Supa crema de ciuperci

Supă cremă de ciuperci - rețete simple și rapide cu rezultat energizant și delicios

Această supă delicioasă este atât de apreciată, încât se găsește în toate marile restaurante. Însă, o poți pregăti și tu foarte simplu și rapid acasă. Combinația de legume proaspete contribuie la vitaminizare, în timp ce plantele aromatizante și verdețurile vin cu un plus de savoare. De asemenea, ciupercile sunt foarte bune pentru organism dacă se prepară corespunzător. Acest preparat culinar se poate consuma și în anotimpul cald, și în cel rece. De fiecare dată musafirii vor cere un supliment, mai ales dacă le oferi alături crutoane, ardei iute sau smântână. Dacă dorești să afli cum să prepari cele mai bune rețete de supă cremă de ciuperci, care îi vor satisface pe toți cei care o consumă, atunci citește acest articol.

Cuprins:

  1. Supă cremă de ciuperci - rețetă simplă, ideală pentru toate gusturile
  2. Supă cremă cu ciuperci - energizantă și foarte bună cu crutoane
  3. Supe creme de ciuperci - rețete delicioase, simple și rapide

1. Supă cremă de ciuperci - rețetă simplă, ideală pentru toate gusturile

Această supă se poate realiza fie cu zeama de la carne fiartă, fie cu apă. Rezultatul este excelent în fiecare situație. Dacă alegi varianta cu zeamă de carne, supa este mai aromată, însă și cea cu apă este delicioasă.
Supa cremă de ciuperci cu rețetă simplă și rapidă urmează să fie prezentată în continuare, iar pentru un rezultat pe măsură, trebuie să ții cont de câteva recomandări și trucuri practice. Desigur, supa de ciuperci se prepară doar cu legume proaspete și cu ingrediente naturale.

Rețetă de supă cremă de ciuperci

Aceasta este cea mai apreciată supă cremă și se poate realiza destul de simplu și rapid cu legume bio cu gust excelent.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon;
  • 2 cepe;
  • 4-5 căni cu apă;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 100 g unt;
  • 3 linguri făină;
  • sare după gust;
  • 7-8 grăunți de usturoi;
  • o linguriță cu boia de ardei;
  • 4 linguri de smântână sau 250 ml lapte;
  • câteva frunze de busuioc pentru gătit.

Mod de preparare:

Într-o cratiță se topește untul și se adaugă ciupercile curățate și tăiate feliuțe (din care se păstrează 3-4 pentru ornat) până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă boiaua și făina, se amestecă rapid ciupercile și se adaugă, puțin câte puțin, toată apa, amestecând continuu. Ciupercile păstrate se călesc în untul rămas până se rumenesc bine, pentru decor.
Într-o tigaie se pune uleiul cu ceapa la călit și se lasă până se înmoaie. Se adaugă peste ciuperci și se fierbe la foc mic.
Se curăță usturoiul și se dă pe răzătoarea mică. Este preferabil să se adauge cât mai la finalul fierberii pentru un plus de savoare.
După ce se fierb ciupercile, se dă oala jos de pe foc și se utilizează un mixer vertical pentru mărunțirea ciupercilor. Se adaugă smântâna, se amestecă bine și se gustă dacă este suficient de sărată supa cremă.
Recomandări și trucuri: Când se pune în castron sau în farfurie această supă cremă se servește cu crutoane și verdeață, precum și cu ciupercile rumenite deasupra. Este delicioasă!

Supă cremă de ciuperci rețetă simplă

Această supă nu este numai simplă, ci și foarte bună pentru persoanele care adoptă stilul vegetarian. Aportul de proteine vegetale și gustul deosebit sunt de neegalat.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon;
  • 2-3 cepe;
  • 1 morcov ;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 3-4 linguri ulei;
  • sare;
  • piper;
  • 3-4 căței de usturoi (opțional);
  • 4-5 căni cu apă.

Mod de preparare:

Legumele spălate bine și tăiate bucăți se pun într-o tavă, se stropesc cu uleiul și se adaugă o cană de apă. după ce se acoperă cu o foaie de staniol se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se ia folia și se mai lasă circa 10 minute. Se scot într-o oală, se acoperă cu apă și se pun la fiert pentru încă 30 de minute. după ce se înmoaie, legumele se scot, se mixează cu un blender și se amestecă din nou cu zeama în care au fiert. Se gustă, pentru a se potrivi de sare și piper. Este o supă simplă și delicioasă!

