Rețeta Rissoto

Rețeta Rissoto

Am pregătit o rețetă super delicioasă pentru prietenii noștri vegetarieni: risotto cu dovleac, brânză moale de capră și merișoare!

Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
1 jumătate de ceapă
200 g de orez pentru risotto
0.6 l vin alb
1l supă de legume
240 g de piure de dovleac
23 g de parmezan ras
nucșoară
1 lingură de cimbru proaspăt, tocat
sare după gust

Ingrediente Topping:
60 g de brânză de capră
30 g de merișoare confiate
pătrunjel tocat

Pune ceapa și uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Călește ceapa până devine translucidă. Adaugă orezul, iar după aproximativ 20 de secunde adaugă vinul și lasă-l să se evapore în timp ce amesteci.

Amestecă supa de legume cu piureul de dovleac. Adaugă câte un polonic din conținut în tigaie, în timp ce amesteci, până se fierbe orezul. Asezonează cu nucșoară, cimbru, parmezan și sare după gust.

Servește cu topping de pătrunjel, brânză de capră și merișoare confiate.