Supa crema de legume

Supă cremă de legume - gustoasă, energizantă și sănătoasă

Fie că sunt preparate pentru copii, fie pentru întreaga familie, supele creme sunt ideale datorită aportului de vitamine și minerale pe care îl furnizează organismului. Atât aspectul și mirosul, cât și gustul și textura îți oferă un adevărat răsfăț pentru simțuri. Este bine să fie servite în ziua preparării, deoarece, astfel, își păstrează proprietățile nutritive. Ingredientele de bază pot fi următoarele: morcovii, ciupercile, broccoli, ciupercile, lintea, năutul, fasolea sau alte legume proaspete, uscate sau congelate. Se mai utilizează și alte ingrediente, în funcție de preferințele fiecărei familii. Fiindcă este simplu și rapid de preparat, supa cremă de legume se alege, de foarte multe ori, pentru meniurile zilnice. Categoric, această supă este o încântare pentru papilele gustative, mai ales dacă se adaugă crutoane și unele plante aromatice, în funcție de preferințele culinare. În continuare vei descoperi cum să prepari diferite supă creme de legume dacă alegi cele mai bune rețete.

Cuprins:

  1. Supă cremă de legume coapte sau cu crutoane - izvorul de sănătate de care ai nevoie
  2. Supă creme de legume, fierte, cu pui sau cu smântână - surse excelente de energie
  3. Supă cremă cu legume, la cuptor, cu roșii sau cu unt - rețete pentru toate gusturile

1. Supă cremă de legume coapte sau cu crutoane - izvorul de sănătate de care ai nevoie

De fiecare dată când vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu o supă cremă de legume, ai o mulțime de variante pe care să le adopți în vederea obținerii unui produs perfect. Fie că folosești legumele fierte, fie că le coci în cuptor, este bine să găsești ingredientele pe care le tolerezi și care se combină foarte bine. Spre exemplu, dacă adaugi carne de pui, vei obține o supă foarte consistentă și gustoasă. La fel, de fiecare dată când folosești legume proaspete sau legume bio vei avea succes și ți se va mai cere o porție de supă. Totuși, este bine să pui puțină sare, deoarece supa scade și poate să devină prea sărată. Pentru anumite rețete se utilizează lapte, ulei sau unt sau margarină, în vederea obținerii celor mai bune supă creme. Plantele condimentate și aromatice aduc un plus de savoare, în timp ce crutoanele sau pâinea prăjită completează gustul și senzația de sațietate.

Supă cremă de legume cu crutoane

Aceasta este preferata copiilor și nu numai datorită combinației de gusturi și de texturi. Astfel, gustul dulce acrișor al supei cremă este completat de crutoanele crocante. Iată secretul reușitei acestei rețete!

Ingrediente:

  • 1-2 cartofi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • o bucată de țelină rădăcină;
  • 1 ceapă;
  • 500 ml smântână pentru gătit;
  • 500 ml apă;
  • sare după gust;
  • mărar verde.

Mod de preparare:

  1. Se curăță de coajă cartofii, pătrunjelul, țelina, ceapa și se pun la fiert în apă rece.
  2. După ce fierb legumele, se dă oala deoparte, iar mai apoi se scot.
  3. Se pasează cu blenderul legumele și se adaugă în zeama în care au fiert.
  4. Smântâna se amestecă bine cu două-trei polonice de supă și se adaugă în oală.
  5. Se potrivește de sare și se adaugă verdeața tocată mărunt.
  6. Se servește caldă, în ziua preparării. Este delicioasă!
    Pentru realizarea crutoanelor se feliază o pâine, se taie cubulețe și se introduc la cuptor, la foc mic, într-o tavă cu hârtie de copt.

Trucuri și ponturi: Crutoanele se pot stropi cu puțin ulei de măsline și cu puțin tarhon, pentru un plus de savoare.

Supă cremă de legume coapte

Dacă nu ai experimentat supa cremă cu legume coapte este momentul să încerci. Este destul de simplu să introduci legumele la cuptor pentru a putea prepara și alte feluri de mâncare în timpul coacerii. Dovleacul poate fi ales ca și ingredient de bază pentru a obține o supă cremă cu gust dulce, delicioasă, mai ales dacă adaugi și puțin lapte. Dovleacul poate fi înlocuit cu dovlecelul, însă gustul acestuia din urmă este ușor mai acrișor. Iată de ce ai nevoie și care sunt pașii de urmat!

Ingrediente:

  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 500 g dovleac pentru copt;
  • 500 ml lapte;
  • 2 linguri făină;
  • sare după gust;
  • 500 ml apă.