Recomandări și trucuri: Această supă se servește fie caldă, fie rece cu crutoane sau cu pâine prăjită. Se adaugă pe deasupra verdeață tocată mărunt și feliuțe de ciuperci rumenite în tigaie, pentru un plus de savoare.

Supă cremă de ciuperci grecească

Această supă este inconfundabilă datorită ingredientului secret care intensifică și aroma, și gustul. Este ideal să o servești cu ardei iute și cu crutoane. În cazul în care vrei să pregătești pâinici speciale pentru supă vei descoperi o combinație de texturi, gusturi și culori care te vor determina să consumi cel puțin o porție.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci pleurotus;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • o rădăcină de pătrunjel;
  • o rădăcină de păstârnac;
  • o bucată de rădăcină de țelină;
  • 4-5 linguri ulei;
  • 4 gălbenușuri;
  • un gogoșar murat;
  • 400 g smântână cu 30% grăsime;
  • 2-3 linguri de oțet;
  • sare și piper;
  • usturoi ;
  • pătrunjel verde;
  • 6-8 căni cu apă.

Mod de preparare:

Se curăță și se spală ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, țelina și ciupercile. Ceapa se taie mărunt, rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mică și ciupercile se lasă la scurs.
Se ia o oală, se adaugă uleiul și se lasă puțin la încins, după care se adaugă legumele răzuite. Se amestecă și se lasă la foc mic pentru câteva minute, până se înmoaie. Se adaugă apa și se lasă la fiert circa 20 de minute, după care se adaugă ciupercile mărunțite și gogoșarul tocat mărunt. După ce fierb toate legumele se adaugă sare și oțet, după gust și se dă oala într-o parte.
Într-un castron se bat gălbenușurile cu smântâna și se adaugă câteva polonice de supă. Se răstoarnă acest amestec în oala de supă și se adaugă usturoiul pisat, piperul și verdeața tocată.
Recomandări și trucuri: Codițele ciupercilor se toacă mărunt, deoarece fierb mai greu. Această supă se poate servi cu crutoane, cu pâine prăjită sau în pâinici speciale. Este delicioasă și consistentă!

2. Supă cremă cu ciuperci - energizantă și foarte bună cu crutoane

Datorită proteinelor vegetale pe care le conțin ciupercile, la care se adaugă și vitaminele pe care le conțin rădăcinoasele și verdeața, se obțin niște preparate culinare excelente. Dacă te gândești să prepari o supă cremă de ciuperci cu crutoane, succesul este garantat.

Supă cremă de ciuperci vegană

Această supă este una din favoritele tuturor veganilor și nu numai. Combinația de gusturi și culori este excelentă pentru a determina papilele gustative să reacționeze și să provoace poftă de încă o porție. Supa cremă de ciuperci cu rețeta următoare se gătește simplu și rapid, fiind sățioasă și gustoasă.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci;
  • cartof mare sau 2 cartofi mici;
  • 1-2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 4-5 linguri de ulei;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • sare;
  • 2-3 căni de apă;
  • 2 căni zeamă de orez fiert;
  • verdeață.

Mod de preparare:

Se pun cartoful și morcovul la fiert, timp în care se călește ceapa în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate fâșii și se sotează pentru câteva minute, până scade zeama. Se adaugă acest amestec în oala de supă. Se adaugă ardeiul tăiat fâșii și se fierbe bine. Când toate legumele sunt fierte se mixează cu blenderul, după care se adaugă zeama de orez foarte bine fiert. se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul pisat și verdeața tocată mărunt.
Recomandări și trucuri: Pentru obținerea unei consistențe suficient de mari se adaugă și orez odată cu zeama în care a fiert foarte bine. Usturoiul se adaugă spre final, pentru un plus de savoare. Verdeața se adaugă chiar la final sau în timpul servirii, pentru a-și menține proprietățile remarcabile. Se adaugă crutoane sau pâine prăjită stropită cu ulei de măsline și verdețuri aromatice.

Supă cremă de ciuperci dietetică

Această supă pasată este foarte sănătoasă și sățioasă. Se pot utiliza orice legume cu ciuperci, precum și pâine prăjită sau crutoane. Rețeta de supă cremă cu ciuperci este preferata copiilor și nu numai.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • o bucată din rădăcina de țelină;
  • 1 ardei gras;
  • 3 linguri de ulei;
  • 3-4 căni de apă;
  • sare;
  • verdeață.

