Tort de ciocolata

Tort de ciocolată - Un desert ideal pentru orice ocazie specială

Nu există niciun desert mai perfect și potrivit pentru orice ocazie decât este tortul de ciocolată. Atât adulții, cât și copiii, vor îndrăgi acest preparat, care nici nu necesită foarte mult timp de petrecut în bucătărie. În plus, există mai multe variante de rețete pentru care poți opta, însă noi o să ți-o oferim pe cea mai simplă dintre toate, dar și pe cea mai delicioasă.

Totuși, fie că vorbim de rețeta de tort de ciocolată simplă, cu o glazură sau cu diferite tipuri de fructe, precum ar fi vișinele sau căpșunile, acesta este, fără îndoială, întotdeauna o alegere bună pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru o masă în familie.

În acest articol, îți vom oferi o rețetă perfectă de tort, care este foarte ușor de făcut acasă și care va fi, cu siguranță, un succes. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli și să te asiguri că ai toate ingredientele de bază în bucătărie.

Cuprins:

1. Tort de ciocolată - de ce ingrediente ai nevoie
2. Rețetă tort de ciocolată simplu - modul de preparare

1. Tort de ciocolată - de ce ingrediente ai nevoie

Pentru a pregăti un tort de ciocolată simplu, ai nevoie de câteva alimente de bază, precum sunt tabletele de ciocolată, ouăle, zahărul și îndulcitorii, laptele și untul.

Ciocolata este, în primul rând, un ingredient esențial pentru orice tort sau prăjitură de ciocolată. Poți opta aici pentru diferite variante, precum pentru tablete de ciocolată neagră, cu lapte sau albă, în funcție de preferințele personale. În general, cu cât aceasta este mai fină și mai calitativă, cu atât rezultatul final va fi mult mai delicios.

Orice desert trebuie să aibă și îndulcitori, iar aici poți alege după propriile preferințe, de la zahăr, până la cei naturali, precum e mierea sau siropul de agave. Cantitatea poate fi însă adăugată în funcție de preferințele personale și în funcție de cât de dulce vrei să fie rezultatul final.

În final, untul, laptele, dar și ouăle sunt și ele ingrediente cheie pentru a obține o rețetă simplă de tort de ciocolată acasă. Lista de ingrediente nu se oprește aici, firește, însă acestea sunt alimentele de bază pe care le va deține orice tort de ciocolată, la care se mai adaugă și altele, în funcție de opțiunea pentru care optezi, iar în cele ce urmează o să-ți oferim cel mai simplu mod de preparare, cu care nu vei da niciodată greș.

2. Rețetă tort de ciocolată simplu - modul de preparare

Pregătirea unei rețete de tort de ciocolată poate părea a fi o provocare uneori, însă, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Dacă urmezi cu grijă pașii de mai jos, această activitate se poate transforma într-o reală plăcere, iar rezultatul final va fi extrem de satisfăcător.

Așadar, trebuie să începi prin prepararea blatului de tort, pentru care vei avea nevoie de 200 g de făină, 50 g de cacao, 200 g de zahăr, 4 ouă, 100 ml de lapte, 100 g de unt și o linguriță de praf de copt.

Într-un castron mare, pune toate ingredientele și amestecă bine, până când obții un aluat omogen, fără niciun fel de cocoloașe. Transferă apoi compoziția obținută într-o tavă de tort rotundă, tapetată cu hârtie de copt sau cu unt, pentru a nu se lipi de fundul ei. Nivelează bine aluatul, iar apoi bagă-l în cuptorul încins la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute.

În acest timp, trebuie să te apuci de prepararea cremei pentru rețeta de tort de ciocolată de casă. Ai nevoie de: 200 g de ciocolată neagră, 200 ml de smântână lichidă, 50 g de unt, 2 linguri de zahăr, esență de rom după gust.

Mai întâi, topește ciocolata neagră într-un castron pe bain-marie sau la microunde, amestecând până când se topește complet. Într-un alt castron, încălzește și smântâna lichidă la foc mic, fără ca aceasta să ajungă în punctul de fierbere, și adaugă treptat și zahărul și esența, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă apoi ciocolata topită în amestecul de smântână și amestecă până când obții o cremă perfect omogenă. La final, pune și untul și mixează în continuare, până se încorporează perfect în rețeta pentru tort de ciocolată.

Când crema este suficient de groasă și s-a răcit complet, poți să începi să o întinzi pe blatul de tort, cu ajutorul unei spatule sau al unui cuțit drept. Suplimentar, poți adăuga și câteva fructe peste cremă, dacă îți dorești ca rezultatul final să fie ceva mai acrișor. După cum spuneam mai sus, o alegere ideală ar reprezenta-o vișinele.

Spre final, poți face și o glazură simplă, dar delicioasă, obținută doar din 200 g de ciocolată neagră și 100 g de unt. Tortul se bagă apoi la frigider și se servește după câteva ore.

Așadar, tortul de ciocolată este un desert care nu trebuie să lipsească din meniul niciunei ocazii speciale. Cu această rețetă simplă, nu vei da niciodată greș și te asigurăm că-ți vei impresiona toți invitații. Tu la ce ocazie specială vei încerca această rețetă?

Sursa foto: pexels.com