Mod de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade;
  2. Se curăță legumele și se spală;
  3. Se așează legumele într-o tavă, pe hârtie de copt și se acoperă cu staniol;
  4. Se dau la cuptor pentru 30 de minute;
  5. Se scot din cuptor și se pun în oala cu apă, la fiert, pentru 20 de minute;
  6. Se amestecă făina cu laptele rece și se adaugă în oala cu supă;
  7. Se lasă la fiert circa 10 minute și se mixează cu blenderul;
  8. Se adaugă sare, după gust..

Trucuri și ponturi: Când se servește supa se pot adăuga semințe coapte de dovleac, zeamă de lămâie și crutoane, pentru un plus de savoare. Poftă bună!

2. Supă creme de legume, fierte, cu pui sau cu smântână - surse excelente de energie

Când ai poftă de ceva „ușor” și simplu de preparat soluția este pe cât de practică, pe atât de rapidă. Aceste preparate îți oferă nu numai senzația de sațietate, ci și energie pentru întreaga zi.

Supă cremă de legume cu pui

Această supă cremă este ideală pentru copii și pentru persoanele care preferă textura cremoasă, mai ales că este bogată în vitamine, proteine și minerale. Iată secretul de preparare pentru supa cremă de legume rețeta cu pui!

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui dezosat;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei gras sau kapia roșu;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • o bucată de rădăcină de țelină;
  • 800 ml apă;
  • sare după gust;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Se spală bine pieptul de pui și se opărește în apă clocotită.
  2. Se pune la fiert în apa rece pieptul de pui.
  3. Se adaugă morcovul, ceapa, țelina și rădăcina de pătrunjel.
  4. Se pune ardeiul în apa clocotită.
  5. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.
  6. Se încearcă dacă a fiert pieptul de pui.
  7. Se scot legumele.
  8. Se scoate carnea după ce fierbe bine.
    Se mixează cu blenderul carnea și legumele fierte.
  9. Se adaugă în supă ingredientele mixate.
  10. Se adaugă sarea și verdeața tocată mărunt.

Trucuri și ponturi: În momentul servirii se adaugă puțină zeamă de lămâie pentru un plus de savoare. Crutoanele sunt ideale alături de această delicioasă supă.

Supă cremă de legume cu smântână

Această supă este și gustoasă, și consistentă datorită ingredientelor pe care le conține. Iată cum se prepară în cel mai rapid mod!

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon;
  • 3-4 linguri cu unt;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 400 ml smântână pentru gătit;
  • 600 ml apă;
  • sare după gust;
  • verdeață.

Mod de preparare:

  1. Se curăță și se spală ciupercile, după care se lasă la scurs.
  2. Se topește untul într-o tigaie și se sotează ciupercile tăiate fâșii subțiri.
  3. Se pune o oală cu apă la fiert.
  4. Se adaugă ceapa, morcovul și ciupercile sotate în oala cu apă.
  5. Se fierb pentru circa 30 de minute.
  6. Se dă oala deoparte și se scot legumele.
  7. Se mixează legumele cu blenderul și se adaugă înapoi în supă.
  8. Se pun câteva polonice cu supă peste smântână și se amestecă bine.
  9. Se adaugă smântâna în supă și se lasă să dea în clocot.
  10. Se adaugă usturoiul pisat, sarea și verdeața.

Trucuri și ponturi: Se călesc bine două ciuperci tăiate fâșii subțiri în unt și se adaugă deasupra supei, în momentul servirii. Crutoanele sunt hrănitoare, aduc un plus de gust și savoare.

Supă cremă de legume fierte

Fie că o servești cu smântână, fie că adaugi semințe coapte de dovleac, această supă este pe cât de hrănitoare, pe atât de gustoasă. Iată cum se realizează!

Ingrediente:

  • 2 cartofi;
  • 1 ceapă;
  • 2 morcovi;
  • o rădăcină de păstârnac;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 200 g linte roșie;
  • 4 linguri de ulei;
  • 4 căței de usturoi;
  • 800 ml apă;
  • sare după gust;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Se curăță, se spală și se pun la fiert legumele rădăcinoase.
  2. Lintea spălată se fierbe separat, într-o oală.
  3. Legumele fierte se scot și se mixează cu blenderul.
  4. Lintea se mixează cu uleiul și cu usturoiul.
  5. Se amestecă toate ingredientele mixate în supă și se mai dă un clocot.
  6. Se potrivește supa cremă de sare și se adaugă verdeața tocată mărunt.

