Rețetă Pere în sos de vin

Rețetă Pere în sos de vin

Astăzi v-am pregătit un desert sănătos, de sezon: pere în sos de vin. Această rețetă îmbină toate aromele picante și dulci ale toamnei și le transformă într-un desert delicious.

Ingrediente:
6 pere (tăiați-le partea de jos astfel încât să poată sta drepte)
100gr de zahăr
2 cuișoare
1 băț de scorțișoară
500 ml de vin roșu
100 ml de apă
2 linguri de esență de vanilie
Coaja unei portocale

Adăugați ingredientele într-o oală, cu excepția perelor. Lăsați compoziția să fiarbă la foc mediu și amestecați pentru a dizolva zahărul. Curățați perele și puneți-le în amestec. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute la foc mic-mediu, și amestecați din când în când.

Îndepărtați perele și acoperiți-le. Strecurați compoziția astfel încât să rămână doar siropul, pe care îl puteți turna peste pere chiar înainte de servire. Poftă bună!