Rețetă Mohito cu pepene

Rețetă Mohito cu pepene

Ingrediente:

  • 6 linguri de sirop de trestie
  • 700g pepene verde, tăiat cubulețe
  • 4 lămâi verzi (3 pentru suc, 1 pentru decor)
  • 20 frunze de mentă + câteva pentru decor
  • apă minerală
  • cuburi de gheaţă
  • 320 ml rom alb

Mod de preparare:

  1. Se așază pepenele în vasul unui blender și se amestecă până la omogenizare.
  2. Într-un pahar gros, se zdrobesc frunzele de mentă cu un pistil, alături de câteva cuburi de gheață și o lingură de suc de lămâie verde. Se adaugă siropul de trestie.
  3. Se toarnă acest amestec într-o cană înaltă. Se adaugă sucul de pepene verde, sucul celor 3 lămâi verzi și romul. Se amestecă bine.
  4. Se gustă și se mai adaugă suc de lămâie sau sirop de trestie, dacă este necesar.
  5. Se toarnă cuburi de gheață în pahare până la jumătate. Se așază decorativ o felie de lămâie verde.
  6. Se toarnă mojito-ul de pepene verde în pahare, lăsând spațiu pentru apă minerală. Se adaugă puțină apă minerală în fiecare pahar și se ornează cu o frunză de mentă.

Deliciul este gata. Pofta buna!