Pui la cuptor

Pui la cuptor: rețete delicioase și hrănitoare care te vor încânta și pe care le poți prepara rapid

Carnea de pui la cuptor este o opțiune sănătoasă și delicioasă pe care o poți adăuga în mesele tale. Aceasta este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru construirea și menținerea țesuturilor din corpul tău, fiind o opțiune potrivită în cazul în care îți dorești să-ți mărești aportul de proteine fără a consuma prea multe grăsimi saturate. De asemenea, acest preparat este o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, care ajută la menținerea sănătății osoase, funcționarea sistemului imunitar și prevenirea anumitor boli.

Cuprins:

  1. Pui la cuptor: cum se prepară o rețetă simplă și delicioasă de friptură de pui la cuptor
  2. Pui întreg la cuptor: cum se face un pui pe sticlă la cuptor și un baiț pentru acesta
  3. Carne de pui la cuptor: cum și alături de ce o poți servi

1. Pui la cuptor: cum se prepară o rețetă simplă și delicioasă de friptură de pui la cuptor

Pentru a găti carnea de pui la cuptor, poți utiliza diverse condimente și ierburi aromatice, care îi vor da un gust savuros. Un alt lucru esențial de care trebuie să ții cont dacă îți dorești să prepari o rețetă reușită este să alegi cu atenție temperatura de preparare pentru a te asigura că aceasta are gustul pe care ți-l dorești și este gătită corespunzător. De asemenea, poți adăuga legume proaspete pentru a completa gustul și aportul de nutrienți.

Dacă îți dorești să prepari o masă delicioasă cu carne de pasăre la cuptor simplu și rapid, ai nevoie de doar câteva ingrediente, mai precis:

  • 4 piepturi de pui fără piele È™i os;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • Sare È™i piper după gust;
  • Oregano uscat;
  • Suc de lămâie.

Iată cum să prepari în câțiva pași simpli această rețetă de carne fragedă și gustoasă:

  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Așază piepturile de pui într-o tavă de copt și stropește-le cu ulei de măsline.
  3. Condimentează cu sare, piper și oregano uscat după gust.
  4. Pune tava în cuptor și las-o timp de 25-30 de minute până când carnea este gătită corespunzător.
  5. Înainte de a scoate tava din cuptor, stropește friptura de pui cu sucul de lămâie.
  6. Scoate friptura din cuptor și las-o să se răcească timp de câteva minute înainte de a o servi.

2. Pui întreg la cuptor: cum se face un pui pe sticlă la cuptor și un baiț pentru acesta

Puiul pe sticlă la cuptor este o metodă populară de gătire, care ajută la menținerea suculenței și aromei acestui tip de carne. Pentru a prepara puiul pe sticlă la cuptor, vei avea nevoie de un pui întreg curățat și spălat bine, o sticlă de vin sau bere și condimente precum sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin. Înainte de a începe, trebuie să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius, iar mai apoi să umplii sticla cu vin sau bere și să așezi puiul peste aceasta. Aceasta rețetă de pui la cuptor se potrivește foarte bine cu un baiț. Baițul pentru pui la cuptor poți să-l faci dintr-un mix de condimente și ulei de măsline și cu care vei unge întreg puiul înainte de a-l băga în cuptor pentru a adăuga o aromă delicioasă și a obține o crustă crocantă.

După ce ai introdus puiul pe sticlă în cuptor, este important să îl gătești timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când consideri că este gata. În plus, pentru a-ți îmbunătăți rețeta și a obține o masă completă și delicioasă, poți să adaugi și legume la cuptor, cum ar fi cartofi sau morcovi. De asemenea, poți alege să îl servești alături de garnitura ta favorită sau chiar simplu.

3. Carne de pui la cuptor: cum și alături de ce o poți servi

Friptura de pui la cuptor poate fi servită alături de o varietate de garnituri și salate în funcție de preferințele pe care le ai. Una dintre cele mai populare garnituri pe care o poți alege este pilaful de orez. De asemenea, cartofii copți sau prăjiți sunt o altă opțiune delicioasă și satisfăcătoare pe care o poți asezona cu carnea de pui la cuptor. Mai mult, salatele verzi și cruditățile sunt o opțiune excelentă pentru care poți opta, deoarece îi vor adăuga mesei tale o notă de prospețime și culoare. În cazul în care alegi salată cu frunze verzi, precum rucola, poate fi combinată foarte bine cu roșii, castraveți, ardei gras și ceapă roșie pentru a crea o rețetă plină de vitamine și arome. În plus, sosurile de casă, cum ar fi cel de usturoi, pesto sau de roșii sunt ideale pentru a acompania acest preparat și a-i oferi un gust senzațional.

În concluzie, carnea de pui la cuptor este un preparat delicios și sănătos, care se pregătește simplu și rapid și pe care îl poți asezona cu diverse garnituri care îți sunt pe plac și servi alături de cei dragi ori de câte ori ai ocazia.

Sursa foto: freepik.com