Supa de rosii

Supă de roșii - secretul unei supe cremoase și cum să obții aroma perfectă

Supa de roșii este o mâncare delicioasă, sănătoasă și ușor de pregătit, fiind preferată de mulți oameni datorită gustului său răcoros și proprietăților sale nutritive. Ea poate fi servită atât la prânz, cât și la cină, rece sau puțin caldă, în funcție de preferințe. În acest articol, găsești prezentate ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a pregăti cea mai bună supă de roșii acasă.

Cuprins:

  1. Rețetă pentru supa de roșii - ingrediente necesare
  2. Supă de roșii - rețetă și pașii de urmat

1. Rețetă pentru supa de roșii - ingrediente necesare

Supa de roșii este bogată în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina A, fier și potasiu. Acestea sunt o sursă esențială de nutrienți pentru organismul uman, starea de bine și imunitate. De asemenea, supa de roșii are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ajutând la reducerea riscului de dezvoltare a diferitelor afecțiuni.

Pentru o supă de roșii simplă și gustoasă este recomandat să se folosească legume proaspete, pentru a te bucura de un gust aparte și de ingrediente sănătoase.

Pregătire: 00:15 ore
Gătire: 00:25 ore

INGREDIENTE:

  • 1 kg de roșii bine coapte
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 de ardei gras (opțional)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de sos de tomate
  • 1 litru de supă de legume sau apă
  • sare și piper după gust
  • 2-3 foi de dafin
  • o lingură de zahăr pentru a reduce aciditatea (opțional)
  • pentru servit: paste făinoase sau crutoane de pâine prăjită

Supa de roșii poate fi făcută cu suc de roșii concentrat sau cu un sos realizat de tine acasă, din roșii proaspete. Alegerea îți aparține în această privință. De asemenea, nu trebuie să exagerezi folosind prea multe condimente pentru supa de roșii, deoarece gustul îi este dat, în mare parte, de legumele folosite.

2. Supă de roșii - rețetă și pașii de urmat

Supa de roșii este un preparat foarte ușor de realizat și foarte rapid. Îl poți face oricând îți dorești să te bucuri de gustul roșiilor proaspete și de un boost de energie! Mai jos găsești pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține supa perfectă!

PAȘII DE PREPARARE:

  1. Spală bine roșiile. Unele persoane pun roșiile întregi, altele aleg să le decojească. Fie se pot opări în apă pentru câteva minute, fie pe grătar, întoarse pe toate părțile.

  2. Acum poți tăia roșiile cubulețe. Adaugă roșiile, apa sau supa de legume și pasta de tomate într-o oală și amestecă bine.

  3. Curățați și tăiați ceapa, usturoiu, morcovii, ardeii și celelalte legume pe care vrei să le adaugi în compoziția supei.

  4. Încinge uleiul într-o oală mare și adaugă ceapa și usturoiul. Se adaugă toate legumele deodată. Se reduce focul și se lasă totul să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele se gătesc și se înmoaie.

  5. Ia oala de pe foc și scoate foile de dafin. Folosește un blender sau un mixer vertical și mixează supa până când se obține o consistență cremoasă. În cazul în care supa este prea groasă, se poate adăuga mai multă supă sau apă.

  6. Adaugă sare și piper după gust și, dacă supa este prea acidă, adaugă o lingură de zahăr.

  7. Lasă supa să fiarbă timp de încă 5 minute, pentru a se încorpora aromele.

  8. Servește supa de roșii fierbinte sau las-o să se răcească. În ceea ce privește garnitura, poți folosi tăieței și fidea sau crutoane.

Supa este gata! Poftă bună!

Așadar, acum știi cum se face supa de roșii. Urmează sfaturile și pașii de mai sus și bucură-te de o mâncare gustoasă, răcoroasă și foarte sănătoasă!

Unsplash.com