Toffiffee

Toffiffee

Îți îndulcim săptămâna cu o rețetă vegană super delicioasă de toffifee!

Ingrediente pentru 20 de bomboane:

-20 de alune
-130 g unt de arahide
-50 g unt de cacao
-100g ciocolată neagră vegană
-100g zahăr brun
-150 ml cremă de nuca de cocos
-un vârf de sare

Mod de preparare

Se presară zahărul într-o tigaie și se pune la foc mediu. Se lasă pe aragaz până se caramelizează zahărul și se mișcă tigaia din când în când pentru a distribui zahărul uniform.

După ce s-a închis la culoare, se ia de pe foc și se adaugă treptat crema de nucă de cocos, în timp ce se amestecă.

Se adaugă sarea și se pune întreg amestecul pe foc timp de 15 minute, până când caramelul se va îngroșa. Se amestecă din când în când.
Se toarnă, pe rând, în formele pentru bomboane: crema de caramel, câte o alună și ciocolata topită amestecată cu untul de arhide. La final se adaugă câte un bănuț de ciocolată neagră (topită anterior).

Poftă bună!