Mod de preparare:

  1. Se pun la fiert într-o oală rădăcinoasele curățate și spălate bine.
  2. Se curăță, se spală bine și se lasă la scurs ciupercile.
  3. Se toacă mărunt ceapa și se pune într-o cratiță cu ulei pentru a se înmuia puțin.
  4. Se adaugă ciupercile peste ceapă și se lasă la foc mic până scade aproape toată zeama pe care o lasă.
  5. Se adaugă amestecul cu ciuperci în oala de supă și se lasă la fiert.
    Se adaugă ardeiul tăiat fâșii.
  6. Se potrivește de sare și se dă oala deoparte.
    Se scot legumele și se mixează cu blenderul.
  7. Se adaugă în supă legumele mixate.
  8. Se adaugă și verdeața tocată mărunt.

Recomandări și trucuri: Se rumenesc în tigaie două ciuperci tăiate fâșii, pentru a le adăuga peste crema supă de ciuperci, în momentul servirii. De asemenea, se pregătesc crutoanele și se pun deasupra pentru un plus de consistență. Poftă bună!

3. Supe creme de ciuperci - rețete delicioase, simple și rapide

Există o mulțime de variante sau de combinații de legume și ingrediente naturale cu ciuperci, astfel încât să îți dorești să experimentezi fiecare rețetă. Merită să încerci toate supele creme de ciuperci, pentru a afla care este preferata ta!

Supă cremă de ciuperci fără smântână

Această supă cremă cu ciuperci este sănătoasă și dietetică, dar și foarte simplă și rapidă.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 3 linguri de făină;
  • 3-4 linguri de ulei;
  • 4 gălbenușuri;
  • 200 ml lapte;
  • sare și piper;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 3 căni de apă;
  • verdeață.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță și se spală bine, după care se lasă la scurs în strecurătoare. Ceapa și morcovul se pun la fiert. Într-o tigaie se încălzește uleiul și se adaugă ciupercile tăiate fâșii subțiri. se sotează bine și se adaugă făina dintr-o dată, timp în care se amestecă bine. Se adaugă o cană de apă și se dă în câteva clocote. Acest amestec se pune în oala de supă și se fierbe bine. Gălbenușurile se amestecă bine cu laptele și se adaugă în supă, la final. Se mixează legumele fierte cu blenderul, se adaugă usturoiul pisat și se potrivește de sare și piper, după gust. Supa cremă de ciuperci cu lapte este delicioasă!
Recomandări și trucuri: Verdeața se adaugă în momentul servirii, pentru a-și păstra proprietățile. Această supă cremă de ciuperci cu usturoi este foarte aromată și gustoasă. Se poate folosi pătrunjel sau leuștean, după gust. Se adaugă crutoane pentru un plus de sațietate și de aspect.

Supă cremă de ciuperci cu pui

Acest tip de supă este îndrăgită pentru gustul și culoarea ei, mai ales dacă se adaugă verdeață și crutoane. În plus, supa cremă de ciuperci cu cartofi și cu pui este consistentă și sănătoasă.

Ingrediente:

  • 750 g ciuperci champignon;
  • 500 g piept de pui dezosat;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 ardei gras;
  • 2 cartofi;
  • 3 linguri de ulei;
  • sare și piper;
  • 3-4 căni de apă;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Ciupercile curățate și spălate se lasă la scurs.
  2. Pieptul de pui spălat bine se opărește și se pune la fiert în apă curată.
  3. Se adaugă ceapa, morcovul, cartofii și rădăcina de pătrunjel.
  4. Se spumează supa și se acoperă oala cu un capac.
  5. Ciupercile se sotează în uleiul încins, într-o tigaie.
  6. Se adaugă ciupercile sotate și ardeiul tăiat fâșii în oala cu supă.
  7. Se mai fierb aproximativ 30 de minute.
  8. Se potrivește supa de sare și piper și se dă deoparte oala.
  9. Se scot legumele și pieptul de pui.
  10. Legumele se mixează cu blenderul și pieptul de pui se taie mărunt.
  11. Se adaugă din nou în supă legumele mixate și carnea tocată.
  12. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în supa fierbinte.

Recomandări și trucuri: În timpul servirii se poate adăuga smântână, pentru un plus de savoare. Crutoanele sau pâinea prăjită sunt foarte potrivite pentru supa cremă de ciuperci și pui. Poftă bună!

Așadar, de fiecare dată când nu știi ce să gătești, poți alege orice ciorbă sau, mai bine, o supa cremă de ciuperci cu ingrediente naturale și proaspete, deoarece cu siguranță va avea succes. Deci, care este meniul ales și ce ingrediente vrei să utilizezi pentru supă? Oricare ar fi răspunsul, familia și prietenii îți vor acorda nota maximă!

Sursa foto: freepik.com, pexels.com, unsplash.com