Supă de ceapă: un preparat gustos și sănătos pe care îl poți pregăti simplu și rapid

Supă de ceapă: un preparat gustos și sănătos pe care îl poți pregăti simplu și rapid

alt="supa de ceapa"
Supa de ceapă este un preparat delicios și sănătos, pe care îl poți pregăti simplu și rapid chiar în propria ta bucătărie. Aceasta are un gust aromat datorită ingredientului principal, și anume ceapa, care îi adaugă dulceață și savoare și o transformă într-un preparat delicios pe care îl poți servi atât singur, cât și alături de membrii familiei sau prieteni. Supa de ceapă este plină de vitamine și minerale esențiale, care îți pot întări sistemul imunitar și pe care o poți savura simplă sau împreună cu crutoane de pâine sau alte preparate. De asemenea, este o opțiune delicioasă pentru orice sezon și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale prin adăugarea de legume sau mirodenii suplimentare.

1. Supă de ceapă: care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o supă de ceapă tradițională

alt="ingrediente pentru supa de ceapa"
Pentru a pregăti o supă de ceapă tradițională, este necesar să cunoști ingredientele care te vor ajuta să obții un preparat gustos și delicios pe care să-l servești alături de cei dragi. În primul rând, vei avea nevoie de aproximativ 6-8 cepe mari, tăiate felii subțiri, iar mai apoi de aproximativ 4 linguri de unt sau ulei de măsline pentru a le căli. În plus, pentru lichid, poți utiliza aproximativ 1,5 litri de supă de legume sau de pui, în funcție de preferințele proprii, iar dacă îți dorești să obții un gust mai complex, poți combina cele două tipuri de supă. Dacă îți dorești să îți îngroși supa, poți adăuga și câteva linguri de faina după ce ai călit ceapa. În ceea ce privește gustul final, vei avea nevoie de condimente si mirodenii, cum ar fi 2-3 frunze de dafin, 1 linguriță de cimbru uscat și piper negru măcinat. Pentru a o gratina, vei avea nevoie de felii de pâine prăjită și brânză rasă, cum ar fi gruyere sau emmental.

2. Rețetă originală de supă de ceapă: care este modul de preparare al unei supe de ceapă gustoase și sănătoase

alt="supa de ceapa 2"
Dacă te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare și îți dorești să pregătești o rețetă de supă de ceapă tradițională, poți începe prin călirea cepei și a untului sau a uleiului de măsline într-o oală mare la foc mediu până când devine aurie și caramelizată, amestecând din când în când. Mai apoi, adaugă supa de legume sau de pui în oală și pune 2-3 frunze de dafin, 1 linguriță de cimbru uscat și piper negru măcinat după gust. În continuare, lasă supa să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute pentru ca aromele să se combine, iar ceapa să se înmoaie. Nu uita să adaugi sare și piper după gust. În final, pentru a-i oferi supei tale o notă crocantă și cremoasă, o poți garnisi cu felii de pâine prăjită și brânză rasă.

3. Supă de ceapă: cum și alături de ce o poți servi

alt="pranz in cuplu"
Supa de ceapă poate fi servită atât simplă, cât și alături de alte ingrediente sau preparate care îi vor oferi un gust special. O opțiune clasică este să o servești cu crutoane de pâine prăjită. Acestea pot fi tăiate în cuburi mici, prăjite în unt sau ulei și presărate deasupra preparatului tău pentru a-i adăuga o textură crocantă. De asemenea, poți presăra brânză rasă peste supa de ceapă, cum ar fi gruyere sau emmental, pe care o poți gratina pentru a obține o crustă aurie. Aceasta îi va adăuga rețetei tale un strat cremos și delicios. În plus, poți adăuga atât frunze proaspete de cimbru sau pătrunjel tocat pentru a intensifica aroma și a-i oferi un aspect proaspăt, cât și bucățele de carne cum ar fi piept de pui sau de curcan pentru a obține un gust mai plăcut. Mai mult, poți experimenta cu diverse condimente sau ierburi, cum ar fi boia dulce, nucșoară sau mărar, pentru a-i oferi rețetei tale un gust personalizat.

În concluzie, supa de ceapă este un preparat gustos și sănătos ce poate fi preparat simplu și rapid în propria ta casă și servi singur sau alături de persoanele dragi ori de câte ori ai poftă.

Sursa foto: freepik.com