Tabbouleh cu linte

Tabbouleh cu linte

Un preparat fresh, de primăvară și o masă echilibrată și energizantă: tabbouleh cu linte. Deja ți-am făcut poftă, așa-i? Sfat pentru o variantă și mai interesantă: savurează preparatul alături de brânză feta sau alune prăjite.

Ingrediente pentru 4 porții:
– 200 g linte
– 3 cepe
– 200 g roșii cherry
– 1 legătură de pătrunjel
– câteva frunze de mentă
– 1 lămâie
– 1 castravete
– ulei de masline
– sare piper

Mod de preparare:
Se clătește lintea, apoi se fierbe într-o oală timp de 15 minute. Se scurge apa și se lasă să se răcească. Se taie și se toacă ceapa și castravetele. Se taie roșiile în jumătate, iar apoi se taie verdețurile. Se amestecă lintea cu ceapa, roșiile, castraveții, verdețurile și 4 linguri de ulei. Se adaugă sucul de la lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Poftă bună!