Pită cu tzatziki și humus

Pită cu tzatziki și humus

Deliciu în farfurie! Pentru astăzi am pregătit o rețetă de pită cu tzatziki și humus.
Crede-ne, sunt chiar mai gustoase decât sună.

Ingrediente pentru pită (10 – 12 bucăți)
– 120 ml de apă călduță
– o linguriță de drojdie uscată
– o linguriță de zahăr
– 180 de grame de făină
– o linguriță de sare
– o lingură de ulei de măsline
– os tzatziki
– humus
– mazăre
– frunze de busuioc

Mod de preparare:

Se amestecă apa cu drojdia și zahărul. Se adaugă 20 g de făină și se amestecă bine. Se lasă să stea 15 minute fără să fie acoperită. Se adaugă uleiul de măsline, sarea și făina rămasă.

Se frământă manual, timp de 4 minute, presărând puțin din făina rămasă, astfel încât să se poată forma o bila cu ușurință. Se acoperă cu un prosop și se lasă să dospească timp de o oră sau până când aluatul își dublează dimensiunea.

Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, se împarte aluatul în bile de aproximativ 20 g. Folosind un sucitor, se întinde fiecare bilă pentru a forma un disc cu diametrul de 5 – 8 cm. Se rumenesc pe fiecare parte, într-o tigaie, timp de 3-4 minute. Se adaugă sosul tzatziki și humus deasupra și decorează cu mazăre și frunze de busuioc.

Poftă bună!