Rețetă Chifteluțe vegane

Rețetă Chifteluțe vegane

Provocare culinară pentru toți cei care se topesc după chifteluțele vegane: servește-le prietenilor tăi rețeta noastră și vezi dacă își dau seama că sunt preparate fără carne.

Ingrediente pentru patru porții:
– 250 g de fasole neagră
– 2 cepe
– 1 cățel de usturoi
– 40 g ovăz
– o lingură de oregano
– o jumătate de legătură de pătrunjel
– o jumătate de linguriță de chili măcinat
– o linguriță de semințe de in măcinate
– 1 lingură de ulei de măsline
– sare și piper

Mod de preparare:
Se taie ceapa și usturoiul. Se călesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se adaugă fasolea și se fierbe timp de câteva minute. Între timp se înmoaie semințele de in într-un recipient în care se adaugă două linguri de apă fierbinte. Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă până când se obține o pastă omogenă. Se modelează chiftelele cu mâinile. Se prăjesc chiftelele într-o tigaie cu puțin ulei, până când se rumenesc. Se pot servi cu sos de roșii.
Poftă bună!