Savarine însiropate și gustoase

Savarine însiropate și gustoase

Mai știi ce prăjituri găseai la cofetărie in anii 90? Să fi fost savarine, amandine, eclere, profiterol, excelent, caraiman, indiene, cartofi, cataif? Doamne, ce șir lung. În cel mai fericit caz, da. Intrebarea e, nu te intrigă faptul că, și azi, tu om modern care ești, te uiți după aceleași prăjituri, când treci pragul magazinului nostru? Care să fie explicația? Pentru că îți plac? Pentru că ești conservator și ții să regăsești aceleași gusturi de odinioară? Sau pentru că ești un încăpățânat nostalgic care ții musai să găsești domne` odată savarina aia adevărată de care numai în copilărie ai avut parte?

Care savarină? Cum care? Aia cu frișcă adevărată, din lapte pur, că dacă nici frișca nu e de calitate într-o savarină, atunci ce mai e? Și dacă mai are și esență naturală de rom și cojile sunt fără ulei de palmier, atunci ce să îți dorești mai mult?

Pentru că tu ești un iubitor de prăjituri autentice, am refăcut rețeta noastră de savarină după rețetarul de altădată. Noi, la Auchan, suntem nostalgici, de aceea reinventam lucrurile simple.

Știai că, savarina vine de la francezi și a fost numită așa după Jean Anthelme Brillat-Savarin, politician și avocat pasionat de gastronomie?