Rețetă de tacos - simte gustul tradițional mexican în propria bucătărie

Rețetă de tacos - simte gustul tradițional mexican în propria bucătărie

alt="mancare mexicana"

Când vine vorba de mâncărurile care au acaparat din ce în ce mai mult lumea în ultima vreme, un loc fruntaș îl ocupă, fără îndoială, bucătăria mexicană. Aici există, de asemenea, multe delicii care au fost integrate și în meniurile restaurantelor sau chiar în propria bucătărie, iar rețeta de tacos este considerată a fi „vedeta”.

După cum spuneam deja, rețeta este originară din Mexic, unde a fost transmisă din generație în generație, de-a lungul timpului, motiv pentru care au apărut și diverse modalități de preparare, care să corespundă perfect cu gusturile oricărei persoane. Astăzi, tacosul mexican a devenit, fără îndoială, un simbol al culturii și tradițiilor culinare din această țară, fiind servit în locațiile din întreaga lume. Indiferent dacă ești un fan înrăit al bucătăriei mexicane sau doar îți dorești să încerci ceva nou și excepțional, probabil că aceasta e cea mai bună alegere. Vei putea experimenta o varietate de arome, gusturi și îți vei putea alege toppingul ideal, care completează perfect preparatul.

În acest articol, îți vom dezvălui lista completa a ingredientelor de care ai nevoie pentru a putea prepara acest fel de mâncare în bucătăria ta, dar vom discuta și despre modul de preparare al tacos-ului.

Rețetă de tacos - ingredientele de care ai nevoie

Rețeta originală de tacos este atât de versatilă, încât poate fi servită într-o varietate de ocazii și momente ale zilei. Poate fi potrivită atât pentru mesele informale, cât și pentru evenimente festive. Mai mult, poți organiza chiar o seară tematică mexicană și să pregătești un bufet cu diferite umpluturi și topping-uri pentru a le permite invitaților să-și personalizeze rețeta de tacos, iar astfel îți garantăm că-i vei impresiona pe toți.

Așadar, indiferent de momentul zilei sau evenimentul care urmează să fie organizat, tacos-ul este varianta ideală, iar noi îți vom dezvălui lista ingredientelor de care ai nevoie, pentru a-l prepara și tu.

În primul rând, nu trebuie să-ți lipsească tortilla, pe care fie o poți cumpăra deja făcută, fie o poți prepara chiar tu acasă. Acest ingredient este practic baza rețetei de tacos mexican și reprezintă o lipie subțire obținută din făină.

Carnea este și ea un element-cheie în această rețetă și, în funcție de preferințele personale, poți opta pentru diverse variante. Vorbim, așadar, despre carnea de porc, carnea de vită, de pui sau chiar și pentru carnea de miel. Aceasta este de obicei marinată într-un amestec de condimente și mirodenii și gătită până devine fragedă și suculentă, însă o mențiune esențială care trebuie făcută este aceea că ai nevoie de carne tocată.

Condimentele adaugă și ele o aromă autentică acestei rețete, iar printre cele mai frecvent utilizate se numără chili, coriandru, oregano, usturoi și sare. Acestea îi conferă tacos-ului un gust picant, aromat și plin de savoare.

Pe lista ingredientelor noastre nu lipsesc nici legumele, care vor fi alese în funcție de gusturile personale. Poți opta pentru varză sau salată, ardei gras, ceapă, pătrunjel verde sau chiar și roșii. Acestea pot fi rumenite în puțin ulei sau adăugate proaspete peste carnea gătită.

Nu în ultimul rând, tacos-ul este adesea însoțit și de o varietate de sosuri și topping-uri, pentru a adăuga un plus de gust și savoare. Salsa verde este una dintre variantele tradiționale utilizate, iar altă opțiune ideală este și sosul de guacamole, iar pentru prepararea sa ai nevoie de ceapă tocată, coriandru proaspăt, lime, avocado și brânză proaspătă, opțional.

alt="tacos pe farfurie"

Tacos mexican - modul de preparare

Dacă mai sus ți-am dezvăluit ingredientele de tacos de care ai nevoie, acum vom discuta despre modul de preparare al acestei rețete. Așadar, în cazul în care vrei să faci lipia în casă, vei avea nevoie să pui într-un castron făină de porumb, dar și normală (cam 3-4 linguri), sare, 2 linguri de ulei și apă caldă și trebuie să amesteci totul până obții un aluat moale și elastic. Împarte apoi compoziția obținută în bile mici și acoperă-le timp de 10-20 de minute.

Între timp, te poți apuca de prepararea umpluturii. Alege tipul de carne pe care dorești să-l folosești pentru rețeta de tacos de casă și gătește-o apoi într-o tigaie încinsă, până când se călește perfect. Nu uita, de asemenea, să o asezonezi și cu condimentele preferate despre care discutam mai sus.

Încălzește apoi câte o foaie de tortilla într-o tigaie, timp de câteva secunde pe fiecare parte, până devine moale și flexibilă și se rumenește perfect.

Pune apoi fiecare lipie obținută pe o farfurie și adaugă umplutura dorită în centrul acesteia. Pe lângă carne, poți opta, după preferințe, și pentru fasole roșie, dar și pentru legume proaspete, precum ar fi ceapa roșie sau verde, ardei gras și salata sau varză, toate tăiate mărunt. La final, adaugă și pătrunjelul tocat, pentru un plus de prospețime și împachetează lipia pentru a putea servi rețeta de tacos mexican.

Servește-l alături de salsa verde, guacamole sau chiar și alături de un sos de cheddar, ideal pentru această rețetă.
alt="tacos cu sos"

În concluzie, rețeta de tacos este opțiunea ideală atunci când vrei să-ți impresionezi invitații sau vrei pur și simplu să te bucuri de un preparat special. Se prepară rapid și este caracterizat de versatilitate, putând fi savurat în diferite moduri. Tu ai încercat să-l prepari?

Sursa foto: pexels.com