sunt extrem de moi, pentru un gust mai bun.

Încălzește apoi o tigaie mare pe foc mediu și adaugă o lingură de ulei de măsline sau unt. După ce s-a încins, adaugă dovlecelul și sotează-l timp de aproximativ 2-3 minute până când devine moale. Adaugă apoi și condimentele preferate, precum ar fi usturoiul mărunțit, oregano, busuioc, sare și piper. Dacă ai optat însă și pentru alte legume, precum roșii cherry sau ciuperci, le poți adăuga odată cu dovlecelul, pentru a se prepara împreună. Adaugă la final și sosul ales, adică cel de roșii, pesto sau de smântână, după care adaugă pastele și mai lasă totul pe foc câteva minute, astfel încât gusturile să se aromatizeze perfect.

Când preparatul e gata, poți adăuga suplimentar și parmezan, dacă ești un iubitor de brânzeturi, pentru că acest lucru nu va face decât să completeze minunat rețeta de pasta de dovlecel.
alt="paste cu dovlecel"

În concluzie, pastele de dovlecei reprezintă o alegere culinară extrem de delicioasă. Sunt ușor de preparat, gata în doar câteva momente, iar lista de ingrediente de care ai nevoie este și ea destul de mică. Tu le-ai încercat?

Sursa foto: pexels.com