banner

 banner-mobile

Voteaza cauzele Mobilizatron si sustine binele comunitatii tale!

De 10 ani, facem diferenta cu plus in Romania. Acum, e randul tau sa te mobilizezi pentru a-ti sustine comunitatea. Voteaza pentru sustinerea MEDIULUI, EDUCATIEI sau AJUTORULUI UMANITAR in comunitatea ta si noi venim in sprijinul cauzei castigatoare investind in proiecte si organizatii dedicate acesteia. Alege unul din cele 3 proiecte sociale: mediu, educatie sau ajutor umanitar. In urma voturilor Auchan va dona 10.000 euro cauzei castigatoare din orasul tau.

Voteaza una din cauzele orasului:

Regulamentul Campaniei Mobilizatron:

Istoric campanii

2008

Vara anului 2008 a adus inundatii in nordul Moldovei, iar pentru a veni în ajutorul persoanelor care au fost afectate, Auchan a donat un camion de 20 de tone cu produse alimentare si nealimentare (apa, lapte, dulciuri, rechizite, detergenti, produse de menaj, saltele, covoare etc) pentru locuitorii din satul Gura Solcii, comuna Granicesti, judetul Suceava, localitate care a avut de suferit în urma inundatiilor.

2011

In anul 2011, aniversarea celor 50 de ani de existenta a magazinelor Auchan in lume si a celor 5 ani în Romania, a fost marcata prin actiunea de dezvoltare durabila “Green Day” (Ziua Verde) pentru a raspunde unei probleme reale: nevoia de spatii verzi in zona urbana.

Actiunea de plantare s-a desfasurat simultan in toate cele 12 tari in care Grupul Auchan este prezent. In Romania, angajatii nostri din fiecare magazin au plantat cate 50 copaci din diverse specii adaptate mediului local.

2012

Iarna anului 2012 a adus ninsori puternice asupra mai multor localitati din Romania, iar multe gospodarii au fost afectate de viscol. Echipele hipermarketurilor Auchan din mai multe orase au organizat, impreuna cu clientii, mai multe campanii de ajutorare a sinistratilor. Astfel, Auchan a oferit alimente neperisabile, clientii la randul lor au facut donatii de produse in locurile special amenajate in incinta magazinelor, iar impreuna cu autoritatile (Jandarmeriile locale, prefecturile etc), toate produsele au ajuns la persoanele care aveau mare nevoie de ajutor, fiind blocate in zone inzapezite.

2015

Topul “Romania CSR Index 2015”, lansat de The Azores, ne plaseaza in TOP 10 cele mai perfomante companii din Romania. Pentru realizarea clasamentului au fost analizati 36 de indicatori printre care: Guvernanta și transparenta, Mediu, Angajati, Consumatori, Lantul de furnizori, Impactul economic, Implicarea in comunitate și filantropie.

Anul 2015 s-a remarcat si prin continuarea colaborarii cu asociatia “Ateliere fara frontiere” printr-un program de mentorat derulat cu sprijinul Fundatiei Auchan. Pe scurt, managerii de la magazinul Auchan din cartierul bucurestean Berceni si-au propus sa sprijine 5 tineri aflati in dificultate pentru ca acestia sa se poata integra cu succes pe piata muncii.

Cei 5 tineri au fost inclusi intr-un program de mentorat pentru a dobandi o serie de aptitudini, competente profesionale specifice unei companii mari, abilitati de comunicare cu clientii, lucrul in echipa, deprinderi de viata si de munca. Proiectul s-a incheiat, pentru cei 5 tineri din program, cu o perioada de practica de 2 luni si cu obtinerea unei calificari profesionale in baza cursurilor urmate.

Managerii implicati in cadrul acestui program de mentorat s-au oferit voluntar sa ajute, fiind foarte incantati de oportunitatea de a impartasi din experienta si cunostintele pe care le detin. A fost un proces de invatare cu dublu sens.

2016

Pentru ca ne pasa de mediu si dorim sa reducem cat mai mult impactul negativ asupra acestuia, in martie 2016 am amplasat in proximitatea hipermarketurilor noastre statii de colectare a deseurilor (ambalaje, electrice, electronice etc), clientii fiind remunerati cu vouchere. Proiectul privind amplasarea statiilor SIGUREC este realizat in parteneriat cu Green Group.

De asemenea, impreuna cu Can Pack Recycling si Asociatia Alucro, am lansat campania “Si mama recicleaza”. Scopul proiectului este de a ne incuraja clientii sa recicleze dozele de aluminiu.

2017

9 sali de clasa au fost reamenajate in cadrul Proiectului Mobilizatron”

Auchan Retail Romania si Fundatia Noi Orizonturi au reamenajat si dotat 9 sali de clasa, din tot atatea orase din Romania. Pentru fiecare dintre aceste orase, Auchan a oferit o sponsorizare in valoare de 10.000 de euro. In cadrul sponsorizarii, o scoala din localitate a beneficiat de dotari noi, un laborator de invatare non-formala, amenajat de la zero, intr-un stil ludic, creativ, incluzand o zona de biblioteca. De asemenea, profesori ai scolilor vor urma un plan de formare, menit sa incurajeze invatarea experientiala, prin joc, poveste, proiect.

Scolile care au luat parte la acest program, sunt:

Bacau – Scoala Miron Costin

Baia Mare – Scoala gimnaziala Nicolae Iorga

Bucuresti – Scoala nr. 200

Cluj – Liceul Mihai Eminescu

Constanta – Scoala gimnaziala nr. 18 Jean Bart

Galati – Scoala Mihail Sadoveanu

Suceava – Scoala generala nr. 10

Targu Mures – Scoala gimnaziala Liviu Rebreanu

Timisoara – Scoala generala nr. 19 Avram Iancu

Institutiile de invatamant au fost selectate pe baza dosarului de participare, transmis de scolile care au ales sa candideze.

“Mobilizatron” reprezinta demersul de responsabilitate sociala, lansat de Auchan, în anul 2016, pentru a sarbatori zece ani de prezenta in Romania.  „Mobilizatron”  inglobeaza cauze dedicate dezvoltarii comunitatilor locale, sub forma de actiuni de ajutor umanitar (pachete pentru copii si varstnici din mediile defavorizate), precum si actiuni din sfera educatiei (crearea de spatii educationale alternative, instruirea personalului didactic). Proiectul „Mobilizatron” este sustinut de Auchan si implementat cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale partenere: Crucea Rosie Romania, Fundatia Noi Orizonturi si Teach For Romania.