Rețeta Wrap cu falafel și varză kale

Rețeta Wrap cu falafel și varză kale

Continuăm seria rețetelor sănătoase cu un wrap cu falafel și varză kale! Varza kale este unul dintre cele mai sănătoase și hrănitoare alimente din lume, ce conține vitamina A, K, C și B6.

Ingrediente:
220 g humus
Câteva lipii
O legătură de salată verde
Scobitori

Pentru falafel:
130 g varză kale tocată
4 căței de usturoi tocat
300 g năut, stors
1 lingură și jumătate de pastă de tahini
3 linguri de suc de lămâie
Chimen
Sare
70 g făină
2 linguri de ulei de măsline

Se adaugă varza și usturoiul în blender și se amestecă până când se obțin bucățele mici. Se adaugă restul ingredientelor în blender și se amestecă până când acestea se combină (nu se mixează până devin pastă).

Se transferă amestecul într-un bol și se adaugă făina. Fiecare falafel se modelează cu mâna și se adaugă aproximativ 2 linguri din amestecul cu năut. Falafelul se prăjește în uleiul de măsline, până când devine rumenit pe ambele părți. Se întinde humusul pe lipie și se adaugă salata verde și falafelul. Poftă bună!