Somon la cuptor

Somon la cuptor - rețetă delicioasă și rapidă, gata în doar câteva minute

Somonul la cuptor este o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc să savureze o masă sănătoasă, extrem de sățioasă, dar și foarte delicioasă, bineînțeles. Indiferent dacă ai experiență în bucătărie sau ești începător, rețeta de somon la cuptor poate fi realizată în câțiva pași simpli, motiv pentru care nu trebuie să-ți faci griji.

Mai mult, are puține calorii, astfel încât acesta poate fi savurat în orice moment al zilei, chiar și de persoanele aflate la dietă. Partea cea mai bună dintre toate este că acest tip de pește poate fi servit cu o gamă variată de garnituri, ceea ce-l face să fie cu atât mai gustos. Așadar, indiferent dacă pregătești o cină aniversară sau pur și simplu vrei să încerci o rețetă nouă și delicioasă pentru familia ta, rețetele cu somon la cuptor sunt alegerea ideală.

În acest articol, îți vom dezvălui cea mai simplă rețetă de somon, dar te vom ajuta să descoperi și garnitura perfectă, astfel încât să te bucuri de o masă copioasă și extrem de delicioasă.

Cuprins:

  1. Somon la cuptor - cum se gătește acesta la cuptor?
  2. Rețetă de somon la cuptor - care este garnitura perfectă pentru acest preparat?

1. Somon la cuptor - cum se gătește acesta la cuptor?

Prepararea peștelui somon la cuptor este extrem de simplă și necesită doar câteva minute de petrecut în bucătărie. Mai mult, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, pe care le poți comanda online, chiar de pe site-ul nostru.

Așadar, ai nevoie de o bucată de pește proaspăt, adică somon, sare și piper după gust, suc de lămâie, ulei de măsline și ierburi aromatice, cum ar fi cimbru și usturoi. De asemenea, în loc de ulei mai poți folosi și unt, care poate oferi preparatului un gust și mai delicios.

Vei prepara somonul la cuptor pe hârtie de copt, așa că trebuie, prima dată, să pregătești o tavă specială și să pornești cuptorul la 200 de grade. Apoi, spală bucata de pește sub un jet de apă rece și șterge-o cu o bucată de hârtie, astfel încât să te asigură că este uscată perfect.

Așază ulterior somonul pe tava de copt și condimentează-l pe ambele părți cu ierburile aromatice despre care vorbeam mai sus, dar poți adăuga și altele opțional, în funcție de preferințe. Dacă îți dorești însă să faci somon la cuptor pentru bebeluși, nu exagera cu condimentele și ghidează-te după vârsta micuțului tău.

Stropește apoi peștele cu sucul a cel puțin jumătate de lămâie, pentru că în acest fel se va găti mult mai bine, dar va avea și un gust mai bun. Adaugă apoi și uleiul de măsline deasupra sau bucăți mici de unt.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și lasă somonul să se prepare timp de aproximativ 20-25 de minute, în funcție de grosimea bucății pentru care ai optat. Acesta va fi servit alături de o garnitură delicioasă, despre care urmează să vorbim în cele ce urmează, dar și alături de o bucată de lămâie.

Așadar, după cum ai putut vedea, rețetele culinare de somon la cuptor sunt extrem de simple și de rapide, iar rezultatul final este unul foarte gustos, pe placul tuturor membrilor din familie sau invitaților.

2. Rețetă de somon la cuptor - care este garnitura perfectă pentru acest preparat?

Indiferent dacă vorbim de somonul la cuptor pentru copii sau pentru adulți, în fiecare caz este recomandată servirea sa alături de o garnitură, pentru a avea o masă complet nutritivă. După cum probabil că știi deja, această garnitură este reprezentată, de regulă, de diferite legume, iar noi îți vom dezvălui acum cum le poți pregăti, în diverse variante.

Așadar, o variantă excelentă este reprezentată de cartofii noi cu rozmarin. Taie legumele în sferturi și fierbe-le până devin moi. Presară peste cartofi apoi câteva condimente, printre care sare, piper și rozmarin și pune-i la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și crocanți. Această garnitură simplă, dar delicioasă, completează perfect gustul somonului și este potrivită pentru orice preferință culinară. În funcție de timpul de coacere a somonului la cuptor, poți pune cartofii la făcut odată cu peștele, pentru a economisi timp.

Un piure de mazăre cremos poate fi, de asemenea, alegerea excelentă pentru somonul la cuptor. Tot ce trebuie să faci este să fierbi mazărea în apă cu puțină sare și să o mixezi până obții o pastă fină. Adaugă suplimentar și o lingură de unt și condimente după gust, iar masa este gata. Această garnitură se prepară la fel de simplu după cum se face somonul la cuptor.

Nu în ultimul rând, o altă variantă excelentă de pus lângă acest pește o reprezintă și legumele la grătar. Poți opta pentru ardei gras, dovlecel, vinetele pe care să le tai în felii sau bucăți potrivite, să le stropești cu puțin ulei de măsline și să le condimentezi cu sare și piper. Coace legumele pe grătar până sunt gata și pune-le direct lângă pește. La noi pe site poți găsi extrem de multe legume, dar și fructe proaspete din care îți poți alege favoritele.

Așadar, acum sperăm că ai înțeles cum se gătește somonul la cuptor, dar și cu ce se asezonează perfect. Data viitoare când cauți o idee de masă rapidă pentru întreaga familie, indiferent că este vorba despre cină sau prânz, nu ezita să încerci rețetele simple cu somon la cuptor, care nu te vor dezamăgi.

Sursa foto: pexels.com