Sandvis aromat

Sandvis aromat

Când vara îți oferă atât de multe variante de petrecere a timpului liber în natură și ai nevoie de o gustare potrivită și delicioasă, optează pentru un sandviș aromat, cu carne de vită.

Ingrediente pentru 2 sandvișuri:
-o ceapă
-250 g carne de vită fără grăsime
-o baghetă franțuzească
-o mână de rucola
-10 g unt
-2 linguri de oțet balsamic
-o lingură de zahăr brun
-ulei de măsline
-sare și piper.
Pentru sos:
-4 linguri de maioneză
-2 linguri muștar
-o lingură sos de hrean.

Mod de preparare

Se feliază subțire ceapa. Se călește puțin în tigaie cu ulei de măsline și se lasă la caramelizat câteva minute.
Se adaugă zahărul și se lasă la înnăbușit. Se toarnă și oțetul balsamic și se asezonează cu sare și piper. Se mai lasă la gătit câteva minute, iar apoi se pune tigaia deoparte.
Carnea de vită se gătește în tigaie, cu unt, câte 3 minute pe fiecare parte. Se lasă la răcit, iar apoi se feliază și se pune deoparte.
Se pregătește sosul: se amestecă toate ingredientele și se pune deoparte. Bagheta franțuzească se înjumătățește și se taie în interior. Se ung cu ulei de măsline în interior și se pun pentru puțin timp la prăjit în tigaie. Se adaugă carnea, sosul și rucola în fiecare franzelă și se servește imediat.
Poftă bună!