Trucuri și ponturi: Pentru o combinație perfectă de gusturi se poate adăuga smântână grasă sau semințe coapte de dovleac în timpul servirii. Această supă cremă este minunată cu crutoane adăugate.

3. Supă cremă cu legume, la cuptor, cu roșii sau cu unt - rețete pentru toate gusturile

Cu doar câteva ingrediente de bază poți obține cele mai delicioase preparate culinare dacă respecți unele reguli și recomandări practice și utile în bucătărie. Iată câteva exemple care confirmă aceste afirmații!

Supă cremă de legume la cuptor

De fiecare dată când vrei să îți răsfeți papilele gustative cu cea mai bună supă cremă alege varianta de legume preparate la cuptor! Vei descoperi cât de simplă și sănătoasă este această variantă. Iată ce ai de făcut!

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 2 roșii bine coapte;
  • 1 dovlecel de mărime medie;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 litru apă;
  • sare după gust;
  • busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

  1. Legumele bine spălate se pun în tavă, la cuptor, acoperite cu o folie de staniol.
  2. Se scot legumele coapte, se pune uleiul și se mixează cu blenderul.
  3. Se pune apa la fiert și se adaugă legumele mixate.
  4. Se pune sare și se adaugă, pe deasupra, busuioc tocat mărunt.

Trucuri și ponturi: Această supă cremă de legume cu ingrediente proaspete și coapte este ideală pentru vegani și numai, mai ales dacă se consumă cu ardei iute și cu crutoane.

Supă cremă de legume cu roșii

În fiecare anotimp ai posibilitatea să gătești ceva gustos și hrănitor, cu legume proaspete sau congelate. În sezonul rece poți realiza o minunată supă cremă de legume congelate simplu și rapid. Iată cum poți găti ușor supă cremă de legume simplă, fără smântână și dietetică!

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde;
  • 500 g dovlecei;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 500 g roșii;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 litru apă;
  • sare după gust;
  • tarhon sau pătrunjel.

Mod de preparare:

  1. Legumele congelate se pun la fiert în apă clocotită.
  2. Se scot legumele fierte, se pune uleiul și se mixează cu blenderul.
  3. Se adaugă legumele mixate în oala cu apă.
  4. Se pune sare și se adaugă, pe deasupra, pătrunjel sau tarhon tocat mărunt.

Trucuri și ponturi: Se poate fierbe separat 250 g fidea pentru a o adăuga în supă pentru a obține o mai bună consistență. În orice caz, este delicioasă!

Supă cremă de legume cu unt

Dacă folosești ca ingredient de bază ciupercile, este recomandat să adaugi smântână și usturoi. Supa cremă de legume cu unt, smântână și usturoi, fără cartofi, este preferata multor oameni. În plus, dacă vrei să experimentezi această rețetă, vei avea surpriza să descoperi că supa cremă de legume la blender este foarte ușor de preparat. Iată ce etape ai de parcurs și de ce ai nevoie!

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci;
  • 100 g unt;
  • 2 cepe;
  • 5 linguri ulei;
  • 800 ml apă;
  • 400 ml smântână grasă de 30%;
  • 5 gălbenușuri;
  • 2-3 linguri cu oțet;
  • sare după gust;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Ciupercile spălate și scurse se trag la tigaie, în unt, până se evaporă toată apa lăsată.
  2. Ceapa tocată mărunt se călește în ulei.
  3. Se pune apa la fiert într-o oală.
  4. Se adaugă ciupercile și ceapa și se lasă la fiert.
  5. Se amestecă smântâna cu gălbenușurile și se pun 4-5 polonice de supă.
  6. Se mixează legumele și se adaugă smântâna în oală.
  7. Se dă în clocot și se adaugă sare.
  8. Se pune pe deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Trucuri și ponturi: Se pot fierbe separat găluște din 2 ouă și 6 linguri de gris.

Când pregătești meniul, ai grijă să alegi și rețeta pentru supa cremă de legume cu găluște, dar și altele dintre cele menționate în acest articol, deoarece sunt hrănitoare și gustoase! Așadar, acestea completează meniul ideal pe care îl ai în plan. Sunt atât de versatile încât poți alege chiar mai multe variante, în funcție de preferințele fiecărui membru al familiei. Dacă nu ai ingredientele necesare pentru supa cremă de legume pe care vrei să o prepari, trebuie să le achiziționezi cât mai curând! Deci, cum vrei să-ți răsfeți familia la masa de prânz? Răspunsul se află la îndemâna ta și este atât de simplu!

Sursa foto: freepik.com, pexels.com, unsplash.com