Terci de ovaz

Terci de ovăz - Cum obții un mic dejun copios în câțiva pași simpli

Terciul de ovăz este considerat a fi micul dejun perfect de foarte multe persoane în ultima vreme. Acesta este foarte ușor de preparat, gata în doar câteva minute, este sățios, dar și extrem de gustos.

Mai mult, pentru cei care încă nu știu deja asta, ovăzul oferă o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele, proteinele și carbohidrații buni, precum și de vitamine și minerale. Așadar, acesta poate fi consumat oricând de toate persoanele care își doresc să urmeze un stil de viață sănătos, dar, adesea, este recomandat de nutriționiști și introducerea sa în diete, întrucât poate fi de mare folos în orice cură de slăbire, dacă este consumat moderat și la prima masă din zi.

Acesta poate fi servit într-o varietate de moduri, iar în acest articol, îți vom oferi rețeta de terci de ovăz clasică, dar îți vom dezvălui și alte combinații pe care le poți face, astfel încât preparatul tău să devină și mai gustos.

Cuprins:

  1. Terci de ovăz - cum se face terciul de ovăz clasic?
  2. Rețetă de terci de ovăz - ce poți pune în terciul de ovăz pentru a-l face mai delicios?

1. Terci de ovăz - cum se face terciul de ovăz clasic?

Dacă îți dorești să-i dai o șansă ovăzului, există o varietate de rețete de terci de ovăz disponibile. Cea clasică este ușor de preparat și poate fi personalizată în funcție de preferințele personale, iar noi te vom învăța care sunt pașii ce trebuie să fie urmați, pentru a te bucura de un preparat perfect.

Așadar, vei avea nevoie de cerealele care sunt vedetele în acest articol, adică de fulgi de ovăz, lapte, dar și de zahăr și îndulcitori.

Pentru a pregăti terciul din fulgi de ovăz, ai nevoie de 60 de grade de fulgi, aproximativ 120 de ml lapte și de miere sau zahăr, după preferințe. Se pun toate ingredientele într-un vas și se lasă la foc mediu pe aragaz, până când începe compoziția să fiarbă. Este important să amesteci continuu, pentru a evita arderea sau lipirea terciului de oală. După ce acesta a început să fiarbă, se reduce focul la minim și se amestecă în continuare, timp de aproximativ 5-7 minute, până când se îngroașă și capătă o consistență cremoasă.

Acesta se pune într-un bol, iar dacă dorești să îl faci mai delicios, dar și mai nutritiv, poți adăuga diferite ingrediente, precum sunt fructele proaspete, adică banane, căpșuni sau afine. Nucile și semințele sunt, de asemenea, opțiuni des întâlnite în acest preparat, care îl completează perfect și care sunt alese în funcție de preferințele personale.

Așadar, terciul de ovăz este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun, dar chiar și pentru un brunch. E o rețetă extrem de simplă, cu puține ingrediente, astfel încât oricine poate să-l pregătească acasă, fără prea mult efort.

2. Rețetă de terci de ovăz - ce poți pune în terciul de ovăz pentru a-l face mai delicios?

Terciul de fulgi de ovăz este alegerea ideală pentru prima masă din zi, după cum ai aflat deja, însă te poți plictisi de el, dacă îl consumi în fiecare zi la fel. Din fericire, există multe moduri prin care îl poți face mai gustos și mai variat, iar dacă mai sus ți-am oferit deja câteva idei, acum vom continua lista propunerilor.

Dacă până acum ai aflat cum se face terciul de ovăz, trebui să știi că fructele proaspete sunt o alegere excelentă de fiecare dată când îl prepari, de care nu ar trebui să uiți. Bananele, căpșunile, murele, piersicile și merele coapte sau proaspete sunt toate opțiuni delicioase, care merg perfect în această combinație. Poți să le adaugi în interiorul terciului de ovăz sau le poți presăra pe deasupra.

În plus, fructele congelate sunt și ele o alternativă bună, dacă în casă nu ai niciun fruct proaspăt. Nu trebuie însă să-ți faci griji, întrucât datorită compoziției fierbinți, acestea se vor dezgheța imediat, dacă amesteci constant de câteva ori, astfel încât nu trebuie să fie scoase în prealabil din congelator, ci pot fi introduse pe loc în terci.

Nu trebuie să uităm, de asemenea, despre alunele, semințele de chia și nucile, care sunt toate ingrediente excelente pentru a oferi o textură mai bună și o doză de sănătate în plus terciului de ovăz. Mai mult, poți adăuga oricând și scorțișoară, vanilie sau alte arome care îți plac.

În concluzie, terciul de ovăz poate fi alegerea ideală pentru un mic dejun sănătos și gustos, cu ingrediente simple și accesibile. Este un preparat extrem de nutritiv, care îți va ține de foame ore bune după ce îl consumi și care poate fi servit de orice membru al familiei, indiferent de vârstă. Poți personaliza acest preparat după bunul plac, astfel încât să găsești varianta cu care te identifici cel mai mult. Tu cum preferi să servești terciul de ovăz?

Sursa foto: pexels.com