Prajitura cu iaurt

Prăjitura cu iaurt - o explozie de arome pentru papilele tale gustative!

Cu siguranță ai gustat cel puțin o dată o prăjitură cu iaurt și fructe proaspete. Aceasta este un desert ușor și răcoritor perfect pentru zilele calde de vară. În plus, rețeta este foarte simplă și poate fi realizată de oricine, indiferent de nivelul de experiență în bucătărie.

Cuprins:

  1. Prăjitură de casă cu iaurt - ingredientele necesare
  2. Rețetă de prăjitură cu iaurt - pașii de urmat

1. Prăjitură de casă cu iaurt - ingredientele necesare

Înainte de a începe să urmezi rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt, asigură-te că ai toate ingredientele și ustensilele necesare la îndemână. De exemplu, în acest caz vei avea nevoie de mixer, hârtie de copt și o formă rotundă de inel.

Ce fructe pot folosi la o rețetă de prăjitură simplă cu iaurt?

Una dintre principalele dileme constă în folosirea fructelor proaspete sau congelate. Ei bine, poți pune în compoziție orice îți dorești. Important este să își satisfacă gusturile. De exemplu, pe timpul iernii vei găsi mai multe tipuri de fructe congelate, însă vara poți folosi fructe proaspete, mai ales dacă le iei din piață sau din propria grădină. Astfel, ai garantat un gust perfect! Un lucru pe care multe persoane nu îl știu este că pot folosi și fructe deshidratate.

Util: Dacă folosești fructe congelate, asigură-te că sunt date prin amidon sau făină. Fructele congelate se vor înmuia în cuptor și vor lăsa apă și sirop, ceea ce va afecta blatul. Amidonul sau făina au rolul de a nu lăsa umiditatea să le afecteze, iar blatul va rămâne uscat și pufos.

INGREDIENTE:

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cană de ulei vegetal
  • 1 cană de iaurt simplu
  • 1/2 cană de fructe proaspete (poți folosi căpșuni, afine, zmeură, mango, kiwi sau orice altceva îți place)
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Lista de ingrediente poate să difere și în funcție de preferințele tale. De exemplu, unele persoane aleg să scoată din rețetă praful de copt. În locul acestui ingredient, poți să te asiguri că introduci aer în aluat prin mixarea albușurilor și gălbenușurilor până când devin spumă.

2. Rețetă de prăjitură cu iaurt - pașii de urmat

Dacă dorești să încerci să faci această prăjitură delicioasă acasă, urmează pașii simpli ai rețetei de mai jos!

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge forma rotundă cu unt. Se poate folosi și ulei la nevoie.

  2. Pregătește fructele: scoate sâmburii, curăță-le sau feliază-le, după caz.

  3. Separă ouăle. Atenție la acest pas. Dacă îți cade gălbenuș în albușurile separate, acestea din urmă nu vor mai face spumă.

  4. Mixează gălbenușurile cu zahăr până când compoziția devine mai mare și se deschide la culoare. Acest proces poate dura aproximativ 2-3 minute.

  5. Mixează albușurile cu un vârf de sare. Spuma obținută trebuie să devină albă, lucioasă și tare. Poți face testul cu bolul: întoarce bolul cu fundul în sus, iar dacă compoziția nu se mișcă și nu cade, aluatul este gata.

  6. Adaugă făina, praful de copt și uleiul în crema obținută de gălbenușuri și mixează până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asigură-te că nu rămân cocoloașe de făină în compoziție și că uleiul este distribuit uniform. Poți face acest par și fără mixer, ci doar cu o paletă.

  7. Adaugă iaurtul, esența de vanilie și fructele proaspete peste gălbenușuri și amestecă ușor cu o lingură până când fructele sunt uniform distribuite în aluat. Dacă folosești fructe mai mari, cum ar fi mango sau kiwi, taie-le în bucăți mici înainte de a le adăuga în compoziție. Poți face acest pas și la final, dacă vrei ca fructele să stea deasupra compoziției și nu în interiorul ei.

  8. Pune compoziția în forma de copt și nivelează suprafața cu lingura. Asigură-te că compoziția este distribuită uniform în formă și că nu există zone goale.

  9. Lasă prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când se rumenește ușor. Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, asigură-te că este coaptă bine, altfel se poate lăsa în mijloc odată ce se răcește. Dacă introduci o scobitoare în mijlocul prăjiturii, iar aceasta iese curată, aluatul este copt.

  10. Lasă prăjitura să se răcească în formă timp de 10-15 minute, apoi scoate-o pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.

Poftă bună!

Așadar, aceștia sunt pașii pentru o prăjitură cu iaurt delicioasă! Există și o rețetă de prăjitură cu iaurt fără coacere, însă aceasta urmează o rețetă cu totul diferită!

Sursă foto: Unsplash.com