Tortellini

Tortellini - Rețete simple și gustoase pentru ca masa să fie gata în doar câteva minute

Tortellini sunt un tip de paste italienești, care au devenit ușor cunoscute în întreaga lume, datorită aspectului inovator pe care îl au, dar și gustului delicios. Acestea au o formă rotundă, mică, cu diferite umpluturi, precum este brânza, carnea sau legumele. Partea și mai savuroasă a acestui preparat este că întotdeauna vei întâlni peste tot tortellini cu sos, cel din urmă putând varia în funcție de gusturi și preferințele culinare.

Unul dintre cele mai cunoscute este însă sosul cremos de brânză, care se potrivește perfect cu umplutura de brânză din paste. O altă variantă foarte îndrăgită mai este, de asemenea, și sosul de roșii cu busuioc, care adaugă o notă proaspătă și aromată acestui preparat.

Așadar, tortellini sunt perfecte pentru zilele când vrei să te răsfeți cu ceva delicios și rapid de preparat și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. În acest articol, o să-ți sugerăm câteva rețete delicioase și ușor de preparat acasă, pe care trebuie neapărat să le încerci.

Cuprins:

  1. Tortellini - ce sunt acestea
  2. Tortellini cu sos - rețete simple de tortellini

1. Tortellini - ce sunt acestea

După cum spuneam deja anterior, rețeta de tortellini provine din Italia. Aceste paste mici, dar pline de gust, sunt o specialitate locală din această regiune și au devenit ușor îndrăgite în întreaga lume, datorită umpluturii lor delicioase, prin intermediul căreia nu dai greș niciodată.

Aceste paste sunt făcute simplu, dintr-un amestec de făină, ouă și apă, iar umplutura poate fi diferită, după gustul fiecăruia, existând în ziua de astăzi o gamă largă de opțiuni din care poți alege. Umpluturile cele mai populare pentru tortellini includ, însă, brânză ricotta, parmezan sau pecorino, dar pot fi adăugate și alte ingrediente, cum ar fi ciuperci, spanac sau carne de vită, în general.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, acestea sunt servite într-un sos delicios, există și o altă varietate de moduri în care pot fi consumate, precum și ca parte a unei salate sau chiar ca gustare, simple.

Așadar, tortellini s-au răspândit rapid în întreaga lume, fiind iubite atât de cei mari, cât și de micuți. Aceste paste sunt foarte ușor de pregătit, pot fi umplute cu o varietate de ingrediente și pot fi servite în foarte multe moduri, făcându-le astfel să fie o alegere perfectă pentru o masă rapidă și delicioasă.

2. Tortellini cu sos - rețete simple de tortellini

După cum spuneam deja, pastele tortellini pot fi preparate în diverse moduri, iar în acest capitol îți vom oferi câteva variante ușoare și delicioase de rețete, pe care să le pregătești și tu în propria bucătărie.

Așadar, prima propunere pe care o avem este aceea de tortellini cu șuncă și jambon. Vei avea nevoie de 500 g de paste tortellini, 100 g de șuncă și 100 g de jambon tăiate cubulețe, 200 ml de smântână și sare și piper după gust.

Încinge prima dată puțin ulei într-o tigaie și adaugă șunca și jambonul. Lasă-le acolo timp de câteva minute, pentru a se rumeni bine. Adaugă apoi smântâna și amestecă totul bine și asezonează cu sare și piper, după gust. În timp ce sosul se prepară, fierbe pastele făinoase într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când acestea sunt gata, adaugă-le în tigaia cu sos și amestecă totul bine.

O altă variantă rapidă prin care poți pregăti tortellini este cu ajutorul unor conserve de legume. Pentru asta, ai nevoie tot de 500 g de paste tortellini, o conservă de legume ( după preferințe ), 200 ml de smântână, două ouă, o lingură de ulei și o linguriță de condimente italienești. Pune legumele scurse de apă în uleiul încins din tigaie și lasă-le câteva minute, astfel încât să se înmoaie. Într-un castron separat, bate ouăle și adaugă smântâna și condimentele italienești, precum și sare și piper, dacă mixul nu conține așa ceva. Pune apoi crema obținută peste legumele din tigaie, peste care trebuie să adaugi și pastele fierte. Mai lasă-le 2-3 minute pe foc, astfel încât aromele să se pătrundă bine, iar masa este gata!

Ultima rețetă simplă, pe care ți-o propunem este cea de tortellini cu brânză. Pentru aceasta, vei avea nevoie de 500 g de paste tortellini umplute cu brânză, 200 ml de smântână, o lingură de ulei, sare și o linguriță de piper negru măcinat. De data aceasta, pune pastele fierte în tigaia încinsă cu puțin ulei timp de câteva minute, până când acestea vor prinde o crustă ușor aurie. Adaugă apoi smântâna și piperul negru și sarea și amestecă bine. Mai lasă-le pe foc câteva minute, iar pentru un plus de savoare, poți presăra și parmezan pe deasupra lor.

Aceste rețete simple de tortellini sunt excelente atât pentru cină, cât și pentru un prânz copios. Partea cea mai bună este că ele pot fi personalizate cu ingredientele preferate sau cu sosuri alternative.

În concluzie, prepararea unor tortellini reprezintă o alegere minunată, fiind potrivite pentru zilele în care ți-ai dori să mănânci altceva, dar nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Rețetele simple prezentate mai sus sunt doar câteva dintre numeroasele opțiuni disponibile pentru prepararea lor acasă, iar imaginația nu trebuie să aibă limite. Experimentează cât mai mult și bucură-te de un preparat italienesc chiar la tine acasă. Tu le-ai încercat până acum?

Sursa foto: pexels.com