Pizza Margherita

Pizza Margherita - Care sunt secretele din spatele rețetei originale?

Pizza Margherita este rezultatul unui contrast interesant dintre o poveste uluitoare și un mix de ingrediente, simplu dar de efect. Preparatul a fost inventat de maestrul Raffaele Esposito, care a dat viață acestei rețete în cinstea Reginei Margherita de Savoia. Aceasta se afla împreună cu soțul ei, Regele Umberto I în vizită la Napoli. Raffaele Esposito a preparat în cinstea acestora trei sortimente de pizza, dintre care una realizată cu busuioc, mozzarella și roșii.

Culorile ingredientelor erau identice cu cele ale steagului italian. Invenția culinară a atras laudele reginei, iar de atunci, maestrul și-a numit invenția după numele Reginei Margherita. Rețeta cucerește și azi prin simplitatea procesului de preparare, precum și datorită ingredientelor care nu au fost deloc alese la întâmplare. Pe cât de simplă pare această rețetă, pe atât de răsfățate sunt papilele gustative.

Cuprins:
1.Pizza Margherita – Care sunt cele două ingrediente secrete care asigură savoarea inconfundabilă?
2.Margherita, pizza preferată a italienilor – Cum trebuie pregătit aluatul specific rețetei originale?

1.Pizza Margherita – Care sunt cele două ingrediente secrete care asigură savoarea inconfundabilă?

Secretul aromei specifice sortimentului de pizza Margherita constă în calitatea ingredientelor care alcătuiesc compoziția. Este important să utilizezi legume proaspete și ierburi aromatice de calitate, foarte important fiind busuiocul, elementul care conferă acel gust aparte. De asemenea, alt lucru care face diferența este esențialul sos de roșii pe care îl poți cumpăra de-a gata ori îl poți prepara chiar tu. În cazul în care nu dispui de foarte mult timp pentru a găti, poți utiliza cu încredere conserve de legume, deoarece sosul va ieși la fel de bun.

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare sau 2 mici;
  • 1 conservă de roÈ™ii;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • frunze de busuioc;
  • 1 lingură de zahăr;
  • *½ linguriță de piper;
  • 1 lingură de sare;
  • 1 linguriță de oregano uscat;
  • 4 căței de usturoi.

Mod de preparare:

1.Începe prin a toca ceapa în bucăți mari. Adaugă în tigaia încinsă cu puțin ulei, bucățile de ceapă, usturoiul curățat și amestecă totul la foc mic până ce se înmoaie legumele.
2.După ce acestea au devenit moi, poți turna conserva de roșii, iar apoi amestecă ușor timp de 3-4 minute.
3.Adaugă condimentele, busuiocul, zahărul și amestecă încet la foc mic pentru 10 minute.
4.Lasă sosul să se răcească, apoi toarnă-l în blender și mixează până obții o compoziție fină.

2.Margherita, pizza preferată a italienilor – Cum trebuie pregătit aluatul specific rețetei originale?

Margherita este pizza preferată a italienilor, dar care și-a câștigat popularitatea în toată lumea, grație ingredientelor care alcătuiesc un preparat sănătos, aromat și gata în timp record. Pizza Margherita poate fi pregătită după rețeta originală din Napoli, în confortul fiecărei case. Dacă ai crezut până acum că rețeta de pizza Margherita tradițională ține doar de competența bucătarilor din marile restaurante, află că, poți fi chiar tu unul dintre ei.

Pizza Margherita implică următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină tip 650;
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă;
  • 320 ml apă călduță;
  • frunzuliÈ›e de busuioc proaspăt;
  • 20 g făină albă pentru blatul de lucru;
  • 1 linguriță de sare.

Ingrediente pentru topping:

  • 500 g mozzarella;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • 100 g parmezan răzuit prin ochiuri mici.

Notă! Aluatul pentru pizza Margherita trebuie să fie crocant și nicidecum moale și pufos.

Mod de preparare:

  1. Toarnă apa călduță într-un vas adânc. Adaugă drojdia și amestecă totul cu o linguriță.
  2. Folosește un vas în care pui făina, sarea și apoi amesteci totul bine.
  3. Peste făină torni apa amestecată cu drojdia, amestecând pentru 1-2 minute până obții o compoziție omogenă.
  4. Pe blatul de lucru presari o lingură de făină, răstorni aluatul și începi să frămânți pentru 1-2 minute.
  5. Așează aluatul într-un bol, acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru 2 ore într-un mediu cald. De preferat ar fi să acoperi bolul cu un material gros.
  6. Presară făină pe blatul de lucru și pe mâini pentru a nu risca lipirea aluatului de piele. Împarte aluatul dospit în două părți. Pe blatul presărat cu făină întinde aluatul cu mâna pe cât de mult posibil, fără a folosi sucitorul sau alte instrumente de întins. Ai grijă ca grosimea să fie de aproximativ 9 cm, iar marginea de pizza să fie puțin mai înaltă, astfel încât sosul de roșii să nu se extindă în afară.
  7. Așează aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Toarnă deasupra sosul de roșii începând din centrul aluatului. Apoi, continuă să-l extinzi pe restul suprafeței cu ajutorul unei linguri efectuând mișcări circulare. Marginile înalte trebuie lăsate libere, neacoperite de sos.
  8. Stropește pe toată suprafața uleiul de măsline, bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 3-5 minute sau până când blatul devine crocant.
  9. Pe urmă, scoate tava, adaugă mozzarella tăiată în felii, parmezanul ras, frunzele de busuioc tăiate în bucăți mici și reintrodu tava pentru încă 5-7 minute.

Acum că ai descoperit ce conține pizza Margherita, poți începe să o prepari pentru serile de film alături de cei dragi, weekend-urile cu familia, pentru aniversări și mese festive sau oricând ai poftă de un preparat sățios, sănătos și gata în câteva minute.

Sursa foto: unsplash.com