Spanac cu ou

Spanac cu ou - rețeta simplă și delicioasă pe care trebuie și tu să o încerci

Spanacul cu ou este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa românilor, care își doresc să mai reducă cantitatea de carne consumată la o masă. Cu toate acestea, trebuie să știi că și această combinație oferă un echilibru excelent de nutrienți esențiali, pe care trebuie să-i iei de obicei dintr-o porție de mâncare. Spre exemplu, spanacul oferă vitaminele și mineralele necesare de care ai nevoie, în timp ce oul adaugă proteine și alte substanțe nutritive valoroase. Prin urmare, mâncarea de spanac cu ou este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă, dar și pentru cei aflați la dietă.

Pe lângă valoarea nutritivă perfectă însă, trebuie să știi că această legumă are și un gust minunat. Fie că este servit ca mic dejun hrănitor sau ca o cină ușoară, acesta este, cu siguranță, alegerea ideală pentru întreaga familie.

În continuare, îți vom dezvălui cum poți prepara și tu acasă acest fel de mâncare și de ce ingrediente ai nevoie pentru a te bucura de cel mai reușit și gustos rezultat.

Cuprins:

  1. Spanac cu ou - de ce ingrediente ai nevoie?
  2. Mâncare de spanac cu ou - mod de preparare

1. Spanac cu ou - de ce ingrediente ai nevoie?

Pentru a prepara rețeta de spanac cu ou vei avea nevoie de câteva ingrediente simple: legume, adică spanacul și o ceapă medie, ouă, ulei, condimente, printre care neapărat sare și brânzeturi tartinabile. Așadar, dacă ai aceste lucruri în bucătărie, te vei putea bucura de o masă copioasă și extrem de bună.

Revenind la ingrediente, cheia preparatului nostru este, evident, spanacul proaspăt. Asigură-te că ai cantitatea necesară de frunze de spanac curățate și spălate corespunzător. De asemenea, trebuie să ții cont că acesta se va strânge destul de mult în momentul în care va fi gătit, așa că trebuie să alegi cantitatea potrivită. Dacă nu ai găsit însă spanac proaspăt, poți opta fără griji și pentru cel congelat, care este la fel de bun.

De asemenea, ouăle sunt și ele esențiale în pregătirea spanacului. Chiar dacă foarte multe persoane optează să-l consume simplu, acest ingredient îi aduce o savoare aparte, dar îți asigură și sursa de proteine de care ai nevoie la o masă. În funcție de preferințe, poți opta să adaugi doar un ou sau chiar două.

Uleiul este și el necesar pentru că va da spanacului un gust mult mai bun. Poți utiliza ulei de măsline extra virgin, care este mult mai sănătos, iar dacă ești la dietă, optează doar pentru câteva picături și lasă-l să fiarbă predominant în suc propriu. Și, dacă vine vorba de condimente, te poți axa pe praf de ceapă, usturoi, piper proaspăt măcinat, sare, dar chiar și cimbru și alte ierburi aromatice după gust.

Nu în ultimul rând, brânzeturile tartinabile sunt piesa de rezistență a acestui preparat, pentru că adaugă o notă cremoasă și un gust extrem de delicios preparatului tău. Aici, poți alege să folosești brandul tău preferat, întrucât nu există nicio regulă prestabilită.

Așadar, pentru rețeta de spanac cu ou ai nevoie de doar câteva ingrediente simple, care te vor ajuta să obții o masă perfect nutritivă.

2. Mâncare de spanac cu ou - mod de preparare

Acum că ai aflat care este lista ingredientelor de care ai nevoie pentru rețete de spanac cu ou, este momentul să îți dezvăluim modul de preparare. Așadar, în primul rând, spală bine frunzele de spanac, iar dacă sunt prea mari le poți tăia în două. De regulă însă, acestea sunt potrivite și pot fi puse direct așa la gătit.

Apoi, încinge o tigaie mare la foc mediu și adaugă o lingură de ulei de măsline, peste care să pui ulterior spanacul, care trebuie călit timp de câteva minute, amestecând constant. Spanacul trebuie să se înmoaie și să-și reducă volumul, însă când ajunge în punctul de fierbere ar trebui să fie gata. Dacă cantitatea este prea mare, poți acoperi tigaia cu un capac, pentru că în acest fel va fi gata mai repede. Toacă o ceapă opțional și adaug-o în tigaie pentru a se înmuia. Între timp, adaugă și condimentele după gust. Poți pune usturoi tocat sau praf de usturoi, ceapă verde tăiată mărunt, piper negru măcinat, sare sau alte condimente preferate. La final, când acesta este gata, stinge focul și adaugă brânza tartinabilă în el și amestecă, astfel încât compoziția să se omogenizeze bine.

După ce brânza s-a topit și s-a încorporat, spanacul este gata de servit. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să prăjești un ou sau să optezi pentru oul poșat, pe care să-l adaugi deasupra, iar mâncarea este gata de servit!

În concluzie, spanacul cu ou este o mâncare delicioasă și versatilă, potrivită pentru micul dejun, prânz sau cină. Este o opțiune sănătoasă și hrănitoare, plină de vitamine și nutrienți esențiali. Poți să-l consumi simplu, dar și drept garnitură alături de o friptură. Tu l-ai încercat până acum?

Sursa foto: pexels.com