Salata coleslaw

Salata coleslaw - preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de la nicio masă

Salata coleslaw este una dintre cele mai delicioase variante de garnituri de savurat lângă o friptură, burger sau chiar și la micul dejun, lângă un toast. Dacă până acum ceva timp nu foarte mulți români știau despre ea, acum restaurantele sunt pline de acest preparat gustos, iar din ce în mai mulți oameni doresc să o pregătească și acasă.

Originală din America, această salată și-a câștigat rapid popularitatea în întreaga lume, fiind considerată extrem de versatilă pentru diverse feluri de mâncare. Toată lumea o îndrăgește, de la mic, la mare, iar partea cea mai bună este că o poți prepara în doar câteva minute.

În cele ce urmează, vom vorbi în detaliu despre această salată delicioasă, despre ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara, dar îți vom dezvălui și rețeta de coleslaw originală, pe care trebuie neapărat să o încerci și tu.

Cuprins:

  1. Salata coleslaw - rețeta originală
  2. Rețeta de salată coleslaw - de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară?

1. Salata coleslaw - rețeta originală

După cum spuneam deja, rețeta originară de salată coleslaw provine din Statele Unite ale Americii. Cu o istorie ce se întinde pe mai multe secole, ea a devenit relativ ușor unul dintre cele mai apreciate și iubite preparate culinare din bucătăria americană, dar chiar și din întreaga lume.

Aceasta este reprezentată, în principiu, de varza tocată mărunt, care, de cele mai multe ori, este de două tipuri: roșie și albă. Pe lângă acest ingredient, salata coleslaw mai conține și morcovi rași sau tăiați julien, adăugând un plus de culoare și gust. Aceasta este completată de un dressing cremos, obținut de regulă din maioneză, oțet (opțional) sau suc de lămâie, sare și piper. Cu toate acestea, există și variante mai moderne și mai sănătoase ale dressingului, care pot include iaurt, în locul maionezei. Aceasta este însă la fel de gustoasă.

Pe lângă gustul perfect și fresh pe care-l are, salata coleslaw mai este apreciată și pentru combinația sa echilibrată de arome și texturi. Varza crocantă și morcovii proaspeți reprezintă combinația ideală și pentru persoanele aflate la dietă, în timp ce dressing-ul cremos leagă cele două ingrediente perfect. Salata coleslaw este, de obicei, servită ca și garnitură pentru diferite feluri principale, cum ar fi sandwich-uri, burgeri, fripturi sau diferite preparate din carne, precum pui sau porc, după cum îți spuneam și anterior. De asemenea, este un preparat frecvent întâlnit și în meniurile de tip fast-food, dar și în restaurantele de top.

Cu siguranță, vei îndrăgi și tu această combinație delicioasă, care a devenit extrem de răspândită în toate bucătăriile din lume. Indiferent dacă alegi să o savurezi într-un restaurant, acasă sau la un eveniment special, ea se va potrivi oricum în orice context și lângă orice preparat.

2. Rețeta de salată coleslaw - de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară?

Acum că ai aflat ce este acest preparat, este timpul să afli ce conține salata coleslaw. Ingredientele sale sunt relativ simple, iar prepararea este și ea la fel de ușoară și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie.

Ingrediente pentru salată coleslaw:

  • jumătate de varză (trebuie să fie atât albă, cât È™i roÈ™ie)
  • 2 morcovi mari
  • 100 de grame de maioneză
  • o lingură de oÈ›et alb sau de mere
  • sare È™i piper după gust

Începe prin a tăia varza un ajutorul unui cuțit ascuțit sau poți folosi chiar răzătoarea mare, dacă vrei să iasă mai fină. Pune-o apoi într-un castron mare și las-o deoparte.

Între timp, curăță și spală morcovii, iar apoi rade-i și pe ei tot folosind răzătoarea mare și pune-i peste varză. Într-un bol separat sau chiar în castronul cu legume pune maioneza sau iaurtul grecesc, oțetul și sare și piper după gust și amestecă bine, până când compoziția devine omogenă și consistentă. După preferințe, poți adăuga și ierburi aromatice și verdețuri, pentru a fi sigur că obții una dintre salatele tale preferate.

După ce este gata, acoperă castronul și lasă-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute, pentru a permite ingredientelor să se pătrundă perfect și ca dressingul să aibă timp să se îngroașe. O poți servi în orice moment din zi, chiar și la micul dejun, fiind, după cum spuneam deja, o opțiune excelentă pentru aproape toate felurile principale.

În concluzie, salata coleslaw este o combinație delicioasă de varză și morcovi, care a acaparat întreaga lume datorită gustului său proaspăt și versatilității sale. Modul simplu de preparare face din coleslaw o opțiune ușor de realizat acasă, perfectă ca garnitură sau pentru a fi servită pur și simplu alături de o varietate de feluri de mâncare. Astfel, indiferent dacă o savurezi la o petrecere în aer liber, alături de o friptură sau într-un sandwich, aceasta rămâne o opțiune clasică de luat în calcul la fiecare masă. Tu ai încercat-o?

Sursa foto: pexels.com